Internacional

La quimera de passar ronda

Lliga de campions. El Vila-real veu com se li complica del tot el somni d'allargar la seva presència a Europa després d'un inici de partit amb un dèficit clar de concentració a Nàpols

VILA-REAL0


NÀPOLS2


El Vila-real pot començar a esforçar-se més a assegurar-se una plaça per a l'Europa League, que comportaria el tercer lloc del grup, més que no pas a accedir a la fase següent de la Champions. Un inici de partit sense la concentració que exigeix el grup de la mort va suposar massa facilitats per al Nàpols, disposat a tirar per terra els pronòstics que situaven el City i el Bayern com a favorits a ocupar les dues primeres posicions. Els valencians van reaccionar amb el marcador en contra, però massa tard, tot i que l'oportunitat de reenganxar-se al duel va volar quan l'àrbitre va obviar un clar penal sobre Nilmar.

El Vila-real va sortir amb la línia defensiva molt avançada. Assumint un punt de risc, però amb un recurs que ben treballat podia ser efectiu davant d'un Nàpols que toca poc al mig del camp i aposta més per la passada llarga. I els italians van caure cada dos per tres en el fora de joc. Tant els era. Lavezzi va rematar alt al minut 11 i dos més tard Musacchio i Zapata van equivocar-se en fer el fora de joc i Hamsik va rebre lliure de marcatge al segon pal amb tot el temps del món per decidir com superar Diego López. El Vila-real no va tenir temps a assumir el cop i reaccionar. Dos minuts després d'encaixar el primer gol arribaria el segon amb un penal que va despullar la lentitud de Gonzalo després de les lesions. Incapaç de seguir la velocitat de Lavezzi, va travar-lo tot just entrar a l'àrea i de forma ben matussera. Un regal que Cavani no va malbaratar des dels 11 metres.

Garrido arrisca

Només s'havia disputat un quart d'hora. Era la millor notícia per a un Vila-real que no s'assemblava en res a l'habitual. Ni dominava ni tocava, entregat a un rival superior. Garrido va jugar-se-la i a la mitja hora va sacrificar un central per donar entrada a un davanter, Camuñas, retrocedint la posició de Bruno. La mesura, i la relaxació d'un Nàpols amb el marcador a favor, va servir per girar la truita i veure un domini visitant, que no es va traduir en gols perquè Nilmar va desaprofitar una passada enrere equivocada de Cavani. El domini tampoc no va comportar grans ocasions a la segona meitat, on la més clara hauria estat un clar penal de Zúñiga a Nilmar que l'àrbitre es va empassar. Passar a la fase següent comença a ser una quimera a Vila-real.

NÀPOLS: De Sanctis, Zúñiga, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Dossena, Inler, Gargano, Hamsik (Mascara, 78'), Cavani (Pandev, 71') i Lavezzi (Santana, 87'). VILA-REAL: D. López, Zapata, Musacchio, Gonzalo (Camuñas, 32'), Català, De Guzmán (Pérez, 83'), Senna (Wasako, 83'), Cani, Bruno, Rossi i Nilmar. GOLS: 1-0 (13') Hamsik. 2-0 (16') Cavani, de penal. ÀRBITRE: Franck de Bleeckere. Grogues a Aronica, Cannavaro; Gonzalo, Cani i Rossi. PÚBLIC: San Paolo. Uns 48.000 espectadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)