Internacional

N'hi ha per preocupar-se

Luis Enrique alimenta els dubtes amb una derrota a casa en el debut del Roma

Osvaldo i Bojan pateixen jugant a la banda

“Ha estat culpa meva, sense cap mena de dubte. Quant temps trigarem a funcionar? Hem començat un projecte i sé que sóc un entrenador inexpert, però continuaré treballant igual.” Assumir la condició de culpable és un gest que l'honora, però la temporada viu els primers minuts i Luis Enrique no para de demanar temps. Ahir va cedir en la pugna amb Totti en un onze ofensiu amb l'etern capità a l'eix de l'atac, acompanyat a les bandes de dos vells coneguts de l'afició catalana, Bojan i Osvaldo. Darrere d'ells, el talent de Pjanic i el treball de De Rossi, un gust per l'atac que va comportar molta possessió, però això és Itàlia i el modest Càller va alimentar els dubtes a la capital amb l'1-2.

El Roma va tenir la pilota i se li va veure una voluntat de tocar i tocar gens freqüent en el calcio. El problema és que l'estètica i l'efectivitat van per vies diferents i el Càller va saber aprofitar la verdor del projecte de Luis Enrique. El domini local i l'aposta per la tècnica van trobar-se un revés inesperat quan l'ex-Roma Conti va aprofitar una centrada des de l'esquerra per fer el 0-1 (67'). I dos minuts després, José Ángel, que estava enamorant tothom en l'estrena per la facilitat a l'hora d'afegir-se a l'atac, va fer una falta a destemps i va ser expulsat.

El Roma havia de reaccionar, si bé els canvis ja s'havien iniciat abans quan Bojan, que com Osvaldo va sentir-se estrany i solitari jugant a la banda, havia anat cap a la banqueta perquè entrés Boriello, més experimentat. El davanter va estar a punt de convertir Osvaldo en heroi en deixar-li una pilota amb el cap dins l'àrea, però un defensa va ser prou ràpid per deixar l'exespanyolista amb un pam de nas.

Gago va reforçar el mig del camp per aportar una dosi d'equilibri en inferioritat numèrica i el Roma va continuar portant la veu cantant, amb combinacions ràpides i constants que el Càller tallava amb faltes. Totti va dur perill a pilota aturada, però els visitants van sentenciar mitjançant El Kabir. En l'enèsima falta a la frontal, De Rossi va fer l'1-2, que va coincidir amb el final. Luis Enrique necessita menys demà i més resultats.

3-4-3, Totti a l'eix de l'atac, amb Osvaldo i Bojan a les bandes i Pjanic al darrere

Xou desigual del Juventus i l'Inter

El Roma no és l'únic que pot tenir motius per preocupar-se. L'Inter va arrencar bé amb un gol de Diego Milito i l'aposta ofensiva de Gian Piero Gasperini es va traduir en espectacle, però la victòria va ser per al Palerm. Milito va avançar per segona vegada els de Milà en la segona part, però els locals van remuntar amb doblet de Miccoli i l'encert d'Abel Hernández i Pinila per al 4-3, amb Diego Forlán estrenant-se en el temps afegit.

Així, la decepció de l'Inter va contrastar amb les bones sensacions del Juventus, que va desfer-se 4-1 del Parma per estrenar de manera oficial el nou estadi amb una pluja d'alegria. Lichtsteiner va obrir aviat el marcador i Pepe, Arturo Vidal i Marchisio van arrodonir la golejada, abans que el factor morbo del partit, Giovinco, maquillés el resultat amb un penal en el temps afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)