Girona

Al camp i als despatxos

El jugador camerunès s'entrenarà a partir d'avui a les ordres d'Agné, que l'avaluarà i decidirà si cal, o no, que el club l'incorpori

El Girona cobrirà la vacant de Micki Albert, però no pas la de Xavi Julià

Des que el Girona és a segona A, Franck Songo'o ha jugat cada temporada a Montilivi amb una samarreta diferent. I hi ha perdut sempre. El curs 2008/09 va visitar l'estadi amb el Saragossa i va disputar els 13 últims minuts de partit substituint Caffa (els aragonesos van caure per 1-0). En la temporada 2009/10, un dels vuit partits que va jugar Songo'o amb la Real Sociedad de Martín Lasarte va ser al camp del Girona. Va ingressar al terreny de joc en el minut 70 en el lloc de N'Sue en el partit que el Girona va guanyar per 1-0. El curs passat, Songo'o va tornar a Montilivi amb l'Albacete i quan va sortir al camp per jugar els sis últims minuts (en el lloc de Sousa) el partit, que va acabar 3-0, estava decidit. A les fotografies, Songo'o amb les tres samarretes que ha vestit: la del Saragossa (lluitant a Montilivi amb Paco Esteban), la de la Real (el dia de la presentació) i la de l'Albacete.


Franck Songo'o tindrà uns dies per convèncer Raül Agné que és el perfil que el tècnic vol per donar a l'equip més velocitat i desequilibri a dalt. El camerunès, fill de l'exporter del Deportivo Jacques Songo'o, ja ha donat molts tombs per Anglaterra i per l'Estat espanyol, tot i que només té 24 anys.

No s'ha consolidat mai enlloc, la qual cosa no és, d'entrada, una bona targeta de visita. En els tres anys a Anglaterra va estar en el Portsmouth (2 i 1 partits en dues etapes diferents), el Preston (6), el Cristal Palace (9) i el Sheffield Wednesday (12).

El Saragossa va apostar per ell l'any 2008 i va firmar un contracte de quatre temporades que no va complir. En el seu primer any en el club aragonès va jugar 24 partits a segona A, va marcar un gol i va assolir l'ascens. També va jugar amb el Saragossa a primera divisió, però molt poc (5 partits). El club el va cedir a la Real Sociedad, on va jugar 8 partits –cap de complert– a segona A. Va tornar a Saragossa, però per desvincular-se'n, i a mitja lliga va trobar el que fins ara ha estat el seu últim equip, l'Albacete, on va arribar durant el mercat d'hivern. En el club manxec va jugar també molt poc: només 6 partits (i la seva única participació en les darreres 19 jornades van ser sis minuts a Montilivi).

Songo'o coincidirà dissabte a Montilivi amb el seu germà Yann, que juga en el Sabadell. Franck veurà el partit des de la graderia perquè no està previst que la decisió d'Agné sigui immediata. El més probable, a més, és que el jugador tingui un to físic molt inferior als jugadors de la plantilla del Girona pel fet de no tenir equip en l'actualitat.

Sense director esportiu

El Girona ha decidit que cobrirà la plaça de Micki Albert, però no pas la de Xavi Julià. És a dir, contractarà un secretari tècnic i deixarà inhabilitada la de director esportiu. Qui està millor situat en les apostes és Diego Ribera, que ja col·labora des de fa temps amb el club fent tasques de scouting per la zona del País Valencià. L'exdavanter del Girona –va jugar en el club de Montilivi els cursos 2002/03 i 2003/04– ja va presenciar el partit de dissabte al Miniestadi contra el Barça B (2-2). El club, però, està entrevistant més gent del ram i acumulant informació i currículums abans de fer la tria final.

L'evolució de Juanlu determinarà si s'haurà de recórrer altre cop al filial

Mentre no s'ampliï la plantilla, l'acumulació de més de tres baixes ja obliga el Girona a mirar cap al filial. I, com que ja n'hi ha dues de llarga durada (Acuña i Ion Vélez), el marge és ben petit. En el millor dels casos, Agné tindrà els 18 jugadors justos per rebre dissabte el Sabadell (a les sis de la tarda, Esport 3): el tècnic recuperarà Dorca, que no va jugar al Miniestadi per sanció, però perdrà Marcos Tébar, que va veure la cinquena targeta groga. Tot queda, doncs, pendent de l'evolució de Juanlu, que al camp del Barça B es va perdre el primer partit i també els primers minuts en la lliga després de no haver superat els problemes en el múscul tensor que ja el van mantenir durant la setmana allunyat del treball de grup. L'andalús va ser substituït a última hora en la convocatòria pel jugador del filial David Juncà, que l'endemà va jugar amb el filial el partit a la Bisbal. La plantilla, que ahir va tenir jornada de descans, reprendrà l'activitat amb quatre entrenaments els dos pròxims dies, tots a Montilivi menys el de demà al matí, que es farà a Torremirona (Navata).

El 30, acte de conciliació amb Julià

El Girona i Xavi Julià estan cridats el dia 30 a l'acte de conciliació després de la demanda que va interposar l'exdirector esportiu una vegada va ser acomiadat pel club, la setmana passada. Tot fa pensar que no hi haurà acord –Julià reclama la quantitat íntegra del seu contracte, que acabava el juny del 2013– i que el contenciós arribarà a judici. Paral·lelament, Julià també ha interposat ja una demanda de conciliació que va dirigida al president del club, Ramon Vilaró (l'únic signant de la carta d'acomiadament on s'acusa Julià de demanar comissions). Si no hi ha una rectificació del president i una compensació per danys, el cas derivarà en una querella criminal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)