Internacional

Inter-Roma, qui perdi patirà

Itàlia. Inter i Roma s'enfronten avui sense haver guanyat cap partit fins al moment i amb els tècnics, Gian Piero Gasperini, a qui ja busquen relleu, i Luis Enrique, sota una pluja de crítiques

Les noves etapes sovint són complicades. Nova gent, cap cohesió, idees diferents a les habituals, rutines que canvien. Es necessita temps, sense que això garanteixi que hi haurà èxit. I les presses són companyes de viatge quan un es fa càrrec d'un gran. Gian Piero Gasperini i Luis Enrique estan provant l'amargor d'un mal inici, si bé un dels dos té avui l'oportunitat de recuperar, ni que sigui unes hores, el somriure, guanyant una mica de crèdit, guanyant hores al rellotge de la calma. San Siro serà l'escenari de l'enfrontament entre dos entrenadors amb idees valentes i amor pel futbol ofensiu, sovint tabú al calcio. Si no comencen a sumar de tres en tres, veuran la cadira trontollar en excés.

En els últims anys han florit a Itàlia entrenadors amb idees més ofensives de l'habitual. En tenim dos en banquetes de categoria, però el bagatge fins ara és ben trist. L'Inter ha encaixat tres derrotes en tres partits i, quan el president et recomana canviar el sistema tàctic, millor fer-li cas. Gasperini va fer-ho, renunciant al 3-4-3 per tornar al 4-4-2, però el resultat va ser igualment decebedor: 0-1 contra el Trabzonspor. “La defensa, millor de quatre. El canvi de sistema ens ha frenat la preparació”, reiterava Massimo Moratti després del K.O. europeu, així que l'esquema es mantindrà i més després de veure que Sneijder era el millor, deixant sense arguments el tècnic, que l'havia enviat a la banqueta excusant-se que el veia com a davanter i no tenia lloc al 3-4-3.

Així, Gasperini té urgències ja a la segona jornada. Derrota a la supercopa contra el Milan, a la lliga a Palerm i dimecres a la Champions. Un quatre de quatre seria massa pressió per a l'ex-Bolonya, que ja escolta noms de substituts: Claudio Ranieri i Delio Rossi. “Sóc conscient que he de d'afanyar-me a fer funcionar l'equip.” A la llista, s'hi sumava ahir Quique Sánchez Flores, que en un gest de mal company va oferir-se a l'Inter, malgrat la presència de Forlán, amb qui va xocar a l'Atlético. “Han contactat amb el meu agent. Si em volen, hi aniré.”

Bojan i Osvaldo, suplents

La lesió de Stankovic i la falta de ritme, o l'edat de Cambiasso i Zanetti, dificulten molt la creació de joc a l'Inter, solucionat només mínimament amb el retorn de Sneijder. Obi va ser una decepció i el prometedor Ricky Álvarez encara va fer-ho pitjor. En atac, tampoc millor. Si Diego Milito va generar ocasions, sense inspiració per aprofitar-les, Diego Forlán treballa tant en defensa que li costa atacar.

Luis Enrique deu entendre bé la situació de Gasperini. Tots dos porten idees molt noves. A l'Inter hi han renunciat i a Roma, si fa o no fa. El 3-4-3 de la derrota a casa contra el Càller serà avui un 4-4-2, amb canvis. Cassetti taparà la baixa per sanció de José Ángel i en atac Totti deixarà d'estar acompanyat per Bojan i Osvaldo. Borriello i Borini n'ocuparan el lloc i és que a l'ex-tècnic del Barça B li estan caient moltes clatellades pel baix rendiment dels jugadors fitxats del campionat espanyol, en teoria els que hauria de conèixer millor. En el cas de Bojan, desaparegut en l'estrena incapaç d'adaptar-se a la banda, s'hi sumen alguns problemes físics que li van impedir acabar l'entrenament de dijous. Si estigués bé, tampoc seria a l'onze. “Em sento recolzat. El dia que considerin que no sóc la persona adequada, m'ho diran i rescindirem tot ràpid, sense problemes”, afirmava ahir l'asturià. Un dels dos sortirà avui de San Siro amb el crèdit més tocat.

Càller - Novara
18.00 h
Inter de Milà - Roma
20.45 h (C+F)
Atalanta - Palerm
demà, 12.30 h (C+F2)
Bolonya - Lecce
demà, 15.00 h
Catània - Cesena
demà, 15.00 h
Lazio - Genoa
demà, 15.00 h (
Parma - Chievo
demà, 15.00 h
Siena - Juventus
demà, 15.00 h (C+F3)
Udinese - Fiorentina
demà, 15.00 h (C+F4)
Nàpols - Milan
demà, 20.45 h (C+F)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)