Internacional

Desenllaç tan cruel com just

Serie A. L'olfacte golejador de Klose en l'últim minut comporta la derrota de Luis Enrique en el primer derbi al Roma, que passa de dominar a esvair-se a partir del penal i l'expulsió de Kjaer

Luis Enrique i Bojan Krkic no tindran un bon record del seu primer derbi de Roma. El seu equip va dominar sense gaires angúnies en el primer temps i es va avançar amb l'olfacte sempre fi d'Osvaldo, però les bones sensacions es van esvair de manera preocupant quan va començar el segon temps, amb la jugada que va comportar un penal i l'expulsió de Kjaer. I l'equip va desaparèixer, transformat en una versió poruga que defensava sense saber-ne, com va palesar l'etern Miroslav Klose en el minut 93.

El començament del partit va ser el somiat pel Roma. Només s'havien disputat cinc minuts i el Lazio es va adormir en l'aplicació del fora de joc. Després d'una acció a pilota aturada, tot l'equip va sortir, però André Dias va quedar endarrerit amb el problema de trobar-se la classe de Pjanic en la passada i la definició d'Osvaldo per al 0-1.

Polèmic Osvaldo

El davanter argentí va voler fer mèrits davant la seva nova afició i es va aixecar la samarreta per mostrar un missatge: “Vi ho purgato anche io” (‘jo també els he castigat'), homenatge a Francesco Totti, ahir absent, que en va dur un de similar, Vi ho purgato ancora, en un derbi del 1999.

El Roma té molta més qualitat tècnica i no va patir per crear més ocasions, sense matar el partit. Greu error, perquè, passats cinc minuts de la segona part, Rocchi es va escapolir de l'atenció de la defensa visitant i Kjaer li va estirar el braç. Penal i expulsió del central. Hernanes, el millor amb diferència ahir en el derbi, va fer l'empat.

La situació va desbordar el nou Roma, que no va saber què fer. Els homes de Luis Enrique van recular en espera del xiulet final, però quedava molt de partit. La fortuna va aparèixer quan el travesser va rebutjar un cop de cap de Klose i el pal va fer el mateix en una volea impressionant de Cissé. La insistència va trobar premi en els últims segons, amb un toc precís de Matuzalem i la definició de Klose.

Un dia amb una sequera més que preocupant

El concepte del catenaccio va brillar ahir amb molta força en el futbol italià. A part del derbi romà, es van disputar sis partits, cinc dels quals es van tancar sense cap gol. Tan sols el Bolonya va oferir una alegria a l'afició amb un parell de dianes a Novara. Entre els que van patir sequera destaca el Juventus, que va vorejar el gol amb una rematada de cap de Del Piero al pal a tocar del final. Cal dir que, veient el partit, els torinesos, nous líders, poden donar per bo el punt sumat en la visita al Chievo Verona. El primer lloc és compartit amb l'Udinese, que tampoc va veure porteria a Atalanta.