Sabadell

Comença a veure's la llum

Eneko i Fito han entrat en la recta final de la seva recuperació

L'aragonès s'entrena a un ritme més alt amb els seus companys i tornarà aquest curs, i el barceloní, que també toca pilota, ho farà l'any vinent

Les llargues jornades que començaven al gimnàs, en les quals hi havia un passeig o carrera contínua pel camp de futbol i que tornaven a acabar al gimnàs sense haver ni olorat la pilota ja s'han acabat per a Eneko Fernández i Fito Miranda. Els dos jugadors entren en la recta final de les seves lesions de llarga durada i, tot i que completen la seva rehabilitació amb el recuperador Gaizka, una part de l'entrenament se'l passen fent exercicis al mateix ritme que els seus companys. “Al principi costa, perquè el genoll et canvia sobretot en els recolzaments, i psicològicament n'estàs molt pendent, però t'hi acostumes ràpidament. La il·lusió que et dóna tornar amb els companys et fa agafar les coses molt més de pressa”, afirma Eneko, que ja té experiència en aquest tipus de lesions, perquè és el segon cop que té un trencament de lligaments encreuats. A més, l'extrem aragonès té un trencament del lligament lateral extern i del menisc del qual es va operar pocs dies després d'haver-se lesionat a la Nova Creu Alta contra l'Alcorcón. “Haver tingut abans aquesta lesió és positiu, perquè ja saps què et trobaràs quant a dolors i sensacions. Però per una altra banda saps que és una muntanya molt alta”, afegeix.

Posats a trobar elements positius d'una lesió tan greu, a tots dos jugadors els ha ajudat molt el fet d'haver-la de passar junts. Fito es va trencar els lligaments encreuats del genoll esquerre un mes després que ho fes Eneko en un partit de copa Catalunya, dies abans de tenir la possibilitat de jugar a Riazor. “El fet d'haver coincidit aproximadament en el temps és positiu, perquè jo mai abans no m'havia lesionat de gravetat i encara que em sap molt de greu que li hagi passat a ell, que hagi tingut experiències d'aquest tipus m'ha ajudat molt”, diu el jugador de la Verneda.

El suport de tots

“Canviaria tots els punts que tenim perquè a l'Eneko no li hagués passat res”, va afirmar Carreras després que el jugador es lesionés. En el mateix sentit, va dir el tècnic quan es va assabentar de l'abast de la lesió de Fito, de qui va dir que és un jugador “especial” per a ell. “Ajuda moltíssim en la recuperació de tots els companys, amb el grup estem molt contents perquè ens han donat suport en tot moment”, reconeix Fito. “La gent ha estat de 10. Els que han treballat amb nosaltres, companys, ha estat una passada; tothom estava pendent”, afegeix Eneko.

Recta final

Fer bona part de les sessions amb l'equip és un símptoma que la recuperació va pel bon camí. La d'Eneko va molt més ràpida pels problemes que va tenir Fito en l'operació. És per aquest motiu que el club va accelerar la rescissió de Joaquín, per tal que l'extrem tingués la possibilitat de jugar aquesta temporada. Malgrat tot, els dos jugadors afronten el tram final sense cap mena de pressa, ja que tenen garantida la seva continuïtat l'any vinent. “En l'aspecte psicològic no has d'estar amb les presses de forçar una recuperació i arriscar el genoll. Ho afrontes amb tota la tranquil·litat del món sabent que només tens l'obligació d'estar bé per a la temporada vinent”, reconeix positivament l'extrem sobre una lesió de la qual tots dos comencen a veure la llum entre tant de núvol.

LA FITXA

Eneko Fernández de Garayalde
Data de naixement: 26-05-84 (Saragossa). Posició: Extrem esquerre. Altres equips: Saragossa B, Barça B i Alavés. Debut amb el Sabadell: 24-01-10 (Sabadell 2 - Terrassa 0). Data de la lesió: 09-10-11 (Sabadell 1 - Recre 0). Situació contractual: Recentment renovat per un any més. Trajectòria al Sabadell: Va arribar cedit el 2010 i va convèncer la secretaria tècnica, que el va fitxar de l'Alavés. Carreras ha mostrat sempre interès en la seva figura i per això va ser un dels que va continuar a segona divisió.
La il·lusió que et dóna tornar a estar al terreny de joc amb els companys i tocant pilota compensa la inactivitat, perquè al principi costa
L'únic que vull és recuperar-me bé per poder competir l'any vinent ja des de l'inici
Fito Miranda
migcampista del sabadell
Adolfo Miranda, ‘Fito'
Data de naixement: 14-10-89 (Barcelona). Posició: Interior esquerre. Altres equips: Cap. Debut amb el Sabadell: 20-09-09 (Sabadell 2 - València B 1). Data de la lesió: 14-09-11 (U. Sta. Perpètua 2- Sabadell 1). Situació contractual: L'estiu passat va signar fins al 2013. Trajectòria al Sabadell: Sempre ha estat un dels homes predilectes tant de Carreras com de l'afició. És un dels pocs jugadors que han sortit del planter i l'any passat va fer un salt important sent una peça cabdal de l'equip i va despertar l'interès d'equips com el Celta.
Tenir l'Eneko al costat, que ja havia tingut una experiència similar amb el genoll, m'està ajudant molt en la recuperació
La gent s'ha portat de 10 amb nosaltres. Sempre hem rebut el suport de la plantilla i de tothom
Eneko Fernández
extrem del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)