1a divisió

Un líder convençut

El Llevant va reforçar la seva privilegiada situació en la taula després d'una convincent actuació al Madrigal, defensant amb solvència i sorprenent el Vila-real al contracop

Els grocs van patir molt per aturar les escomeses dels granota

VILA-REAL0


VALÈNCIA1


athletic1


LLEVANT3


El Llevant es resisteix a baixar del tren de la il·lusió i va dormir líder després d'una nit màgica al Madrigal que reforçarà encara més la moral d'un equip crescut i que deixa el Vila-real, i especialment el seu entrenador Juan Carlos Garrido, en una situació més que compromesa.

El Llevant té ben clar el guió dels seus partits i, malgrat que el Vila-real se sent còmode tenint la pilota, els granota no van renunciar a les seves possibilitats ofensives i amb la mobilitat d'Arouna Koné i la col·laboració dels seus mitges puntes va fer anar de corcoll una vegada i una altra la defensa castellonenca. Barkero va ser el primer a avisar amb una falta que va sortir vorejant el travesser de la porteria de Diego López.

El Llevant es defensava amb ordre, però era capaç de sortir en velocitat i acumular efectius en la zona de remat. Una carta, la del contracop, que va aprofitar Juanlu per empalar a la xarxa amb convicció una bona centrada de Valdo al segon pal. L'alegria i frescor del joc dels valencians contrasta amb el sopor d'un Vila-real que toca i toca, però que és incapaç de ser decisiu a les àrees. Rossi va fer la guerra pel seu compte durant molts moments del duel i la defensa groga es va esmicolar amb facilitat. També en l'acció del segon gol, en què Koné va evitar la pressió inicial dels castellonencs, va combinar amb Barkero i va enviar la pilota a l'àrea perquè Juanlu tornés a superar Diego López amb un suau toc d'esperó.

Més enllà de detalls de futbolistes de talent com ara Borja Valero, Cani i Rossi, aquest Vila-real sembla lluny de l'engranatge cohesionat que va arribar a ser en les darreres temporades i ni tan sols el pas per vestidors va canviar la cara d'un conjunt de Garrido que no es va poder sentir més que el seu rival en cap moment i que va continuar patint les escomeses del Llevant en la segona meitat. Arouna Koné va ser a prop del premi només reprendre's el joc, però el seu xut va sortir a la dreta del marc de Diego López. L'atacant ivorià, que havia passat a l'ostracisme, castigat per les lesions al Sevilla, comença a recordar el davanter veloç i perillós que va dibuixar en la seva estada al PSV Eindhoven i encara tindria una oportunitat més per marcar la seva diana. Amb la pressió de Gonzalo Rodríguez, l'atacant va aconseguir batre Diego López amb una rematada intuïtiva, amb la punta del peu, que ennuvolava encara més el partit al Vila-real i ho posava tot a favor perquè el Llevant, endreçat al darrere, assegurés els tres punts.

Encara que fos per orgull, el conjunt de la Plana Baixa va anar una vegada i una altra a buscar la porteria de Munua, porter menys golejat aquest curs, però algunes vegades pel porter uruguaià, també perquè l'àrbitre no va veure un clar penal sobre Marco Rubén i perquè Ballesteros va alimentar la seva llegenda al conjunt granota salvant una rematada de cap de Rossi sobre la línia ja no va poder evitar que el Llevant abandonés el Madrigal per la porta gran i com a líder en solitari de la lliga, imbatut després de vuit partits i amb la moral pels núvols.

VALÈNCIA: Guaita, Miguel, Ricardo Costa, Víctor Ruiz, Mathieu, Mehmet Topal, Banega, Feghouli (Pablo Hernández, 70'), Canales (Piatti, 37'), Soladao i Jonas (Aduriz,78'). ATHLETIC: Gorka Iraizoz, Iraola [Gurpegui, 45' (Ander Herrera, 57')], Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe, Javi Martínez, Iturraspe, De Marcos, Muniain, Susaeta i Llorente (Toquero, 45'). GOLS: 0-1 (72') Muniain. 1-1 (89') Soldado. ÀRBITRE: Clos Gómez. T. G.: Iraola, Javi Martínez, Iturraspe, Ander Herrera, Miguel, Víctor Ruiz i Soldado.
VILA-REAL: Diego López, Zapata, Marchena (Marco Rubén, 46'), Gonzalo Rodríguez, Catalá, Bruno Soriano, De Guzmán, Borja Valero, Cani (Gerard Bordás, 60'), Hernán Pérez (Mario, 60') i Rossi. LLEVANT: Munúa, Javi Venta, Nano, Ballesteros, Juanfran, Iborra, Xavi Torres (Farinós, 69'), Juanlu, Barkero, Valdo (Pedro López, 82') i Arouna Koné (Aranda, 86'). GOLS: 0-1 (16') Juanlu. 0-2 (43') Juanlu. 0-3 (58') Arouna Koné. ÀRBITRE: Delgado Ferreiro. T.G.: Marco Ruben, Rossi i Xavi Torres.

Soldado deixa un punt a Mestalla

Roberto Soldado va evitar una nova derrota del València en l'últim sospir d'un duel tan intens com obert, en què tant l'equip d'Emery com l'Athletic van prioritzar la voluntat de buscar la porteria rival per sobre dels rigors tàctics. L'atacant criat al planter del Madrid va aprofitar una pilota a l'esquena de la defensa basca per evitar Gorka Iraizoz amb una petita retallada i rematant quasi sense angle. Abans, el menut Iker Muniain, que cada dia se sent més important dins el conjunt de Marcelo Bielsa, havia obert el marcador gràcies a una bona rematada des de la frontal de l'àrea que va inutilitzar l'estirada de Guaita. Les lesions de genoll de Canales i Gurpegui, que van abandonar el partit amb visibles mostres de dolor, van ser la nota negativa d'un duel vibrant a un estadi de Mestalla que va rebre el seu equip disgustat després de caure a Leverkusen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)