El dragons volen cap a Dublín

El físic del Porto acaba per devorar la superioritat tècnica del Vila-real

Remuntada en la segona meitat amb cinc gols, quatre signats per Falcão

Cani castiga els riscos defensius de Villas-Boas a tocar del descans

El Vila-real va olorar la sang i, en lloc de devorar, va desmaiar-se. L'equip de Juan Carlos Garrido va saber llegir com aprofitar els riscos defensius del Porto fins a avançar-se a tocar del descans, però els locals van empatar aviat i els visitants es van difuminar. Es van esvair del tot. I es va veure la millor versió del campió portuguès, que va posar un peu i mig a la final de Dublín amb físic, bona capacitat per recuperar la pilota i dos puntes que són un maldecap constant: el colombià Radamel Falcão, autor de quatre gols, i una bèstia de la natura anomenada Hulk.

El Porto va trigar només 20 segons a fer intervenir Diego López. Un miratge, perquè aviat es va veure que la qualitat tècnica del Vila-real podia fer molt mal a una defensa local avançadíssima, gairebé al mig del camp, i amb uns canvis de posició descoordinats. Nilmar va triar l'opció equivocada en dues ocasions i Rolando va salvar el gol de Rossi amb Helton superat. Els locals van mirar de posar una pausa al partit perquè en el duel d'anada i tornada tenien tots els números per perdre. En l'últim minut, Nilmar va tornar a aprofitar un error en el fora de joc per fer la centrada en el 0-1 de Cani.

La segona part va arrencar amb Cazorla sol davant Helton. I del 0-2 es va passar a l'empat amb una passada a Falcão. Diego López va fer-lo caure. Penal i el primer del colombià. El Vila-real va desaparèixer tot seguit. El Porto va apoderar-se de la pilota, que només durava segons a les botes visitants en un degoteig d'ocasions que va allunyar-los definitivament de Dublín. En el minut 60, Guarín va guanyar l'esquena a la defensa valenciana i sis més tard era la cursa imparable de Hulk que facilitava el 3-1 de Falcão.

Les jugades a pilota aturada van acabar de donar forma a la golejada, sense que els canvis introduïts per Garrido tinguessin cap mena d'efecte. Una falta lateral servida per Guarín va connectar amb el cap de Falcão, ajudat per la descoordinació visitants. Uns sortien per fer el fora de joc, els altres feien dues passes enrere per trencar-lo. El festival dels dragões es tancaria en l'últim minut en un córner que un cop més trobaria el cap del davanter colombià. Cinc rematades, quatre gols. I perquè va relliscar en l'altra. El Vila-real necessita un miracle.

PORTO
5
VILA-REAL
1
PORTO:
Helton, Sapunaru, Otamendi, Rolando, Álvaro Pereira, Guarín (Souza, 78'), João Moutinho, Fernando, Cristian Rodríguez (Varela, 70'), Hulk (James, 85'), Falcão.
VILA-REAL:
Diego Lopez, Gaspar, Marchena, Musacchio, Catala, Cani (Matilla, 70'), Borja Valero (Wakaso, 65'), Bruno, Cazorla, Nilmar (Marco Ruben, 70'), Rossi.
GOLS:
0-1 (44') Cani. 1-1 (48') Falcão, de penal. 2-1 (60') Guarín. 3-1 (66') Falcão. 4-1 (74') Falcão. 5-1 (90') Falcão.
ÀRBITRE:
Bjorn Kuipers.
T.G.:
Fernando, Hulk, Helton; Borja Valero, Diego López i Català.
T.V.:
Cap.

Avantatge mínim

La final tindrà accent portuguès. El Porto va posar un peu i mig a Dublín i Lisboa acollia el duel per saber qui l'acompanyarà. El Braga va ser fidel a l'ordre defensiu i la velocitat al contraatac, conscient que qui més pressió tenia era el rival, que ha d'arreglar una temporada per oblidar. Cardozo va estar a punt de marcar en el minut 44, però les alegries van ajornar-se per a la segona part. El pal va tornar a frustrar al davanter, però Jardel va aprofitar el rebot (49'), just abans que Vandinho empatés en rematar una falta (52'). Cardozo va tenir premi a la insistència en una falta a l'escaire en el 2-1.