1a divisió

MARC BERTRAN

LATERAL DE L'OSASUNA

“Derrotar el Barça va ser una injecció d'autoestima”

El lateral celebra el bon moment de l'Osasuna, instal·lat a la zona europea, després de superar els blaugrana i l'Athletic

El de la Pobla de Segur ressalta la igualtat de la lliga i segueix fixant la permanència com a objectiu

Del planter periquito.
Marc Bertran Vilanova, nascut el 1982 a la Pobla de Segur, és un exemple que la feina ben feta t'acaba portant a l'elit. Les lesions van marcar el seu pas pel primer equip de l'Espanyol i li va tocar buscar-se les garrofes lluny de casa. Còrdova, Cadis i Llorca van veure'l passar fins que es va estabilitzar a Tenerife, on va arribar a ser capità. L'Osasuna li ha obert de nou les portes de primera i no ho està desaprofitant. És un fix a l'onze titular de Mendilibar
No ens importa que no es parli gens de l'Osasuna, la veritat. Potser fins i tot és millor que es parli més dels altres

Els elogis estan molt repartits aquesta temporada. El Barça i el Madrid mengen a part, però s'ha lloat l'aposta per la tècnica de l'Espanyol, el segell de Bielsa a l'Athletic i la progressió de l'Atlético amb Simeone. L'Osasuna, però, els supera a tots en la classificació, instal·lat al sisè lloc, a només dos punts de la Champions. Ningú en parla. I ja els sembla bé, segons revela a El 9 un català que s'hi ha fet un lloc fix a l'onze titular, Marc Bertran.

Suposo que ningú s'imaginava l'Osasuna tan amunt en aquest punt de temporada...

No, la veritat. L'Osasuna sempre ha estat un equip que lluita per la permanència, que és l'objectiu cada any. Estem jugant bé, sumant molts punts, sobretot a casa. El primer objectiu és la permanència, un cop l'assolim, veurem si ens dóna per estar més amunt.

Com ho viu Pamplona?

La gent està contenta. La victòria en l'últim partit en el derbi contra l'Athletic ha donat molta energia i optimisme a l'ambient. La gent està il·lusionada.

En plaça europea i a dos punts de la Champions. Per què no somiar a seguir a la zona alta?

Sabem que serà molt complicat. Hi ha equips a la zona europea o fins i tot fora que pujaran l'exigència, pressionaran molt. Intentarem estar a dalt, però sabem que serà molt complicat. Estem en desavantatge pel que fa a pressupost.

Però confessi. Quan acaba la jornada, miren què ha fet el Saragossa o el Racing o els ulls se'n van cap al Màlaga, el Llevant o l'Athletic?

Ara pensem només en la permanència. Quan abans tinguem els punts necessaris, millor. Fins aleshores, no pensarem en res més. Després ja serà hora de veure on som i on arribem.

La sensació és que del tercer a l'últim hi ha molta igualtat?

Sí, hi ha molta igualtat aquest any, es nota moltíssim. S'està veient en les últimes jornades, que passes d'estar en una situació molt bona a una de molt dolenta en només quinze dies, en funció de què has fet en només un parell de partits.

S'ha lloat molt el Llevant, l'Espanyol, l'Atlético i o l'Athletic, però de l'Osasuna ningú en parla.

No ens importa, la veritat. Fins i tot és millor que es parli més dels altres. Estem on estem per mèrits propis i això és l'important i el que ha de preocupar. Potser millor que no es parli de nosaltres.

I es lloa Pochettino, Simeone i Bielsa i s'obvia Mendilibar...

És un gran entrenador, ho està demostrant aquesta temporada, però també abans aquí i en altres equips. Es nota quan un equip és seu, perquè a tots els dóna molta empenta, molta intensitat i passió.

Hi ha molts veterans a l'Osasuna. Això va ajudar quan els resultats no acompanyaven?

Hi ha jugadors aquí que són importants i que fa molt de temps que estan en el futbol. En els moments complicats ajuden que no pesin tant els mals resultats, saben posar-ho en perspectiva.

Van acumular vuit partits sense guanyar. I van derrotar el Barça. Com ho van viure?

La victòria va ser molt important i no només pels punts. Va ser una injecció de confiança i d'autoestima. Derrotar el Barça i l'Athletic ens ha anat molt bé en aquest aspecte. Sabíem que derrotar el Barça seria molt complicat, calia fer-ho tot bé.

Mirant el calendari, el Saragossa, el Getafe i el Llevant són els pròxims. Es pot pensar seguir temps a la zona alta, no?

A primera no hi ha cap partit fàcil. T'exigeixen molt, sempre. Amb el Saragossa hi ha molta rivalitat des de fa anys i hi trobarem un ambient molt hostil. Voldran donar una alegria a l'afició, perquè n'hi han donat poques. Sabem que no som molt superiors a ningú.

I després, el Madrid al Reyno de Navarra. Per què no repetir la gesta del dia del Barça?

Ho intentarem. Si hi ha un camp complicat, dels equips humils, sens dubte que és el nostre. Només cal mirar les estadístiques. El Barça i l'Athletic hi han caigut i altres equips importants, també.

Finalment, deixi'm preguntar-li pel club on es va formar, l'Espanyol. Què li sembla l'aposta pel bon joc i el planter?

Té molt de mèrit. Sincerament, pensava que tindria més problemes en la classificació, però m'ha sorprès com juga i la gent que està traient de les categories inferiors. És un luxe cuidar tant el planter, un mèrit atribuïble a molta gent i una filosofia que dóna identitat al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)