2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA

Ni rastre del passat

El Girona renovarà de dalt a baix la davantera i aquest estiu deixarà de tenir els tres màxims realitzadors de l'etapa recent a segona A: Peragón (20 gols), Despotovic (18) i Kiko Ratón (15)

Xavi Julià
DIRECTOR GENERAL
ESPORTIU DEL GIRONA
«Despotovic, Peragón i Kiko Ratón han marxat per diferents circumstàncies»
«La baixa de Despotovic és bona per al club [700.000 euros] i la de Ratón es deu al fet que, per la seva edat [34 anys], hem de donar pas a altra gent»
«No ens vam posar d'acord amb Peragón. De vegades s'han de prendre decisions»
«Fitxarem jugadors que donin bon rendiment. Tenim bons tècnics i els trauran el màxim rendiment»
0
DAVANTERS
del Girona continuen del curs passat. Se n'han anat Despotovic (Urawa Red Diamonds), Peragón (Nàstic), Kiko Ratón i Víctor Curto. Entre tots quatre, van aconseguir 34 gols

«Volem jugadors amb gana.» El tècnic del Girona, Raül Agné, té clar quin és el perfil de jugador que busca per a la seva tercera temporada a Montilivi a segona A. I avança una altra dada. «No tenir un jugador en concret no em preocupa», diu Agné. En la tercera temporada a Montilivi, el tècnic de Mequinensa ha marcat les directrius a l'hora de fer el salt de qualitat a segona A. La millora no inclourà cap dels quatre davanters del Girona de l'última temporada. Per un motiu o per un altre, Roberto Peragón (Nàstic), Ranko Despotovic (Urawa Red Diamonds), Kiko Ratón i Víctor Curto han fet les maletes.

Dos dels tres màxims realitzadors de l'etapa recent a segona A, Peragón (20 gols), Despotovic (18) i Kiko Ratón (15), són també els jugadors del Girona que han fet més gols en una campanya des del 2008. L'últim curs, Despotovic n'ha marcat divuit i Peragón onze –el madrileny ha empatat amb Jandro, renovat fins al 2013–. El Girona va ser onzè i va marcar 58 gols, repartits entre deu futbolistes. El defensa Siqueira (Granada), amb un autogol, també forma part de la llista de golejadors del Girona.

De moment, el Girona només ha fitxat el guipuscoà Gaizka Saizar (Ponferradina) a dalt. L'equip, amb un pressupost mínim de tres milions euros per a jugadors, tindrà davanters que oferiran rendiment, segons assenyala el director general esportiu, Xavi Julià. Abans de jugar al Castella, l'Oviedo i el Palamós, Julià, format al Girona, va ser davanter del conjunt gironí a principi de la dècada dels vuitanta del segle passat i el curs 1980/1981 va fer vuit gols, a tercera divisió.

Un pas fructífer.

Peragón, Despotovic i Kiko Ratón han tingut un pas fructífer per Montilivi. Tret del serbi, els altres dos davanters han estat dues campanyes a Montilivi. Peragón, que ha fitxat pel Nàstic fins al 2013 perquè el Girona no li va oferir un contracte de dos anys, ha marcat vint gols a Montilivi i amb les onze dianes de l'última campanya ha igualat el seu millor registre golejador a segona A –els onze gols del curs 2006/2007 a Elx–. Per la seva banda, el tinerfeny Ratón no havia fet mai deu gols en una campanya a segona A fins que ho va aconseguir a Montilivi el curs 2009/2010. L'exjugador de l'Oriola va ser el pitxitxi del Girona i, a més, bàsic en la permanència agònica de l'equip. Finalment, Ranko Despotovic només ha complert un dels dos anys que tenia signats amb el Girona, però el club n'ha dit bé. Després de divuit gols en la lliga i un en la copa, l'internacional serbi ha volat a l'Urawa Red Diamonds japonès, que ha pagat un traspàs de 700.000 euros i ha ofert al davanter de Loznica un contracte fins al 2014. Sigui quina sigui la categoria en què ha estat l'equip, el Girona no tenia un golejador com Despotovic des de Micki Albert. L'actual secretari tècnic blanc-i-vermell va marcar vint dianes a segona B el curs 2007/2008, i abans n'havia aconseguit 24 el curs 2006/2007 a tercera. Els dos cursos van acabar amb ascens.

Gaizka Saizar, 11 gols de carta de presentació

El primer dels nous atacants per al Girona 2011/2012 és el basc Gaizka Saizar. L'exjugador de la Ponferradina arriba a Montilivi amb els onze gols de l'últim curs com a carta de presentació. Els onze gols són el millor registre del punta d'Oiartzun (Guipúscoa), que ha estat sis anys a segona A (Eibar, Ciudad de Múrcia, Granada 74, Tenerife i Ponferradina) i un a primera (Tenerife). Jugador de recorregut a segona A i segona B, el Girona confia que l'exdavanter de l'Espanyol B i Sabadell s'acosti a la desena de gols. Saizar arriba per cobrir el buit deixat, entre d'altres, per Peragón (onze gols marcats el curs passat) i Kiko Ratón (cinc). Saizar ha signat un contracte per dues temporades i a Ponferrada va demostrar que ha deixat enrere una lesió al turmell esquerre que el va obligar a estar més d'un any de baixa al Tenerife. En el conjunt lleonès, l'exjugador del Nàstic ha marcat el 31% dels gols del seu equip (11 de 36). «El jugador que hem fitxat [Saizar] és contrastat i ha donat rendiment a tots els equips. Tots els que vinguin ens en donaran», destaca el director general esportiu del Girona, Xavi Julià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)