Girona

Sumar des del consens

Mario Barrera agafa les regnes de la direcció esportiva assegurant que no ve a fer cap revolució

Diu que en principi no es buscaran jugadors a l'estranger perquè es necessiten “solucions urgents” sense període d'adaptació

“No vinc a fer cap revolució. Només a sumar i a aportar els meus coneixements per intentar que l'equip sigui més fort en tots els aspectes. Confio molt en el treball conjunt, dels directius, del consell d'administració, del mister, dels jugadors i el meu. I estic orgullós de formar part d'aquest club i encantat d'estar aquí.” Va ser la targeta de presentació de Mario Barrera, el nou director esportiu del Girona i l'home que ha de gestionar la crisi i trobar solucions perquè el club no perdi la plaça en la LFP. Barrera va reconèixer que en el Girona no hi ha temps per perdre ni tampoc marge d'error en les decisions que s'han de prendre molt a curt termini, bàsicament pel que fa als reforços: “Hem de filar prim, perquè si ha de venir algú ha de ser per sumar i millorar, i no pas per deixar les coses tal com estan.”

El pes d'Agné

Una de les claus serà veure si hi ha feeling entre el nou director esportiu i el tècnic. A primera vista. Barrera va allargar la mà a Agné, “la persona ideal per tirar això endavant”. “L'objectiu immediat és parlar amb ell, veure què necessita, i amb el nostre consens i el del consell, avaluar i prendre decisions.” En principi es buscarà en el mercat estatal: “El prioritzem perquè necessitem solucions urgents i ara mateix no seria convenient un període d'adaptació, tot i que en el futbol mai no se sap”, va afirmar.

L'acord amb Barrera és fins a final de curs, prorrogable: “Si el club i jo estem contents del treball i del tracte, el perllongarem. Així va ser durant deu anys en l'Elx. I si no, el tallarem i quedarem tan amics, com ha de ser.” El director esportiu va avançar que no treballarà sol –“és impossible dur sol una àrea esportiva”–, però que això no suposarà cap despesa extra per al club: “Tinc un grup de treball per tot el país. És gent de futbol, que no té sou ni en tindrà, i que treballarà per objectius.” No va descartar, però, que tingui físicament algú al seu costat per ajudar-lo.

VINCULACIÓ

L'acord és fins a final de curs, però es renovarà si tant ell com el Girona n'estan contents
El primer que he de fer és escoltar l'entrenador i veure què necessita. Ell és qui ha fet l'equip i la persona ideal per tirar això endavant

ACOMPANYAT

Barrera revela que s'envoltarà d'un grup de treball perquè no pot estar tot sol
Amb els fitxatges no ens podem equivocar. Qui vingui és per sumar, no pas per deixar les coses tal com estan
Ens en sortirem segur, però hem de fer una pinya entre tots plegats per aconseguir-ho
Mario Barrera
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA

“Mario és la punta de la piràmide”

Interrogat sobre si la contractació de Barrera elimina del tot l'altra opció que el club tenia a sobre la taula (Delfí Geli i Toni Solé), la resposta del Girona va arribar del seu director general, Joaquim Torrecillas: “Mario és la punta de la piràmide de l'àrea esportiva, i a partir d'ara tocarà definir l'equip que treballarà amb ell. De la gent de què s'ha parlat, no hi ha ningú descartat”, va assegurar. El club podria fer un últim intent per convèncer Geli i Solé perquè s'afegeixin al projecte, però no és gens fàcil que ho acceptin. De fet, dissabte ja van veure el Girona-Guadalajara des de la seva localitat de tribuna, com uns aficionats més (l'anterior partit l'havien seguit des de la llotja). Sí que hi ha previst que s'integrin dos preparadors físics (un el letò Igor Kazanov, exatleta de nivell).

La destitució del preparador físic va planar ahir per Montilivi

El matí, ahir a Montilivi, va ser molt llarg. També per a la plantilla, ja que els jugadors i el cos tècnic estaven citats a primera hora (a les 9) i no van saltar al camp per entrenar-se fins a un quart de 12. Lògicament, el vestidor no va ser aliè a tot el que es coïa als subterranis de l'estadi. I el nom de Toni Masferrer va anar adquirint protagonisme perquè la seva destitució va planar durant molta estona per l'estadi. Finalment, tot es va quedar tal com estava. La notícia –més enllà de la presentació de Mario Barrera– va ser que no hi va haver notícia i que el cos tècnic no va perdre cap peça. Prescindir de Toni Masferrer hauria estat un cop duríssim per a Raül Agné, i qui sap si l'inici d'un incendi de conseqüències imprevisibles, ja que es tracta d'una de les persones de màxima confiança (juntament amb el segon entrenador, Antonio Rodríguez, Rodri) del tècnic de Mequinensa. Enmig de totes les corredisses –el consell va començar a les 10 del matí i es va acabar cap a les 2 de la tarda, després de diversos parèntesis per fer reunions sectorials i presentar Barrera–, la jornada es va tancar sense damnificats. “L'únic que passa és que hi ha els típics nervis per la situació de l'equip. És lògic. Tots voldríem que la cosa anés més bé del que va. Es busquen solucions i tothom hi diu la seva, pensant sempre en el millor per al Girona. I crec que en casos així, el millor és que acabi imperant el sentit comú”, va reflexionar el president del Girona, Ramon Vilaró, que va afegir: “Si la pilota hagués entrat en els dos últims partits, segur que ho veuríem diferent; esperem que ho faci en els dos que queden abans de Nadal.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)