Girona

2a DIVISIÓ A

GIRONA

La perspectiva millora

Agné, cofoi amb la plantilla, agraeix poder treballar amb molt més marge que fa un any

El tècnic del Girona reclama l'arribada d'un davanter i un pivot durant l'estada a Navata

Raül Agné
ENTRENADOR DEL GIRONA
«Tota la gent que ha vingut eren primeres opcions. Estic content; mentiria si digués el contrari. Hem aconseguit rejovenir molt la plantilla, que era molt important»
«És imprescindible que vinguin un davanter i un mig centre com més aviat millor, si pot ser aquí a Navata. Si no, ja aniríem una miqueta tard. Hi estem treballant»
«La idea de joc, de combinar, ser vertical, mirar de jugar bé i anar cap a porteria, no la canviarem. L'equip, però, és diferent al de la temporada passada, en què amb poc temps tocava fer un equip molt expert, de gent veterana. Ara hem intentat fer una barreja»

No hi ha totes les peces, però en l'estada de pretemporada que va començar ahir a Navata el Girona podrà avançar feina de debò, res a veure amb fa un any, en què tot es va haver de fer amb presses. «Anem molt millor que l'any passat», va dir Raül Agné, en la primera roda de premsa del curs 2011/12. El de Mequinensa, encantat de treballar «en un entorn idíl·lic i amb molt bones condicions», està molt satisfet amb la plantilla que s'està configurant, carregada de primeres opcions. «És cert que potser se n'escaparà alguna, però pel que són les nostres possibilitats, hi ha un percentatge molt alt de perfil de futbolistes que volíem.»

Agné, això sí, reclama la presència de dues peces més, un davanter centre i un pivot per al centre del camp. Els voldria veure integrats a l'estada, que s'allargarà tota la setmana que ve. «Després, valoraríem si ens convé un altre davanter o una altra posició», va exposar, per la qual cosa no té ara com a prioritat fitxar dos puntes clars després de la lesió d'Acuña. Tampoc és una prioritat fitxar un lateral esquerre, amb Migue com a principal candidat a ocupar el lloc. «No m'agradaria tenir una plantilla excessivament extensa, però sí uns mínims. I Acuña ens ha avisat del que pot passar amb imprevistos incontrolables.»

Plantejaments diferents.

El tècnic confia que, amb més marge de temps, a l'equip li costi menys assimilar conceptes que fa un any. «Són equips i plantejaments diferents», va dir, ja que l'estiu passat van buscar jugadors més veterans, de rendiment més immediat. La proposta de joc, però, no variarà. El començament de lliga és exigent. «Però també hem fet un salt qualitatiu, i segur que ens respectaran.» Sobretot en l'estrena, a Vigo, després del 0-4 de la temporada passada.

ELS REFORÇOS, SEGONS EL TÈCNIC

Baltasar RIGO
(central esquerrà) «Molt bona sortida de pilota, projecció, bona edat i perfil esquerrà. Defensivament, més que correcte»
RICHY Álvarez
(central dretà) «El mateix perfil a la dreta, probablement més agressiu. A corregir a nivell tàctic, però amb força potencial de futur»
JUANLU Hens
(extrem dret) «Un caprici meu. No sé quin rendiment oferirà, però és un futbolista excel·lent. Ho fa tot fàcil i sempre tria bé. Entén bé el joc de posició i l'individual»
DANI NIETO
(mitja punta) «Vertical, bon un contra un, basant fred. Poc treball defensiu, per no dir gens, però instint de gol i finalització»
GAIZKA SAIZAR
(davanter) «Molt complet, ens dóna el que no teníem l'any passat. Joc al davant, gol, raça i casta. I molta experiència»
BENJA Martínez
(davanter) «Una aposta de futur. Reuneix diversos perfils en una sola figura. Molt ràpid tot i que no ho sembla i va bé de cap. Ens pot aportar moltes coses»

Els entrenaments, a porta tancada tot el curs

El cos tècnic ha decidit impedir als mitjans i aficionats veure els entrenaments tota la temporada, i el club no hi ha posat cap impediment, almenys de moment. «És una norma durant tot l'any», va dir Agné, que ho va desvincular de posar traves als mitjans: «M'agradaria que comprenguéssiu que volem una intimitat i treballar bé. No som el Barça, som el Girona, però volem continuar fent un Girona gran i que fa bé les coses, respectant tothom. La suma de petits detalls és el que et fa millorar.» Els mitjans només hi podran accedir el primer quart d'hora. Si el club no fa marxa enrere, haurà d'instal·lar una lona al camp annex de Montilivi per impedir la visió des de fora. Ahir, en el primer entrenament, els mitjans gràfics van haver de treballar des de fora el camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)