Girona

Tortolero, recta final

Girona. El central, que enceta el seu tercer i últim any de contracte en el Girona, és a punt de reaparèixer. Afirma que li agradaria renovar

No ha disputat ni un sol partit de pretemporada i, per a ell, el curs passat es va acabar a l'abril. La seva reaparició, però, és esperadíssima, sobretot després dels interrogants en defensa que ha aixecat l'equip després dels tres primers partits oficials (11 gols rebuts). Dani Tortolero ja es considera “disponible” i està disposat a donar un cop de mà quan faci falta. Podria ser demà passat contra el Valladolid o dissabte vinent a Sòria, com a molt tard. El central, però, exculpa els seus companys de línia: “És cert que els defenses som els que estem més a prop de la porteria, però el treball defensiu també és feina dels migcampistes i els davanters”, argumenta.

Com sempre, el genoll és el seu gran maldecap. Té un problema al cartílag que l'obliga a extremar les precaucions. “Que no hagi jugat cap partit no vol dir que hagi estat aturat o m'hagi perdut la pretemporada”, matisa el defensa. Ha passat moltes hores al gimnàs o fent treball específic al costat del recuperador i dels fisioterapeutes. “Si vull estar a punt no puc deixar d'entrenar-me molt fort. I aquesta vegada tinc la sensació que el genoll aguantarà. Em faltarà agafar ritme, però això ja és qüestió de jugar partits.”

Productiu quan juga

Des que va aterrar a Girona l'estiu de 2009, Tortolero ha disputat 41 partits i se n'ha perdut 45. “No he jugat els que m'hauria agradat, però quan ho he pogut fer he quedat força satisfet del rendiment.” No li falta raó, perquè amb ell al camp la productivitat de l'equip ha estat molt alta respecte a quan no ha pogut jugar, gairebé sempre per lesió: la temporada 2009/10 es va perdre vuit partits a mitja lliga i també els últims dos mesos de competició (va acabar passant per la sala d'operacions) i el curs passat es va quedar en blanc gairebé tota la primera volta i també els sis últims partits.

EL GIRONA, AMB I SENSE TORTOLERO

2009/10
Amb Tortolero
23 partits: 8 victòries, 7 empats i 8 derrotes (31 punts de 69). 1,34 punts per partit.
Sense Tortolero
19 partits: 3 victòries, 6 empats, 10 derrotes (15 punts de 57). 0,78 punts per partit.
2010/11
Amb Tortolero
18 partits: 8 victòries, 6 empats, 4 derrotes (30 punts de 54). 1,66 punts per partit.
Sense Tortolero
24 partits: 7 victòries, 6 empats, 11 derrotes (27 punts de 72). 1,12 punts per partit.
2011/12
Sense Tortolero
1 derrota, 1 empat (1 de 6).
A la plantilla som quatre centrals de característiques diferents, però del tot compatibles
Dani Tortolero
DEFENSA DEL GIRONA
He treballat dur i tinc bones sensacions amb el genoll. De les tres temporades, confio que aquesta serà la que jugaré més partits

A gust i amb ganes de renovar

Dani Tortolero compleix la novena temporada seguida a segona A després d'haver jugat un curs en l'Elx, tres en el Nàstic (en dues etapes), un en l'Hèrcules i un altre en el Salamanca. El central, que ha encetat el seu tercer any a Girona, assegura que no li faria ben res prorrogar la seva vinculació amb el club de Montilivi quan acabi contracte el pròxim mes de juny: “Des que hi vaig arribar que m'hi trobo molt bé. El grup humà al vestidor és fabulós, la ciutat m'agrada molt i estic a prop de casa.” Tortolero, que aquesta setmana ha fet 31 anys, està convençut que encara li queda corda per a estona: “Treballo perquè els pròxims siguin els meus millors anys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)