2a divisió A

Un salt que hauria pogut ser més gran

Girona. El conjunt de Salamero només pot empatar contra el Recreativo, però avança el Guadalajara i el Sabadell i se situa dissetè a la classificació

RECREATIVO0

GIRONA0

El Girona va abandonar per primer cop en molts mesos el dinovè lloc, la posició que els equips de la zona baixa persegueixen evitar perquè no sigui dit que la seva permanència és atribuïble a una carambola col·lateral com ara el descens del Vila-real. Els de Javi Salamero van avançar el Guadalajara i el Sabadell, però van perdre l'oportunitat de fer un negoci molt més rodó perquè la victòria també els hauria permès avançar el Recreativo i el Múrcia i enfilar-se fins al quinzè lloc, que ja hauria estat per fregar-se els ulls. Els gironins, que havien marcat en 14 dels últims 15 partits, es van quedar sense batre la porteria d'Alejandro, molt encertat en la primera meitat i sense massa feina en la segona. El Girona va tenir el control del joc durant els primers 45 minuts i al Recreativo se'l va veure més ben posat després del descans.

Coro no defineix

Acostumat últimament a jugar ben d'hora amb el resultat a favor, aquest cop el gol es va resistir al Girona en el primer acte. I no va ser per falta d'oportunitats, perquè els de Salamero van fer mèrits de sobres per arribar al descans amb el triomf encarrilat. Si el 0-0 no es va alterar va ser perquè Coro no va tenir l'eficàcia d'altres partits i va estar erràtic les dues vegades que es va presentar tot sol davant Alejandro (21' i 39'), que també va treure dues bones mans a Juanlu. El Girona, amb un 4-4-2 en rombe –Tébar va actuar al davant de la defensa, i Jandro es va situar més avançat, d'enllaç–, va dur la iniciativa i amb un joc de vegades àgil i precís en la circulació va generar prou joc per derrocar el dispositiu defensiu dels visitants.

El Recreativo millora

La segona meitat va començar amb un ensurt monumental per a la porteria de Dani Mallo. Si el Recre no va marcar en aquesta acció de Berrocal (47') –sol dins l'àrea, el davanter va etzibar una rematada rasa que va tocar primer el pal esquerre i després el dret, abans de tornar a les mans del porter local– estava escrit que no ho faria en cap altre episodi del partit. De fet, els visitants ja s'havien estavellat contra la fusta en la primera part: un xut impressionant de Borja Granero va acabar amb Mallo besant el pal, que encara tremolava (36').

Sense Tébar, que al descans va ser substituït perquè tenia un cop al peu, el Girona va tornar al 4-2-3-1 habitual, però l'equip no va tenir prou consistència i Matamala es va fer seva la zona ampla. El Girona es va amoïnar relativament, perquè el Recreativo tampoc no va trobar gaires facilitats per entrar a l'àrea. I en una fase de partit en què els dos equips es van partir per la meitat, el Girona també hauria pogut treure'n rendibilitat. Però amb els jugadors cada cop més cansats i els homes més ofensius poc inspirats, es va anar veient clar que el 0-0 no s'alteraria, com així va ser.

GIRONA: Dani Mallo; Jose, Tortolero, Migue, David Garcia; Tébar (Dorca, 46'), Jandro, Juanlu, Dani Nieto (Garmendia, 46'); Coro i Goiria (Acuña, 65'). RECREATIVO: Alejandro; Cifuentes, Manolo Martínez, Bonaque, Córcoles; Matamala, Borja Granero (Arcas, 65'); Javi Álamo, Jesus Rubio (Asen, 76'), Aitor Tornavaca (Aitor García, 84') i Berrocal. ÀRBITRE: Amodeo Chas, del col·legi gallec. T.G.: Al local Juanlu (59'), i als visitants Aitor (38'), Manolo Martínez (56'), Bonaque (79') i Matamala (92'). T.V.: Cap. PÚBLIC: 5.120 espectadors a l'estadi de Montilivi.
L'equip ens estava acostumant molt bé, però a mi em fa la sensació que aquest punt és molt bo i molt treballat per la nostra part
M'inquieta quedar 19è. No me'n fio. Si acabem com ara, més amunt, no hem de patir