2a divisió FEF

2a DIVISIÓ B

LLAGOSTERA

L'idil·li del Llagostera amb l'èxit

Oriol Alsina i Isabel Tarragó assumeixen amb serenor l'ascens a 2a B i diuen que la il·lusió serà una de les armes

Oriol Alsina
ENTRENADOR DEL LLAGOSTERA
«Per història, el Llagostera està tres o quatre categories per sobre del que li tocaria. Per il·lusió, estem una categoria per sota. Hem de fer una mitjana. En un examen, el més important és la mitjana. Quan parlo d'il·lusió, parlo d'il·lusió dels jugadors, la majoria dels quals no han estat mai a 2a B, i d'il·lusió del poble»
«Què és més difícil: que el Llagostera pugi de segona regional a segona B o que el Llagostera faci una bona temporada a 2a B? Crec que és més fàcil fer una bona temporada a 2a B»
«[Les millores al camp] Ens conformem amb la bona voluntat. Ens consta que faran el que podran i més: l'alcalde i tot el poble»
Isabel Tarragó
PRESIDENTA DEL LLAGOSTERA
«Què volen que digui del tema esportiu? Van bé perquè no dic res. Si m'haguessin de fer cas, no sé què farien»
«No cal fer un miniestadi. De vegades amb coses reduïdes, però ben fetes i amb gust, n'hi ha prou. És qüestió d'estudiar-ho. Es tracta de tenir una cosa arreglada i decent»
6
ascensos
ha aconseguit el Llagostera en la història recent del club, fundat el 1947: a 2a regional (1998), a 1a regional (2005), a preferent (2006), a 1a catalana (2008), a 3a (2009) i a 2a B (2011)

Més d'un miler d'espectadors en el partit d'anada de l'eliminatòria d'ascens contra el Cerceda i un centenar de llagosterencs a la Corunya han ajudat el Llagostera, campió de tercera, a pujar per primer cop en la seva història a segona B. Ara el poble, de 8.300 habitants, tindrà un equip en la tercera categoria del futbol espanyol, però augmentaran les despeses, els desplaçaments i la repercussió de tot el que faci el club. El Llagostera, dirigit per Isabel Tarragó a la llotja i per Oriol Alsina al camp, mantindrà les línies mestres que l'han dut a un llarg idil·li amb l'èxit (cinc ascensos en sis anys). Per il·lusió no quedarà. L'empenta del club, fundat el 1947, no para.

La presidenta del Llagostera té assumit que per viatjar a Ontinyent, Alacant, Dénia, Castelló o Maó les despeses augmentaran. Els clubs catalans han de renegociar l'acord amb Televisió de Catalunya pels drets televisius, però Tarragó calcula que podrien significar al voltant de 50.000 euros. A més, a Llagostera també compten amb els ingressos per travesses. «Comptem, a més, que la gent es faci sòcia i que les empreses ajudin, que posin cartells o tanques al camp», diu Tarragó.

La setmana passada Tarragó i Alsina es van reunir amb una vintena d'empresaris de Llagostera per animar-los a col·laborar amb el club. Tarragó és optimista. En la junta, s'hi integraran Pere Amargant i Mercè Ballester, i, després de la festa major del poble, el club preveu definir els preus dels carnets de socis, que s'apujaran. El curs passat els carnets valien 100 euros (socis), i 50 euros per a jubilats i menors d'edat.

El tècnic no es mou.

Alsina continuarà de tècnic en la nova categoria. Fins a l'arribada de Quim Ayats a la direcció esportiva, Alsina era l'entrenador i el màxim responsable esportiu. Ara només farà de tècnic. Alsina explica que hauria deixat la banqueta si l'equip hagués continuat a tercera. «Ara em fa molta il·lusió estar a segona B», diu. Però l'exjugador del Llagostera i el Balaguer adverteix que no pot tancar-se portes per millorar en el futur. «Sempre tens il·lusió per millorar... Tot té un principi i un final. Sempre hi ha la possibilitat, sigui com a tècnic o director esportiu, de canviar d'equip i millorar perquè és una cosa humana».

Per tant, Alsina i Tarragó, marit i muller, continuaran treballant junts i amb serenor en el club de futbol del poble. Tarragó té assumit que algun dia el tècnic pot fer les maletes. De moment, en la futura plantilla, hi haurà molts jugadors dels que han pujat, com ara els migcampistes Granell i Herrera i el davanter Uri, entre altres. El davanter Miguel (Amposta) és un dels primers reforços.

Alsina: «El camp ara ens beneficiarà»

Juntament amb Quim Ayats, el nou director esportiu del club, Oriol Alsina ha començat a treballar en la configuració de la plantilla de la temporada vinent. Ayats ja s'ha reunit amb els seus ajudants –Lluís Carrillo; Jan Regàs; el preparador físic, Xavi Coll, i l'entrenador de porters, Joan López– i han començat a perfilar la pretemporada. El tècnic té una cosa clara: les reduïdes dimensions del camp afavoriran l'equip. «El que és el terreny de joc està bé. Aquest any ens ha perjudicat perquè és molt petit i l'any que ve probablement ens beneficiarà perquè, en teoria i entre cometes, serem l'equip de menys nivell de la categoria. Potser ens va bé que vinguin aquests equips amb jugadors que han estat a primera o a segona», destaca Alsina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)