Internacional

La gran benedicció de no fer cas a les ofertes per Rossi

Lliga de Campions. Dos gols de Rossi encarrilen la remuntada del Vila-real a la segona part amb el porter de l'Odense d'aliat i una creuada de cables de Borja Valero del tot innecessària

Uns 20 milions i segurament tirar endavant el fitxatge de De Guzmán (Mallorca). El Vila-real s'hi jugava molt després de badar en terres daneses i va patir força. Els locals van oferir un joc a batzegades amb ratxes de gran superioritat barrejades amb dubtes gens coherents per la inferioritat del rival. Giuseppe Rossi va exercir de factor diferencial amb dos gols a la segona meitat, en què el porter de l'Odense va decidir que el públic d'El Madrigal ja havia patit prou. Ni l'expulsió de Borja Valero va comportar cap dosi d'incertesa.

El Vila-real va sortir decidit a evidenciar que era conscient que s'hi jugava molt. Calia remuntar l'1-0 de l'anada i els locals van bolcar-se damunt la porteria d'un Wessels que responia sempre. L'energia, potser pel moment de temporada en què es troben, va durar poc i l'Odense va viure un segon tram del primer temps prou còmode. La incertesa després del descans va durar cinc minuts, temps per a una rematada de Rossi que el porter va aturar a la primera i tot seguit va enviar al fons de la xarxa.

Diversos equips de la lliga espanyola, d'Itàlia i d'Anglaterra han preguntat per Rossi al llarg de l'estiu i el Vila-real s'ha mantingut ferm a exigir la clàusula de 30 milions. Ningú no ha fet el pas i de ben segur que més d'un se'n penedirà. Una centrada llarga de Cani des de la dreta va veure l'italià estirar-se fins a signar un segon gol magnífic (66'). Sovint la millor inversió és mantenir els referents. L'Odense es va quedar amb 10 d'immediat, si bé Valero va compensar-ho en perdre els papers i agredir un rival. Per si hi havia marge a la incertesa, un xut de Marchena que es va empassar Wessels va comportar el 3-0 (82').

El Vila-real era l'únic equip potent que en la jornada d'ahir podia quedar fora de la fase de grups. La renda del Bayern deixava marge a l'ensurt, però Mario Gómez va marcar ja al minut 7 per donar la raó a Jupp Heynckes, que tenia tan clara la classificació que no va dubtar a reservar Arjen Robben.

Nasri deixa l'Arsenal

L'Arsenal viu un inici de temporada complicat. Incapaç de marcar un gol en els dos primers partits de lliga, avui defensa un 1-0 obtingut malgrat ser inferior a l'Udinese a l'anada. I amb la plantilla debilitant-se encara més amb la confirmació de l'adéu de Samir Nasri. Els gunners van acceptar l'oferta del City de 28 milions d'euros pel francès, referent amb Wilshere de l'equip, però que quedava lliure al juny i havia deixat clar que no renovaria. “L'adéu de Nasri servirà per unir més la plantilla”, va consolar-se l'entrenador alsacià, a qui Van Persie va tornar a reclamar que faci fitxatges amb els 90 milions rebuts pels adéus de Cesc, Nasri, Clichy i Eboué.