Internacional

Ferum de fi de cicle a l'Arsenal

El Liverpool augmenta els dubtes sobre el rendiment de l'Arsenal amb un 0-2 a l'Emirates

“Marxar està descartat”, afirma Arsène Wenger, a qui el públic londinenc exigeix fitxatges il·lusionants per tapar els adéus

Arsène Wenger porta 16 anys a la banqueta de l'Arsenal. Si no hi hagués l'etern Alex Ferguson, seria el referent en permanència a un equip. Això no vol dir que se li perdoni tot. Els gunners porten sis temporades sense celebrar cap títol i la paciència s'esgota. La ferum de fi de cicle s'escampa per l'Emirates amb els adéus de Cesc, Eboué i Clichy, així com la incertesa amb Nasri. El tècnic va emprar-lo a l'onze titular, malgrat ser conscient que si no marxa ara ho farà lliure el pròxim estiu. Un xup-xup del tot incòmode, augmentat pel 0-2 ahir del Liverpool que suposa un punt en dues jornades i cap gol, fet sense precedents en el club londinenc des del 1969. I amb Old Trafford com a pròxim destí amb parada a Udine entre setmana.

Wenger va ser xiulat per part del públic. Hi va haver unanimitat a l'hora d'exigir que es grati la butxaca i gasti part dels diners rebuts en els dolorosos adéus. El francès insisteix que els fitxatges realitzats són d'una gran qualitat i l'afició hi acabarà rendida, però un cop més són més peces de futur que no d'impacte immediat. El 0-0 en el debut i el fluixíssim joc en l'1-0 contra l'Udinese han cimentat uns dubtes engreixats ahir pel Liverpool. Sensacions dolentes que es van certificar quan la inexperiència va dur a la segona groga de Frimpong (70'). Vuit minuts més tard, un rebot anava d'Ignasi Miquel a Ramsey (0-1). I en el descompte, Luis Suárez lligava els tres punts per a uns red que van fer poc.

Wenger va justificar la derrota emparant-se en les vuits baixes, l'expulsió i el primer gol en fora de joc. “Marxar està descartat”, va insistir. Malgrat això, ja hi ha qui s'ofereix. “És natural que se'm vinculi a Wenger. Qui no voldria anar a l'Arsenal?”, apunta des del Japó Dragan Stojkovic, a qui l'alsacià assenyala com a successor. De ben segur que quan ho feia pensava en un futur no tan pròxim. L'actual tècnic gunner no va voler parlar de fitxatges ni d'adéus, malgrat jugar-se-la alineant Nasri, que tenia peu i mig al City. Des de França s'apunta a una ruptura de les negociacions, però si es queda, el tècnic sap que no el podrà retenir a l'estiu.

Un Chelsea molt fluix

Qui també s'ha de preocupar pel joc és el Chelsea. Anelka i Malouda, en el tram final, van capgirar el gol matiner del West Bromwich, que va aprofitar la falta d'entesa d'Alex i Ramires. Els blue van oferir una imatge trista, plana, orfe de creativitat i on la mà de Villas Boas de moment no es nota. Això sí, a diferència de l'Arsenal va saber lligar el triomf.

Ignasi Miquel debuta amb la samarreta ‘gunner'

Només s'havien disputat 13 minuts i Koncielsny es va lesionar. Wenger va girar-se a la banqueta i va donar l'oportunitat d'estrenar-se a un català de 18 anys. Ignasi Miquel va viure els primers minuts a la Premier i va fer-ho contra un rival d'entitat com és el Liverpool. El central de Corbera de Llobregat no va patir gaire, si bé la fortuna va girar-li l'esquena en un rebuig que va anar a la cara de Ramsey per al 0-1. Això sí, l'acció hauria d'haver estat invalidada per fora de joc.

La jornada també va ser especial per a un altre català, Robert Martínez. El lleidatà va visitar l'equip que va obrir-li les portes d'Anglaterra, el Swansea, en l'històric debut a la Premier a casa. El Wigan va sumar el primer punt de la temporada (0-0), tot i malbaratar un penal al segon temps al Liberty Stadium.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)