1a divisió

Els debats no s'aturen

Ara toca el doble pivot. Tot i que Del Bosque sempre ha jugat amb Busquets i Alonso al davant de la defensa, la pregunta és ara si així hi ha massa aglomeracions al mig del camp

L'empat d'Espanya contra Itàlia en la primera jornada de l'Eurocopa continua generant debats, intents de trobar l'explicació correcta de per què no es va guanyar el partit. Del mal estat de la gespa de l'Arena de Gdansk al fet de jugar amb o sense davanter centre pur. I ahir, en la concentració de Gniewino, una de les teories era l'aglomeració de massa jugadors al mig del camp espanyol, l'ús potser innecessari d'un doble pivot format per Sergio Busquets i Xabi Alonso. I el migcampista del Barça, que ahir va comparèixer davant els mitjans de comunicació, va donar el seu punt de vista. “Em trobo igual de còmode jugant sol al pivot [com al Barça] que acompanyat. Em trobo a gust jugant al costat de tots els meus companys. Crec que depenent del tipus de partit es necessitarà més poder ofensiu o menys, però tampoc hi veig tantes diferències. És una decisió que pren l'entrenador, però en el fons el sistema és el mateix”, va afirmar el jugador de Badia del Vallès, que insistia que no feia falta donar tantes voltes a l'empat. “És un resultat que es podia donar, ja que no em d'oblidar que al davant teníem un gran equip com Itàlia, que va guanyar el mundial abans que nosaltres. Quan no guanyes, sempre hi ha objeccions. A Sud-àfrica ja va passar.”

Si s'analitzen els partits del combinat estatal des que Vicente del Bosque es va posar al capdavant de l'equip, s'aprecia amb claredat que les titularitats de Sergio Busquets i Xabi Alonso són irrenunciables per a l'entrenador. Sense anar gaire lluny, tots dos van jugar plegats els set partits de l'últim mundial i bona part dels corresponents en la fase de classificació per a l'Eurocopa. Amb aquesta decisió, Del Bosque perd un efectiu en atac si es compara amb el Barça de Guardiola, però a canvi guanya en sobrietat defensiva i permet que Xavi i Iniesta puguin trepitjar més l'àrea rival. L'única diferència entre un jugador i l'altre és que mentre Xabi Alonso està habituat a jugar amb un company al costat al Madrid –Khedira–, Sergio Busquets sempre juga sol al Barça, al darrere de Xavi i d'Iniesta. “La nostra filosofia de joc no canviarà contra Irlanda. Intentarem tenir la pilota i fer-la circular tan ràpid com sigui possible”, repetia Busquets ahir en la roda de premsa. I que ningú tingui dubtes que aquest jugarà, al costat de Xabi Alonso.

Quan no guanyes sempre hi ha objeccions. A Sud-àfrica ja va passar
Sergio Busquets
migcampista d'espanya
El mig del camp està composat per jugadors que practiquen joc de toc. Fa quatre anys que juguem de la mateixa manera
Em trobo igual de còmode jugant sol al pivot que acompanyat, però en el fons tampoc hi veig tantes diferències

Busquets i les notícies sobre Tito

Tot i que l'actualitat de la selecció espanyola ha de centrar les preguntes de les rodes de premsa dels seus jugadors, Sergio Busquets va fer ahir una petita referència a l'actualitat del FC Barcelona, que està molt a prop de tenir oficialment com a nou entrenador Tito Vilanova. “Sabem el que passa a Barcelona, ho escoltem i ens ho diu la nostra gent, i el que arriben són bones notícies. Ara, però, nosaltres n'estem al marge i el que hem de fer és centrar-nos en el partit que jugarem contra Irlanda”, va afirmar Sergio
Busquets amb un somriure als llavis. El migcampista de Badia del Vallès, a més, també va respondre
a les crítiques de José Mourinho, que després de l'empat d'Espanya contra Itàlia va dir que tant de toc sense un davanter centre era un esforç estèril. “Són opinions que els que estem dins no podem controlar. Tot el que es diu és respectable i nosaltres ho donem tot per guanyar els partits, i no hi ha més a dir”, va manifestar Sergio Busquets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)