Internacional

EUROPA LEAGUE

SEMIFINALS

El Porto és l'únic candidat al triplet

El Porto vol alimentar contra el Vila-real el somni de lligar 3 títols

L'onze de Garrido, l'excepció en unes semifinals d'accent portuguès

Fa ben poc, tres equips aspiraven a tot. Dos gegants somiaven en el triplet de lliga, copa i Champions, però el Madrid va superar el Barça a Mestalla i el City va treure's complexos de sobre en eliminar el United en les semifinals de la FA Cup. Així, només un club té la possibilitat d'aixecar tres trofeus, malgrat que en lloc de la lliga de campions s'hagi d'acontentar amb la segona competició europea. El Porto va fer una remuntada històrica al camp del Benfica en la Taça i avui té en el Vila-real el penúltim obstacle per assolir l'Europa League.

El nom d'André Villas-Boas ja sona per a tots els grans. El Chelsea és l'últim a afegir-se en una cursa en què també hi ha l'Inter, el City i el Juventus. Als 33 anys, és un prodigi de les banquetes que ja ha conquerit la lliga amb el Porto i el té a semifinals de l'Europa League i en la final de la Taça, en què és favorit contra el Vitória Guimarães.

El Porto té una gran capacitat per reinventar-se. L'aposta pel jove Villas-Boas, que va deixar el segell del gust pel futbol vistós a l'Académica, li ha sortit a la perfecció i ja prepara canvis a l'estiu amb els possibles adéus de peces clau com ara els davanters Hulk i Falcão, autors de 63 gols aquesta temporada, i el central Rolando. Per obtenir un preu ben alt els aniria bé un èxit europeu, un cop deixat clar que tiranitzen el futbol portuguès. No ho tindrà fàcil, perquè, a més de l'absència de Belluschi, el Vila-real també voldrà la pilota i demostrar que és el més semblant al Barça que hi ha en el campionat espanyol. Amb la plaça en la pròxima Champions ben a prop, els homes de Juan Carlos Garrido saben que l'Europa League els permetria arrodonir un exercici impressionant. I més quan tots són conscients que el campió final sortirà d'aquesta semifinal. «És un partit històric contra un rival molt fort», va ressaltar ahir Carlos Marchena. Els valencians tindran les baixes ja conegudes de Gonzalo, Senna i Ángel, així com el dubte del cervell, Borja Valero.

La segona semifinal es presenta com la dels convidats de pedra. Ni el Benfica ni el Braga seran favorits en la final, si bé no se'ls pot negar que han tenyit de portuguès la competició. Els lisboetes van conquerir la copa de la lliga, competició menor que no els permet oblidar que estan a 20 punts del Porto en la lliga i que fa una setmana van veure com els dragões els remuntaven un 0-2 d'avantatge amb un 1-3 en la tornada. Una derrota molt dolorosa en la Taça, que avui miraran de començar a calmar contra el Braga. Els visitants ho afronten com una festa. Ja van viure una fase de grups de la Champions per sorpresa carregant-se el favorit, el Sevilla, en la prèvia i ara aspiren a continuar fent història.

LA JORNADA

Porto - Vila-real
21.05 h (Cuatro)
Benfica - Braga
21.05 h (C+)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)