Girona

Cap a Almeria amb Coro

Girona. El conjunt gironí viatja al camp d'un exequip de primera amb el banyolí a la llista. Raül Agné assegura que el marge de millora respecte al partit contra l'Elx és “a totes dues àrees”

Amb només un entrenament amb el seu nou equip, Ferran Corominas, Coro, ja va entrar a la llista de convocats del Girona per a Almeria i fins i tot és probable que aquesta tarda tingui els seus primers minuts a segona A. Raül Agné va dir que l'equip anava “justet de gent” i que la inclusió del banyolí en l'expedició també és perquè vagi agafant els hàbits del grup.

“Però si en un moment determinat hem de comptar amb ell, com qualsevol dels que estan convocats pot jugar.” El tècnic opina que el banyolí és un perfil de jugador que no tenien: “Ens dóna velocitat, és elèctric, dinàmic, pot jugar per dins i per fora i ens dóna gol.” Tot i que va destacar-ne la versatilitat, en el Girona el veu més “atacant per fora o com a segon punta”.

En la llista també ha entrat, com en la jornada anterior, el jove Adrián Padilla, de qui Agné va afirmar que estava gratament sorprès. “Té raça, marge de millora i és aplicat.”

L'Almeria, un exprimera, va arrencar el cap de setmana passat amb un empat a Còrdova. El rival d'avui del Girona s'ha passat els quatre últims cursos entre la crème de la crème. “Per a un exequip de primera, el primer partit de local a segona A sempre és complicat”, va raonar Agné, que va afegir: “Es un conjunt organitzat, ben treballat defensivament i molt fort a pilota aturada.” Aquí és on el Girona no pot badar, sobretot tenint en compte el desgavell de divendres passat en l'estratègia defensiva: “Hem d'estar concentrats i vigilar que no ens rematin tots sols des del punt de penal. Si ens fan gol, que sigui d'una altra manera.” De l'1-4 contra l'Elx, Agné considera que els problemes estan detectats: “No vam fer pas tantes coses malament, però a dins les àrees sí que vam fer força coses molt malament. A més, no vam arribar al partit amb les millors condicions psicològiques [la vaga de futbolistes es va desconvocar el dia abans] i a davant teníem el pitjor rival en agressivitat i mentalitat que ens podíem trobar.”

En el Girona, la baixa de Richy provocarà el debut de David García. A l'Almeria hi ha un vell conegut, Dani Bautista, a qui Agné finalment no va voler que el club renovés.

Expectants amb el mercat

Tot i que el període de fitxatges està tancat des de dimecres passat, al Girona li queden fitxes lliures i això li permetria incorporar qualsevol jugador que estigui en atur amb data anterior a l'1 de setembre. És d'aquí on es pot treure la peça (un pivot defensiu) que falta per equilibrar la plantilla. “La nostra obligació és estar sempre a l'aguait del mercat. Llavors, la part econòmica decidirà si es pot incorporar o no”, va dir Raül Agné, que també va fer una reflexió sobre la plantilla actual: “És una mica curta, però també un xic més barata que la de l'any passat”. Tot i això, va sentenciar: “Tinc una fe cega en l'equip”.

“Els draps bruts es renten a casa”

L'entrnador del Girona, Raül Agné, va posar ahir els punts sobre les is i va censurar les crítiques públiques al club que havia fet el director general esportiu, Xavi Julià, a qui volien acomiadar mitjançant un expedient de regulació d'ocupació (ERO), que ja ha estat retirat. “Tot costa molt i tothom té ganes de fer bé les coses, però els draps bruts s'han de rentar dins a casa. A mi, no m'agrada entrar en desqualificacions [...]. Les coses les dic en privat. És la meva manera d'entendre la vida.” Agné diu que la seva feina és “el treball diari i fer les alineacions” i que quan deixi el Girona, se n'anirà sense fer soroll.

El duel Agné-Coro a la gespa

Agné va explicar ahir que s'havia enfrontat a Ferran Corominas quan encara era jugador en actiu, i que ja s'ha encarregat de fer-li-ho saber al jugador banyolí. Agné i Coro es van veure les cares la temporada 2000/2001, a tercera divisió. “Jo era molt vell i ell era molt jovenet”, va comentar el tècnic de Mequinensa. En la primera volta, el Palamós va imposar-se al camp del Vilobí (2-3) el 29 d'octubre de 2000, i Agné, que va fer de central, al costat de César, va haver de marcar Ferran Corominas. “Em va fer córrer molt i recordo que al final del partit li vaig dir: ‘Que tinguis molta sort; tens molt bona pinta.'”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)