Nàstic

Valors molt propers

Quatre dels referents del Barça B, Bartra, Edu Oriol, Sergi Roberto i Oriol Romeu, són de la demarcació

El duel d'avui serà especial sobretot per a dos jugadors amb passat grana i ara a les files del Barça B, Edu Oriol i Sergi Roberto. El migcampista reusenc, que va jugar a les categories inferiors del Nàstic fins la temporada 2005/06, l'haurà de veure però des de la graderia, ja que es va lesionar dilluns a Tenerife. Això sí, ja ha manifestat que aquest era un dels partits que li feia més il·lusió jugar, i encara més després d'haver-se perdut el de la primera volta. El que sí que hi serà, si Luis Enrique no dóna alguna sorpresa de les seves, és Edu Oriol, que està travessant, a més, un gran moment, ja que s'ha fet apoderat d'un lloc en l'onze del tècnic asturià i fa tres jornades seguides que marca. El cambrilenc, que amb 24 anys continua sent un punxó a la banda, va passar pel planter grana i va jugar diverses temporades a la Pobla de Mafumet, però es va haver de buscar les garrofes fora i després de passar pel Sant Andreu va acabar marxant al conjunt blaugrana, on està demostrant el seu potencial.

Sergi Roberto, que ho té tot per acabar triomfant en el primer equip –aquesta temporada va debutar en un partit de copa contra el Ceuta–, i Edu Oriol, que encara no ha debutat en partit oficial però sí en un torneig amistós de pretemporada a Wembley, no són els únics jugadors de la demarcació de Tarragona que formen la plantilla del Barça B. Marc Bartra, nascut a Sant Jaume dels Domenys fa 20 anys, i Oriol Romeu, nascut a Ulldecona fa 19 anys, també tenen un present i un futur més que prometedor.

Al polivalent defensa del Baix Penedès només li queda un últim pas en la seva progressió, que podria fer aquest proper estiu, perquè ja sap què és juga a les ordres de Guardiola, tant en la lliga com fins i tot en la lliga de campions. També Oriol Romeu apunta alt, tot i que enguany ha vist truncada la seva progressió, ja que es va trencar el menisc extern del genoll dret a principis del 2011 i encara serà baixa almenys un parell de mesos. Això, però, no ha de ser impediment perquè el que alguns cataloguen com un nou Busquets –Guardiola el va fer debutar en l'anada de la supercopa a Sevilla– torni a demostrar la seva vàlua.


Ni Sergi Roberto ni Oriol Romeu, que estan lesionats, podran jugar avui

LES DADES

Marc Bartra
Lloc i data de naixement:
15/01/1991, a Sant Jaume dels Domenys
Posició:
Defensa
Debut amb el primer equip:
Atlético-Barça (lliga), el 14 de febrer del 2010
Dades aquesta temporada:
20 partits (1.755 minuts) i 4targetes grogues
Sergi Roberto
Lloc i data de naixement:
07/02/1992, a Reus
Posició:
Migcampista
Debut amb el primer equip:
Barça-Ceuta (copa), el 10 de novembre del 2010
Dades aquesta temporada:
19 partits (1.421 minuts), 1gol i 2 targetes grogues
Edu Oriol
Lloc i data de naixement:
05/11/1986, a Cambrils.
Posició:
Migcampista
Dades aquesta temporada:
17 partits (1.015 minuts) i 5gols (3 consecutius)
Oriol Romeu
Lloc i data de naixement:
24/09/1991, a Ulldecona
Posició:
Migcampista
Debut amb el primer equip:
Sevilla-Barça (supercopa), el 14 d'agost del 2010
Dades aquesta temporada:
14partits (1.082 minuts), 1gol i 4 targetes grogues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)