Internacional

EUROPA LEAGUE

ANADA DELS VUITENS

Leverkusen assisteix a un elogi de l'efectivitat

Rossi i Nilmar premien la versió més gasiva del Vila-real a Leverkusen

El Liverpool i el City hauran de millorar molt en atac si volen remuntar

Portugal es reivindica amb les victòries del Porto, el Braga i el Benfica

El Vila-real té dues versions. Una enamora, és el més similar al Barça quant a amor per la pilota i el futbol des de la construcció de joc i la qualitat tècnica. En l'altra, Juan Carlos Garrido treu la vena gasiva, cedeix el control i busca el contraatac. Ahir va tocar la cara fosca, però a diferència de partits com la derrota al Bernabéu, el conservadorisme va tenir premi en forma de triomf per 2-3 a Leverkusen en l'anada dels vuitens de final de l'Europa League. Tenir dos davanters tan letals, Rossi i Nilmar, ho fa tot més senzill.

El Vila-real va renunciar a dur la iniciativa i per un cop li va sortir bé. El Leverkusen va trobar-se amb la pilota i en general va saber què fer-ne, però Jupp Heynckes no va poder avalar la seva candidatura a dirigir el Bayern la temporada que ve amb un èxit europeu. El seu equip té un peu i mig al carrer. L'equip de l'aspirina va avançar-se amb un gran xut de Kadlec ajustat al pal en el minut 23, però al llindar del descans va tenir una descoordinació defensiva incomprensible que el menut Rossi va aprofitar per fer l'empat. L'italià no perdona.

La dinàmica es va intensificar en el segon temps, però en una acció aïllada Nilmar, que acabava de substituir Rossi, va fer un gran gest tècnic abans d'associar-se amb la sort i entre rebots fer el segon. Els locals van empatar amb un altre detall de qualitat, ara de Gonzalo Castro retallant dins l'àrea petita amb una sang freda admirable. Garrido va ser encara més gasiu reforçant el mig del camp en sacrificar Marco Ruben, però l'equip, que estava ben tancadet, va saber fer un contraatac en el 94 amb el perfum letal de Nilmar per silenciar el Bay Arena.

Alemanya va pel camí de seguir Itàlia i quedar-se fora de l'Europa League. El que també s'haurà de posar les piles és Anglaterra. Cap resultat definitiu, però és palpable com la gasiveria dels tècnic s'imposa al Liverpool i al City. Massa conservadors per sortir amb valentia a imposar la superioritat palpable respecte al rival, així que un penal va suposar l'1-0 (i sort d'un travesser) dels reds en la visita al Braga portuguès, mentre que el veterà Xevtxenko va regalar-se un homenatge en el seu últim any i Gusev va rematar-ho en el 77 per posar en problemes als sky blue.

Russos contra holandesos.

La victòria del Braga va veure's acompanyada de la gesta del Porto en conquerir Moscou. Un xut molt ajustat de Guarín en el 70 va posar fi a la resistència del CSKA, que continua sense fer el pas endavant que se li intueix per potencial. El tercer representant portuguès, el Benfica, va refer-se del gol vorejant el fora de joc de Luyindula fins a signar el 2-1.

Els altres països amb tres representants vius són Holanda i Rússia. El Twente és l'únic que va fer els deures dels equips dels Països Baixos amb el contundent 3-0 contra el Zenit, mentre que el PSV, amb el 0-0 contra el Rangers en un partit per oblidar, i l'Ajax, amb el 0-1 contra l'Spartak de Moscou, tindran feina per passar l'eliminatòria.

LA JORNADA

CSKA Moscou - Porto
0 - 1
PSV - Rangers
0 - 0
Braga - Liverpool
1 - 0
Leverkusen - Vila-real
2 - 3
Twente - Zenit
3 - 0
Ajax - Spartak Moscou
0 - 1
D. Kíev - Manchester City
2 - 0
Benfica - PSG
2 - 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)