1a divisió

Al Màlaga només li falta la cirera

El Màlaga és l'animador del mercat i té un projecte ambiciós que persegueix ara un jugador creatiu amb Borja Valero, Lucho González i Cazorla d'objectius

Temps de crisi, amb bona part del futbol espanyol en concurs de creditors o retallades de pressupost. Els diners d'un xeic aporten una excepció, un animador del mercat anomenat Màlaga. Els andalusos tenen un projecte ambiciós amb Europa d'objectiu després de fer un equip nou de dalt a baix entre el gener i l'estiu. I tal com li va passar al seu dia al City, encara té un problema de credibilitat, així que els intents d'atraure grans noms com ara Pastore, Pirlo, Kaká i la perla del Vélez, Ricardo Álvarez, han topat amb el no com a resposta. Però no es donen per vençuts i tenen un xec de 20 milions.

El Màlaga va tornar a viure ahir un ambient festiu per donar la benvinguda a dues cares noves: Diego Buonanotte i l'exmembre de l'Espanyol Sergio Sánchez. Els andalusos són l'excepció en un mercat sota mínims. L'extrem del River costa 4,5 milions, per sobre dels 3 que paguen pel lateral. «Vinc a un club amb un gran projecte. És l'inici d'un cicle bonic amb grans aspiracions», va ressaltar el mataroní. Tant l'un com l'altre estan per sota dels 10 que va costar treure el migcampista Toulalan del Lió. Tot plegat, una mica més de trenta milions per veure partits europeus a La Rosaleda.

El Màlaga ha fet set fitxatges, algun de renom –com els de Joaquín i Van Nistelrooy–, i ha executat l'opció de compra de Demichelis. Falta la cirera, un jugador creatiu. D'ambició n'hi ha. Al gener van temptejar la cessió de Kaká i en les últimes setmanes han fet una oferta per a un dels grans noms del mercat, Pastore, i per a altres grans noms com ara Pirlo i Ricardo Álvarez. Les mirades se centren ara en el Vila-real. Els intents d'endur-se Cazorla no han funcionat i l'objectiu és Borja Valero. L'operació estaria al voltant dels vint milions. L'alternativa és Lucho González, cervell del Marsella. Els andalusos han ofert 6 milions, però no es mourà per menys de 9. Els diners per Valero servirien precisament per dur El Comandante a El Madrigal.

Sigui quina sigui la cirera, el canvi del Màlaga és dels més espectaculars que es recorden. Els deutes se'ls menjaven i hi havia l'amenaça del concurs de creditors. El club no trobava estabilitat, amb ascensos i descensos, incapaç d'establir-se a l'elit amb solidesa, fins que un xeic s'hi va fixar. Fa un any, Abdul·là bin Nasser al-Thani el va comprar per 36 milions.

Un nou estadi a l'horitzó.

Una cosa és tenir un club i l'altra, fer-lo funcionar. Per això l'aposta inicial de treure Jesualdo Ferreira del Porto amb un contracte de tres anys va fracassar, amb l'equip encallat en el descens. Manuel Pellegrini va rellevar-lo al novembre i el mercat d'hivern va començar a canviar la cara a l'equip a base de l'experiència de Demichelis, Maresca i Baptista. La Bestia va resultar ser el gran encert del Màlaga, ja que van alliberar-lo de la marginalitat al Roma per 2 milions i l'aportació va ser senzillament espectacular: 9 gols en 11 partits.

Si agafem els números de la segona volta, es trobaria a les portes de la Champions. I d'Europa si mirem només des de l'arribada de l'exentrenador del Madrid Pellegrini. Quedar entre els sis primers és el primer objectiu en un projecte en ple creixement que inclou la construcció del Qatar Stadium per a 65.000 espectadors. El xeic al-Thani paga la festa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)