2a divisió A

Girona

Set partits en descens i a tres punts dels llocs de salvació

De recepta, paciència

Hi ha un cert consens a l'hora d'apel·lar a la tranquil·litat com a principal argument perquè l'equip es regeneri i aconsegueixi redreçar la situació

Amb molta lliga per disputar, els enquestats no són partidaris d'un cop de timó a la banqueta

La debilitat defensiva, un equip massa planer i la inexistència d'àrea esportiva

La mostra d'entorn és reduïda, però abraça prou sectors per extreure, com a primera conclusió, que prendre mesures dràstiques per intentar redreçar la situació del Girona no seria la solució més reclamada. Almenys en aquests moments. I tot i que hi ha l'efecte D'Alessandro en el Nàstic que pot convidar a la temptació, la recepta que més es prescriu és la tranquil·litat i els bons aliments, que arriba Nadal i s'han de menjar els torrons. Seria un bon senyal.

L'Osca i el Cartagena ja fa unes quantes jornades que van prescindir dels comandants de la nau i encara estan amb l'aigua al coll. A Montilivi, fa un parell de mesos que no es pot parlar de bassa d'oli, però qui ha ajudat més a alterar la calma ha estat la incontinència verbal del president, un home a qui li bull la sang. Un dels enquestats, veterà del Girona i amb moltes batalles viscudes, afirma que la tensió que viu l'equip amb els mals resultats ja és suficient: “En moments així, no cal afegir més llenya al foc. La plantilla ha de tenir el suport incondicional del club”, afirma Ramon Gallardo.

Les veus més crítiques contra l'equip arriben del sector periodístic. Raül Muxach i Eduard Solà s'han perdut ben pocs partits i tenen el seu diagnòstic: “Falta un banda dreta, un davanter i un mig centre amb ofici i caràcter, com a mínim, assegura el locutor de la SER i Ona FM. El periodista de Catalunya Ràdio, com la majoria d'enquestats, troba a faltar el propietari –controla el club via telefònica– i algú que lideri l'àrea esportiva, “imprescindible per fer fitxatges”.

Ni dos exjugadors de la talla de Jorquera i Bernaus o un exdirectiu i aficionat de sentiment com és l'empresari Joan Saguer –fill d'expresident– creuen que la classificació sigui justa amb l'equip. Parlen de “categoria complicada”, constaten la desgràcia que ha tingut l'equip –“hem fet molt millor futbol del que reflecteixen els números”– i coincideixen que cal canviar la dinàmica com més aviat millor si no es vol caure en un estat de nervis que seria contraproduent. Ni la veu de l'afició és partidària de rebentar-ho tot. Això sí, hi ha una altra conclusió comuna: defensivament, l'equip s'ha d'impermeabilitzar.

Nitus Santos / Exentrenador del Girona

L'equip ha ofert bons moments de futbol però els ha alternat amb dies dolents. Molts cops, el joc és pla, i els canvis (amb petites excepcions) no aporten prou. A més, 26 gols rebuts són molts, i alguna cosa falla. Agné és qui pot treure més suc a la plantilla, però ha de fer un pas endavant. I hi ha d'haver una xarbotada, segurament en forma de fitxatges. Institucionalment, el propietari no hi és, i fa dies que no hi ha responsable de fer els fitxatges necessaris.

Pepe Sierra / President de la Penya Immortal

L'únic que s'ha de canviar és la sort de l'equip, perquè no considero pas que haguem fet partits desastrosos. Hem perdut molts partits per un sol gol, sovint per detalls. Per posar un exemple, l'any passat vam guanyar a Vila-real amb molta sort i aquest any hi vam empatar fent molt més. Si guanyem dos partits seguits, la cosa canviarà. Cal tranquil·litat i donar més confiança a l'equip. No crec pas que s'hagi de canviar el tècnic. Agné ha de tenir més crèdit.

Raül Muxach / Periodista de la SER i Ona FM

No sóc partidari de mesures dràstiques i sí de confiar en el que tenim i de donar suport a l'equip. És hora de mentalitzar-nos que som petits i que, com a ciutat, Girona potser està sobrevalorada amb un equip a 2a A. El tècnic treballa a fons, ha tret suc aquí mateix de plantilles inferiors i fa córrer els jugadors. I a l'equip no l'he vist tan malament per estar on està, però manen les dinàmiques, i aquesta l'hem d'invertir com sigui, però partint de la paciència.

Joan Saguer / Exdirectiu del Girona

Les errades defensives estan pesant molt, massa. I els equips que més gols encaixen solen estar a baix, això no sol fallar. Cal un cop d'efecte per revertir la situació, sí, però aquest l'han de donar l'entrenador i els jugadors començant a estirar el carro i a guanyar partits. I des de la directiva, donar tota la confiança a la plantilla i intentar fer tan poca nosa com sigui possible evitant declaracions i històries. I si per Nadal la cosa no s'ha redreçat, revisar les coses a fons.

Ramon Gallardo / Vicepresident dels Veterans del Girona

El joc del Girona no s'adiu amb la classificació. Sembla un tòpic, però el futbol són detalls. I en els petits detalls, el Girona no està encertat. No s'acaba d'entendre, però sóc dels que creuen en les dinàmiques. No crec que s'hagi de fer cap canvi de timó. Raül Agné i el seu equip són seriosos, meticulosos, treballen molt els partits, i han demostrat la seva capacitat. Fa falta tranquil·litat. Els que es posen nerviosos i comencen a fer canvis sovint acaben pitjor.

Albert Jorquera Exporter del Girona

Quins són els principals mals? Què s'ha de fer per reaccionar? Cal un cop d'efecte?

Quan les coses van malament, tot va malament, i no hi ha una causa única. Un dia és pel porter; l'altre, per la defensa, i l'altre perquè els de dalt no estan fins. Si es veiés que el problema és d'entrenador, jo seria partidari de canviar-lo, però en el Girona no és el cas. Per tant, el millor remei és la paciència i el treball diari. La 2a A és molt llarga i complicada, i no hem arribat ni a mig camí. S'ha d'estar tranquil perquè això pot fer un gir en qualsevol moment.

Marc Bernaus / Exjugador del Girona i representant

L'equip té molt marge de millora i la gent no s'ha de posar nerviosa. Són dinàmiques de la categoria. M'imagino que en el mateix equip són conscients que s'han de corregir coses, però ni els jugadors no es deuen explicar per què els entra una pilota que en altres circumstàncies no entraria. No veig que s'hagi de dramatitzar. El més important és saber afrontar i gestionar la situació, amb tranquil·litat. I Raül Agné és la persona ideal per tirar això endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)