PRIMERA DIVISIÓ

El València, tercer sense discussió

El València passa pel damunt d'un Vila-real del tot desconegut

L'entramat defensiu dibuixat per Unai Emery descentra els grocs

El València va donar ahir un cop de puny damunt la taula en la pugna pel tercer lloc. Els valencians van passar pel damunt d'un Vila-real desconegut, que va acusar l'esforç europeu i l'absència de Gonzalo Rodríguez a l'eix de la defensa. L'entramat defensiu dissenyat per Unai Emery va deixar els grocs sense opció de moure la pilota com els agrada i les accions ràpides de l'atac local van donar pas al recital en forma d'un humiliant 5-0.

El públic de Mestalla xiula Emery. No els agrada la gasiveria dels seus plantejaments, però ahir ningú deuria criticar la línia de cinc defenses, que va destarotar el desplegament del Vila-real. D'entrada va tenir la pilota, però ja al minut 13 Soldado va castigar a la contra una defensa que feia aigües per tot arreu, malgrat els intents de Marchena de donar-los un cop de mà. Diego López va salvar-ne dos d'immediat i el pal va frenar Stankevicius. El partit feia olor de recital local, si bé els visitants van tenir un parell d'opcions de replicar.

Foc d'encenalls perquè el duel feia baixada cap a la porteria visitant i quan Mata va fer el segon als deu minuts del segon temps el Vila-real va acabar de desconnectar, així que els puntes del València van tenir via lliure per acarnissar-s'hi. L'aposta ofensiva de Juan Carlos Garrido sacrificant un defensa per donar entrada a Marco Rubén va tenir l'efecte contrari a l'esperat convertint el Vila-real en un colador.

Pablo va fer un petit clínic de velocitat i assistències de luxe que Banega i Mata van saber aprofitar per convertir Mestalla en una festa. I si la defensa del Vila-real tenia el dia negre, només va faltar-los fer-se un embolic per facilitar el doblet de Soldado. Una mà de gols cimentada en 20 minuts de precisió en els metres finals i 90 de superioritat total amb l'incentiu de la rivalitat geogràfica. El València es distancia en el tercer lloc i, veient el partit d'ahir i com van passar pel damunt del rival, és difícil replicar que no s'ho mereixin.