Girona

Competència perduda

Girona. Les greus lesions de Ion Vélez i de Javier Acuña han restat efectius i competitivitat a la davantera del Girona, la línia més renovada a l'estiu

Contra l'Osca, Agné només tenia dos davanters nats en condicions i els va mantenir els 90 minuts a dins el camp. Demà divendres, al camp del Vila-real B, al marge de Coro i Benja, el tècnic ja podrà disposar de Gaizka Saizar, que sembla recuperat de les dues lesions que ha encadenat (primer al soli de la cama dreta i després en un tendó de la cama esquerra) i que només li han permès disputar els 23 últims minuts contra Las Palmas en els darrers cinc partits.

Aquest trio de davanters és tot el que li queda al Girona a dalt. I encara sort que el substitut de Chechu no va ser específicament un jugador de banda, sinó Coro, que amb tres gols ja és el pitxitxi de l'equip. El club no recuperarà Acuña –en blanc per una lesió d'encreuats en la pretemporada– fins al mes de gener i seria tota una sorpresa que Ion Vélez –demà passarà per la sala d'operacions– pogués reaparèixer aquest mateix curs.

Poc per triar

Amb la davantera, Raül Agné comença a tenir un problema d'efectius similar al que té en el doble pivot, amb dos únics cromos, Tébar i Dorca. Mentre no arribi cap punta –el Girona en podria fitxar un en qualsevol moment, sense necessitat d'esperar que s'obri el mercat d'hivern–, Coro, Benja i Saizar tenen garantits minuts en cada partit. L'exjugador del Barça B, però, nega que la falta de competitivitat es tradueixi en el dia a dia en una mena de conformisme: “Que no hi hagi gaires alternatives no vol dir que no assumim la responsabilitat que ens toca.” Benja, autor de l'1-0 contra l'Osca, que també va significar el seu primer gol en la lliga, va afirmar que no estava obsessionat a marcar: “Em va anar molt bé per agafar confiança, però sé que estava treballant bé i sabia que tard o d'hora arribaria.”

Com Benja, Saizar va lamentar tant les lesions d'Acuña i Vélez, aquesta última per una entrada de Doblas que l'exjugador de la Ponferradina va qualificar de “desmesurada”. Saizar va admetre que el contratemps de Vélez “ha agreujat un problema que arrosseguem des de la pretemporada”, però va afegir que la lliga és molt llarga: “Els lesionats es recuperaran i els que ara estem bé hem de mirar endavant i fer-ho el millor possible, perquè l'equip no quedi despenjat. A dalt, tenim molt de potencial”, diu.

Hem tingut molt mala sort amb les lesions a dalt, però ara som els que som i ho hem d'intentar tirar endavant. Això és molt llarg
Gaizka Saizar
davanter del girona
És clar que quan hi ha competència, el nivell puja, però l'exigència també se la marca un mateix intentant superar-se cada dia
Benja Martínez
DAVANTER DEL GIRONA

Despotovic, Hiroshi i companyia

Al Girona no li queda ni un sol davanter dels quatre que tenia el curs passat (Despotovic, Kiko Ratón, Peragón i Víctor Curto). Ni tan sols es va quedar Hiroshi, a qui va vendre per 150.000 euros al Sevilla i diumenge passat va signar un hat-trick amb el filial andalús (ja ha fet 5 gols a 2a B). També juguen en aquesta categoria Kiko Ratón, autor de tres gols amb el Tenerife i Víctor Curto, que n'ha fet un amb l'Albacete. Despotovic, que va representar 700.000 euros per al Girona, juga en la primera japonesa amb l'Urawa Red Diamonds, amb el qual ha marcat 4 gols. Peragón encara s'ha d'estrenar al Nàstic.

Avui, convocatòria i viatge

Amb una plantilla de només 21 efectius i dos lesionats de llarga durada, ben pocs problemes té Raül Agné per fer les convocatòries. Aquesta vegada, i de manera excepcional, haurà de descartar un jugador atès que Marcos Tébar ja ha complert el partit de sanció i Gaizka Saizar està recuperat de la lesió. Tot indica que el descartat serà un defensa, ja que és la línia amb més excedents de jugadors. Ahir, el grup es va entrenar a Vilamalla sense cap contratemps. Avui ho faran a Montilivi i després de la sessió es coneixeran els divuit jugadors que viatjaran a la tarda a Vila-real. El partit és demà a les 9 (Gol T).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)