2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA

La pluja va fer que Agné (Girona) jugués amb tres centrals contra el Betis

Per jugar a Valladolid res fa pensar que el tècnic mantindrà els tres centrals en l'onze

El tècnic del Girona, Raül Agné, va optar per canviar els plans a causa de la pluja en el partit de dissabte contra el Betis (0-1). Pel mal estat del terreny de joc, Agné va fer una excepció a l'hora de confeccionar l'onze. El tècnic de Mequinensa va fer jugar per primer cop cinc defenses: tres centrals, Tortolero, Serra i Migue, i dos carrilers, Jose a la dreta i Dani Bautista a l'esquerra. L'aposta va funcionar bé abans del descans, però no fa pensar que Agné que la mantingui en el desplaçament de dilluns vinent al camp del Valladolid.

Res no fa preveure que Agné mantingui un onze amb tres centrals en les properes jornades, començant per dilluns vinent al Nuevo Zorrilla. L'equip gironí visitarà dilluns vinent el Valladolid (a les 9) amb la baixa del central Albert Serra, que avui hauria de rebre la confirmació que serà sancionat per acumulació de grogues. Migue, Tortolero i Noguerol seran, doncs, els tres centrals disponibles per jugar a Valladolid. Tots tres optaran a les dues places habituals de l'eix de la defensa.

Dit i fet.

«Ens havíem d'adaptar de manera ràpida quan hem vist l'estat del camp. Tampoc no és necessari saber-ho amb un mes d'antelació ni practicar-ho gaire», explica el central Albert Serra. La pluja va condicionar el Girona-Betis i, una hora i mitja abans que comencés el partit, Agné va fer saber als seus jugadors que es prescindiria del 4-4-2. Les bandes estaven plenes de bassals i el joc va ser per la zona ampla i la frontal de les dues àrees.

Contra el Betis, Serra va tenir Dani Tortolero a la seva dreta i Migue a la seva esquerra. Cap dels tres jugadors es va entretenir a l'hora de jugar la pilota i tots tres es van anticipar bé quan Molina, Emana i Rubén Castro trepitjaven l'àrea. Després d'haver jugat amb un 4-2-3-1 o un 4-4-2 amb rombe, els jugadors es van trobar a gust amb una mena de 5-3-2. «Vam estar còmodes. Ells jugaven molt per dins, sobretot el primer atac, i després ja buscaven les bandes», assenyala Migue.

La corpulència del Betis.

Contra el Betis, el joc de toc va passar a un segon terme i el Girona va estar atent als rebutjos defensius i a les segones jugades, tal com pretenia l'entrenador. «Ens va anar bé durant la primera meitat, perquè a sobre vam parar el seu múscul amb ajudes constants en defensa. En atac, era absurd jugar perquè no es podia circular la pilota», comentava Agné just després del partit de dissabte.

En el segon temps, però, el Betis va fer un pas endavant i va imposar la seva corpulència. Emana, una força de la naturalesa, va intervenir més que mai i els gironins van haver de recular. Gràcies a la corpulència física –Molina o Iriney també hi van ajudar–, el Betis va crear més ocasions, encara que només va marcar de córner (76'). Després del 0-1, el Girona va recuperar el clàssic 4-4-2 amb el relleu de Serra per Keko (79').

Els tres centrals de Lotina al Deportivo

No és habitual ni a primera ni a segona A que els equips juguin amb tres centrals. Fa uns mesos Miguel Ángel Lotina va intentar fer reaccionar el Deportivo, que ocupava zona de descens, amb tres jugadors a l'eix i dos laterals. El Barça de Guardiola va alinear Busquets, Piqué i Abidal a l'eix durant una bona estona al camp del València per donar llibertat d'acció a Dani Alves i Adriano a les bandes. No són casos ni conceptes de joc que es puguin comparar, però els tres centrals hi eren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)