Territorial

REGIONAL PREFERENT

Ferri (el Catllar), un pitxitxi fora d'hàbitat

Ferri, amb 17 dianes, és el màxim golejador del grup segon de preferent tot i jugar amb el cuer, el Catllar

No és gaire habitual que un equip que és el cuer tingui a les seves files el pitxitxi de la categoria, però és el que està passant amb el Catllar amb Ferri, que amb 17 dianes encapçala la llista de màxims golejadors del grup segon de regional preferent. El davanter nascut a Balaguer fa 25 anys es va convertir, a més, en el protagonista de la jornada passada, fent els quatre gols del seu equip contra el Barceloneta. L'últim, de penal i en el minut 90, va donar els tres punts al Catllar.

Ferri, que aquesta temporada ja va fer un hat-trick contra el Marianao Poblet (4-4), reconeix que és estrany ser el pitxitxi en un equip que és el cuer, «però així són les circumstàncies i l'objectiu és que els gols serveixin per acabar la lliga una mica més amunt i no a l'últim lloc». I és que tot i que amb la reforma de les categories al futbol català, enguany té les mateixes conseqüències quedar setè que divuitè, és a dir, jugar a segona catalana, «a ningú li agrada quedar últim, ni als jugadors, ni al club», explica Ferri, que afegeix «que així la plantilla podria cobrar totes les fitxes íntegres en un moment que econòmicament no és bo». El que té clar el pitxitxi és que el Catllar té equip per quedar més amunt d'allà on és: «Ho vam demostrar la temporada passada, en què amb gairebé el mateix equip vam acabar setens i vam ser els millors de preferent de tota la demarcació; el que passa és que enguany no ens ha afavorit tenir tres tècnics diferents, ni les múltiples lesions, ni tenir una plantilla curta.»

Un altre dels objectius de Ferri, a banda d'intentar deixar el Catllar al més amunt possible i acabar com a pitxitxi –el segueixen Jordi Prades (Torreforta) amb 16 gols, Ruibal amb 15 i Sergio Ruiz amb 14, tots dos del Remolins-Bítem– és superar els 21 gols que va fer el curs passat, també al Catllar. En aquest sentit, el referent del conjunt del Tarragonès destaca «la confiança dels companys, cosa que augmenta la tranquil·litat pel que fa a l'encert de cara a porteria». Anteriorment, Ferri, que es defineix com «un davanter més tècnic i viu que no pas ràpid», també havia mostrat el seu olfacte golejador al Cambrils, el Morell, la Pobla de Mafumet, on va aconseguir l'ascens a tercera, i al Balaguer, el club on es va formar i on va fer el salt a tercera divisió, abans de venir a terres tarragonines per estudiar telecomunicacions. El fet d'haver d'acabar la seva formació és precisament el que el va fer enrere Ferri a l'hora d'acceptar aquest estiu passat «ofertes de primera catalana i alguna de tercera». Enguany, però, no descarta fer un salt qualitatiu en la seva carrera si, com s'intueix, li arriben bones propostes.


Diumenge passat va fer quatre gols contra el Barceloneta i l'últim, en el minut 90, va ser el del triomf

LA FITXA

Ferran Alaman Escolà, «Ferri»
Data i lloc de naixement:
26/09/1985 a Balaguer.
Posició:
Davanter.
Trajectòria:
Balaguer (3a divisió), la Pobla de Mafumet (1a catalana), el Morell (1a catalana), Cambrils (regional preferent) i el Catllar (regional preferent).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)