Nàstic

Clara millora insuficient

Nàstic. D'Alessandro, que ha dirigit els mateixos partits que Oliva, presenta números molt més bons que el lleidatà (4 punts contra 12, per exemple), però que no han tret els grana del pou

El Nàstic buscava una reacció de l'equip amb el canvi de la banqueta que va viure a principis del mes de novembre passat, quan Jorge d'Alessandro va substituir Joan Carles Oliva. La reacció hi ha estat, sobretot en els primers partits amb l'argentí a la banqueta, però com que l'objectiu real era treure l'equip de la zona de descens, la millora ha estat clarament insuficient. Ara que els dos tècnics han dirigit els mateixos partits al Nàstic aquesta temporada (11), es nota clarament que els números de D'Alessandro són millors: 12 punts de l'argentí per només 4 d'Oliva, cap victòria del lleidatà, quatre gols més a favor i nou menys en contra amb Jorge d'Alessandro... Ha estat una millora numèrica paral·lela a la millora en el joc. L'equip tarragoní juga millor i dóna una més bona imatge i, en línies generals, és més fiable tant defensivament com ofensivament.

Tot i això, la situació actual del Nàstic en la classificació és molt similar a la del moment de la destitució de Joan Carles Oliva. Llavors l'equip era cuer i tenia les places de permanència a 5 punts; ara, també és cuer i té la zona de salvació a 6 punts. De totes maneres, mirant només els onze partits dirigits per D'Alessandro, el Nàstic ocuparia la tretzena posició en aquesta classificació parcial, a set punts de la sisena posició i a dos de la dinovena. Per tant, el que ha fet D'Alessandro és estabilitzar la caiguda soferta pel Nàstic amb Oliva, és a dir, ni aguditzar-la ni invertir-la. En aquests últims onze partits, el Nàstic ha aconseguit els mateixos punts que dos rivals directes a la zona baixa, l'Osca i el Cartagena, la qual cosa indica que tots els equips que estan en situacions delicades s'espavilen a mesura que avança la lliga.

La derrota de diumenge passat contra l'Almeria va fer mal a l'equip i a les estadístiques de D'Alessandro. Si haguessin obtingut la victòria, els grana estarien ara a tres punts de les places de permanència, amb dos equips per sota –l'Osca i el Girona–, i, per tant, tot es veuria molt diferent. A més, D'Alessandro portaria 15 punts de 33 possibles, és a dir, estaria a punt de sumar-ne la meitat dels disputats. Hauria estat, a més, un triomf amb un elevat contingut anímic, ja que hauria estat el segon seguit contra un equip de la zona alta després d'haver derrotat l'Elx. La realitat, però, és una altra, i el Nàstic continua ancorat en l'últim lloc, esperant que els reforços d'hivern l'ajudin a canviar la dinàmica. La visita del Nàstic diumenge al camp del Valladolid, un dels equips més en forma del moment –13 punts de 15–, no sembla la millor per demostrar que l'equip està viu.

LA PROGRESSIÓ

En els 11 partits de D'Alessandro, el Nàstic és el 13è millor equip, a dos punts del 19è
La dolorosa derrota contra l'Almeria taca les xifres de l'argentí i complica el futur

Un calendari similar per als dos tècnics

Els dos tècnics que han entrenat aquesta temporada el Nàstic han tingut un calendari de dificultat similar. Joan Carles Oliva va tenir com a rivals en els onze partits que va estar a la banqueta de l'equip grana quatre dels equips de la zona alta de la classificació, el Deportivo, el Valladolid, l'Almeria i l'Hèrcules, i en els quatre partits només va poder obtenir un punt, el del 2-2 a Riazor. Jorge d'Alessandro també s'ha enfrontat a quatre conjunts que ara ocupen les primeres places de la classificació: el Celta, l'Almeria, el Còrdova i l'Elx, però ha aconseguit millors resultats que Oliva contra els equips de dalt. Amb l'argentí, el Nàstic va empatar sense gols contra el Còrdova i va ser capaç de derrotar l'Elx al Nou Estadi. També va plantar ara al Celta i a l'Almeria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)