Internacional

Sense marge d'error contra la ventafocs del grup

Tres punts vitals. Espanya es juga bona part de les seves aspiracions en l'Eurocopa contra una Irlanda combativa que apostarà pel futbol directe

Tot i ser clarament favorit i haver demostrat en més d'una ocasió saber contraposar-se a qualsevol situació de risc, el combinat espanyol sortirà aquest vespre a l'Arena de Gdansk amb el perill latent d'un mal resultat que complicaria molt el seu pas a l'eliminatòria següent. I és que al davant tindrà una selecció irlandesa sense res a perdre dirigida per un gat vell com Trapattoni, que ahir va afirmar que el principal objectiu dels seus jugadors ha de ser contrarestar el futbol de combinació d'Espanya i aprofitar les ocasions que puguin generar, a part de tenir sort.

En l'entorn de la selecció espanyola, per la seva banda, el debat continua centrat en quin serà l'escollit per ocupar el centre de la davantera, sobretot després que Del Bosque provés en l'entrenament matinal amb Navas, Pedro i Llorente. El tècnic, que ahir va declarar que ja té decidit l'onze, no va voler ni confirmar ni desmentir si hi hauria canvis respecte a l'alineació que va presentar contra Itàlia. Amb nou futbolistes gairebé confirmats, els únics dubtes són si jugaran Silva i Cesc Fàbregas per incidir en el futbol de combinació, o si al contrari entrarà un jugador de banda –Pedro o Jesús Navas– i un davanter pur –Llorente o Torres–, tenint en compte el més que probable plantejament defensiu de Giovanni Trapattoni.

L'altre punt del debat és l'estat de la gespa de l'Arena de Gdansk, del qual Xavi i Iniesta es van queixar després del partit contra Itàlia en considerar que estava massa seca. “He mirat el temps i demà plourà, així que el camp ja estarà regat. A nosaltres ens és igual”, va afirmar Trapattoni, el tècnic de la ventafocs del grup, una Irlanda que tot i sentir-se inferior a la selecció espanyola no descarta donar avui la sorpresa. I és que ells tenen molt menys a perdre que l'actual campió d'Europa i del món.

El gols van a ratxes. Fins al febrer tot m'entrava i després no. Sempre és maco marcar gols
Cesc Fàbregas
migcampista d'espanya
Irlanda és una selecció que sap competir. No crec que es tanqui al darrere tot el partit
Vicente del Bosque
seleccionador d'espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)