1a divisió

JOAN ORIOL

JUGADOR DEL VILA-REAL

“La culpa és dels jugadors”

El lateral no vol buscar excuses i creu que han estat els mateixos jugadors els màxims responsables del descens

“El club ens ha donat molt i ara ens hem de sacrificar”

Són mals moments per a Joan Oriol (Cambrils, 5 de novembre de 1986). Diumenge passat el lateral va baixar a segona amb el Vila-real, un cop molt dur per a ell i per a l'entitat en general. Tot i la decepció que s'ha instal·lat a la Plana Baixa, Oriol creu que ara és hora d'aixecar el cap i mirar de tornar l'equip a primera l'any vinent.

Com van viure el drama de baixar a segona divisió?
El drama l'hem viscut durant tota la temporada. Ha estat un cop molt dur, que costa d'assimilar. En l'últim partit vam navegar contra l'Atlético i tot va acabar malament.
És merescut el descens?
Si som a segona és perquè ens ho mereixem. A principi de temporada, mirant la plantilla i els jugadors que teníem no ens esperàvem això. Però anaven passant les jornades i les coses no milloraven, i vam arribar a un últim partit de vida o mort que ens va acabar matant.
El problema no ve de l'última jornada. Què ha fallat?
No. Han estat un cúmul de coses. L'equip no estava acostumat a viure la situació de ser a la part baixa i no hem reaccionat. En les últimes jornades ens vam deixar marcar gols en els últims minuts que al final ens han acabat condemnant. La culpa és dels jugadors. No estàvem acostumats a viure aquesta situació, i en canvi els rivals que estaven com nosaltres sí, i ho han sabut afrontar millor.
Com creu que pot canviar l'estructura del club a partir d'ara?
Confio que les persones que són al capdavant del club, que sempre han fet les coses bé i organitzades, seguiran igual. Encara que el pressupost no serà el mateix, hem de fer una plantilla per tornar a primera i deixar el Vila-real al lloc que li correspon.
Quin nivell de compromís hi ha ara mateix entre els jugadors?
Si volem fer un equip competitiu i amb aspiracions de pujar, ens hem de quedar una gran part dels jugadors. El club ens ha donat molt i ara ens hem de sacrificar.
Sembla difícil que es puguin quedar jugadors com Borja Valero, Nilmar, Diego López...
Els clubs com el Vila-real s'alimenten de les vendes d'aquests tipus de jugadors. Encara que ens haguéssim quedat a primera suposo que igualment es tenia previst vendre'n algun. Tenen molt de mercat.
Què ha de fer el Vila-real per tornar a primera?
Hem de mantenir el mateix
bloc. Som els mateixos que hem jugat la Champions i l'Europa League. S'ha de mantenir la base i fer un rentat mental per pujar sí o
sí.
Com valora la seva temporada?
Estic molt content de gran part de la temporada. Gairebé tot l'any he estat ajudant i m'he trobat bé. Al final he tingut unes molèsties al pubis que no m'han deixat participar tant com hauria volgut. Personalment quan he jugat he donat el millor de mi mateix.
Es veu continuant a l'equip la temporada vinent?
Em queda un any de contracte i tot dependrà del club. Dec molt al Vila-real i no veig cap problema a quedar-me a segona. El club decidirà.
Creu en els partits comprats?
No hi vull entrar, cadascú ha fet el que havia de fer. Tinc el meu germà al Saragossa i han rebut moltes crítiques. No els vull treure mèrit perquè han fet un tram final de temporada excel·lent. Els he de felicitar.
Existeix el gafe Lotina?
El tècnic ha treballat molt bé amb l'equip, tot i que al final les coses han anat així. Som un equip per estar entre els sis primers, no hem de buscar altres culpables.
Què els ha dit el president Roig?
No ens ha dit gaire res. Està abatut, com nosaltres, i els jugadors li hem donat suport ja que fa molts anys que fa les coses molt bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)