Girona

El teló s'alça a Montilivi

El Girona-Elx d'aquesta tarda (a 2/4 de 7) obrirà la competició de la LFP després que l'AFE desconvoqués ahir la vaga.

Raül Agné té la sensació que tot plegat ha refredat la il·lusió de l'arrencada

Per a qui no ho sàpiga, la segona A arrenca avui a Montilivi en un horari gens habitual (a 2/4 de 7). Serà el primer test del nou Girona, que a davant tindrà el rival que es va quedar més a les portes de l'ascens a primera, l'Elx, que va ser superat pel Granada en l'eliminatòria decisiva. El conjunt il·licità torna a ser candidat a tot després de mantenir la columna vertebral i fer retocs de qualitat, però Girona no és una plaça fàcil per a cap equip.

Malgrat que aquesta setmana s'ha parlat molt poc de la jornada i molt de la vaga, el partit no enxamparà el Girona en fora de joc. La plantilla acumula cinc entrenaments –els jugadors van determinar tornar a la feina dilluns, amb una doble sessió– i el duel d'aquesta tarda ha estat present. De tota manera, les primeres notícies que la vaga es desconvocava van arribar ahir a dos quarts de dues del migdia i els jugadors van acabar l'entrenament sense saber si avui jugarien.

El principi o el final

El tècnic del Girona, Raül Agné, no va fer la roda de premsa prèvia al partit i a la tarda va afirmar que tenia sensacions estranyes. “Començar d'aquesta manera és una situació complicada. Sembla més el final de la lliga que el començament i això ens ha distret de la dinàmica de treball programat.”

Un dels jugadors que s'han quedat és el migcampista Moha, que agraeix que hi hagi hagut una entesa entre l'AFE i la LFP. “A tots ens agrada la competició i estem molt contents de començar a jugar una setmana després del teòric començament.”

Moha i Agné han elogiat el potencial de l'Elx, quart el curs passat i sisè fa dos anys. Manté “el 95 per cent” de la plantilla, admet Moha, antic jugador de l'Elx. Agné, per la seva banda, destaca l'agressivitat i la competitivitat de l'equip de l'exjugador del Girona Xumetra, que ha fitxat Flaño (Numancia), Béranger (Tenerife) i Nicki Bille (Vila-real B).

L'Elx viatja amb retard

L'Elx es va entrenar ahir al matí i va viatjar cap a Girona amb dues hores i mitja de retard, quan va tenir la confirmació que la lliga començaria. El club tenia la intenció d'arribar a les vuit del vespre a Girona, però hi va fer cap passades les deu de la nit.

Començar d'aquesta manera és una situació complicada perquè ens ha distret de la dinàmica de treball programat
L'Elx manté el bloc i el tècnic i ha invertit força. Van estar a punt de pujar i ho tornen a intentar
Raül Agné
ENTRENADOR DEL GIRONA
L'equip arriba bé al partit després de l'estiu. El Girona té millor plantilla que l'any passat
Pepe Bordalás
TÈCNIC DE L'ELX
A tots ens agrada la competició i estem molt contents de començar a jugar uns dies després
Mohamed El Yaagoubi
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

Chechu prefereix el Tenerife i jugarà a segona B

L'extrem del Girona Francisco Javier Chechu Flores s'ha decidit a acceptar l'oferta del Tenerife, de segona B, perquè no tenia ganes de penedir-se'n en el futur. Chechu, de 29 anys, paga els 40.000 euros de la seva clàusula per desvincular-se del Girona perquè, comptat i debatut,li surt més a compte. El jugador de Sarrià de Ter es va acomiadar ahir del club i de l'afició amb una roda de premsa a Montilivi. “Deixo un club gran que es convertirà en més gran per anar-me'n a un altre gran club”, va dir. L'entrenador, Raül Agné, ho va lamentar ahir a la tarda. “És una putada que Chechu marxi perquè, si algú ha cregut en ell, he estat jo”, va dir el tècnic de Mequinensa, que ha dirigit Chechu tres temporades a Montilivi (2007-2009 i 2010-2011). “Els jugadors tenen clàusules i, si les paguen, se'n poden anar. Espero que li vagi de la millor manera possible perquè, a banda de l'estima professional, li tinc una estima personal”.Chechu és conscient que ha ajudat al fet que el Girona passés de tercera a segona A. Li sap greu deixar els companys, els amics i l'afició i recorda que a Montilivi les ha viscut de tots colors. Anar-se'n al Tenerife, que li ha ofert un contracte per dos anys amb un tercer d'opcional, és, però, una decisió meditada. “En la vida s'han de prendre decisions. No sé si m'equivocaré o no, però el que decideixo ara és un repte. És una decisió molt meditada, molt dura i molt pensada juntament amb la gent que més m'estimo”, va dir. Chechu ha jugat 82 partits a segona A amb el Girona.

Xavi Julià se sent indefens

El director general esportiu del Girona, Xavi Julià, diu que se sent indefens i considera que és víctima d'una trama del consell d'administració en què Josep Delgado mou els fils i que l'ha inclòs en un expedient de regulació d'ocupació (ERO). “Tinc un contracte d'alta direcció. Jo no em podia presentar a les eleccions sindicals, no podia votar els representats dels treballadors, no podia demanar el vot per mi i ara em diuen que em poden fotre al carrer per un ERO.” Amb dos anys més de contracte, Julià dóna per fet que el Departament d'Empresa i Ocupació aprovarà l'expedient de regulació i demana que no se l'inclogui ateses les circumstàncies especials del seu contracte. Julià va revelar que el seu salari és de 120.000 euros anuals –”amortitzat amb els 850.000 euros pels traspassos de Despotovic i Hiroshi”, afirma– i que en el seu contracte s'hi especifica clarament la indemnització que ha de percebre en cas de ser acomiadat. El club, però, vol fer-lo fora pagant-li 20 dies per any. O sigui, una nòmina i mitja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)