Girona

Un partit amb valor afegit

Girona. Ja salvat, l'equip de Javi Salamero té avui l'oportunitat d'abandonar el dinovè lloc i avançar el Recreativo. També podria superar el Guadalajara, el Sabadell i el Múrcia

Amb el Girona definitivament fora de la zona vermella, el partit d'aquesta tarda a Montilivi té un valor afegit significatiu: per primera vegada en mesos, l'equip té la possibilitat de deixar el 19è lloc, que en una temporada normal estaria afectat pel descens. Millorar aquesta posició és la frontera que determinarà si el Girona s'ha salvat gràcies al descens del Vila-real o si ho ha fet per mèrits propis. “És un partit molt important per nosaltres”, va recalcar el tècnic, Javi Salamero, que ja ha apuntat més d'una vegada que no acabarà d'estar del tot satisfet si l'equip no es desempallega d'aquesta dinovena plaça.

L'equip pot encadenar el tercer triomf a Montilivi en una setmana. Si ho fa, té garantit que superarà el Recreativo (els andalusos es troben només un punt per sobre). Però fins i tot podria avançar el Guadalajara (rep l'Almeria), el Sabadell (rep el Numància) i el Múrcia (juga a Còrdova) si ensopeguen. Si tot ve rodat –i no seria la primera vegada–, el Girona podria acabar la penúltima jornada en el 15è lloc.

Respecte al duel d'avui, els gironins l'han d'afrontar en millors condicions físiques que un rival que ha fet un munt de quilòmetres en pocs dies i que va jugar dijous (ha tingut 48 hores menys de descans que els gironins, que ho van fer dimarts). “Segur que això no ens perjudica”, va reconèixer Salamero, que no vol que els seus jugadors es relaxin per no devaluar l'esforç suprem que han fet les últimes setmanes (21 punts de 30 des que ell hi és).

EL RECREATIVO

7.200
quilòmetres
en dues setmanes. Han anat a Osca, Vila-real, Valladolid i Girona
Per primer cop depenem de nosaltres per deixar el dinovè lloc
Javi Salamero
ENTRENADOR DEL GIRONA
400
quilòmetres
en 15 dies. Només el desplaçament, en autocar, a Tarragona
No ajuda el Recre que hagin hagut de fer tants quilòmetres en pocs dies, però han reservat gent i vindran frescos
La classificació no enganya. El que em sorprèn és que, tot i aquesta ratxa, siguem quarts d'últims. Això és molt exigent

Matamala s'enfronta al seu exequip

Jordi Matamala tornarà a la que va ser casa seva durant set temporades. El migcampista, de 36 anys, té una oferta de renovació del Recreativo, però el tècnic del Girona, Javi Salamero, també ha manifestat que li agradaria que el de Vilobí es retirés de blanc-i-vermell. “Tornar a Girona? Parlar d'hipòtesis no em convenç gaire, però en el futbol mai no se sap. El que sí tinc decidit és que continuaré jugant un any més”. Matamala va admetre que està positivament sorprès de la reacció de l'equip i va destacar que Salamero li ha canviat la dinàmica.

Salamero convoca vint jugadors

Javi Salamero va donar ahir una convocatòria de 20 jugadors dels quals n'haurà de descartar dos abans del partit. En una primera sacsejada, el tècnic ja va deixar fora els argentins Ballini i Acciari, a més dels ja habituals Yago Fernández i Gaizka Saizar i els joves Juncà i Omgba. Amb cinc dies de descans entre el partit de dimarts contra el Vila-real B i el d'avui, possiblement Salamero no estigui tan condicionat a fer rotacions i pugui fer un onze força similar al del darrer partit. Tot i que les combinacions són múltiples, tot indica que mantindrà l'estructura defensiva habitual (Jose o Luso podria ser un dubte en el lateral dret) i que les zones amb més alternatives són les bandes (Moha o Nieto a l'esquerra i Acuña, Juanlu, Benja o Óscar Díaz a la dreta).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)