Internacional

Ucraïna honora el futbol

L'equip d'Oleg Blokhin va envestir fins a la sacietat el mur defensiu d'una Anglaterra sense identitat ni proposta, però va haver d'acomiadar-se de la seva Eurocopa

Un solitari gol de Rooney assegura el lideratge al conjunt de Hodgson, que s'enfrontarà amb Itàlia

Amb el Donbass Arena dempeus, sense cap retret i atacant fins a la sacietat, Ucraïna va deixar la seva Eurocopa. No tenir por i ser més descuidada que el rival la va fer sucumbir contra una Anglaterra sense més ambició que veure venir la proposta del seu rival, però que sobreviu una vegada més gràcies a una acció aïllada.

Blokhin va canviar mig equip, però Ucraïna no se'n va ressentir. “No hem de témer ningú”, havia avisat el seu entrenador, i els seus futbolistes van anar al front amb decisió, a atacar una Anglaterra una vegada més acomodada al darrere i sense deixar-se seduir per la pilota. Encefalograma pla dels de Roy Hodgson, que es van limitar a tancar files i a esperar que ara Iarmolenko, ara Konoplianka, la mobilitat de Devic i el talent de Garmash entre línies no sorgissin efecte.

L'esperit que ha conduït el Chelsea al cim del continent en l'àmbit de clubs és el que ara il·lumina el camí d'Anglaterra en l'Eurocopa. O millor dit, el que intenta que el rival no vegi la llum enmig d'un bosc de cames, ajudes defensives i lligams tàctics que Ucraïna mai va desistir a desemmascarar. Recolzant-se en un Rakitski meravellós en la sortida de la cova i fomentant la creativitat d'uns homes d'atac que en més d'una ocasió van generar dubtes en el bloc que orienta Roy Hodgson, però mai amb prou contundència per fer trontollar l'arc de Joe Hart.

Hi anaven una vegada i una altra els homes d'Oleg Blokhin, però el mur anglès amb prou feines s'immutava. Una seguretat defensiva amanida amb l'efervescència d'Ashley Young i alguna acció a pilota aturada, una faceta que ahir va ser de nou diferencial perquè Anglaterra, en una segona jugada després d'un córner, pogués espolsar-se tota la pressió d'una volada. Rooney, que debutava en la competició, es va nodrir d'una errada de Piatov per fer pujar la primera diana del partit. Anglaterra aclaria el panorama quasi sense haver-ho llaurat amb ocasions i futbol, però Ucraïna, orgullosa, no defalliria.

Gol fantasma de Devic

Ara ja sí, sense gran paciència ni elaboració, però aglomerant efectius en atac, Ucraïna va accentuar la seva vocació ofensiva. Gusev va obligar Hart a desviar a córner una centrada quan ja s'escolava i Konoplianka va fer lluir el porter del Manchester City amb un xut potent des de la distància. Un coratge i una valentia dels quals ha fet bandera Ucraïna en els tres partits que ha disputat i que ahir va quedar-se un altre cop sense premi. Ni tan sols en un cara a cara entre Devic i Hart que va treure Terry de dins de la porteria sense que cap dels assistents ho pogués apreciar.

El Donbass Arena mai va deixar de creure en un equip que l'ha fet sentir-se orgullós i que marxa de la competició a la primera de canvis però sense cap retret, havent proposat el futbol que porta a dins. La plàcida i acomodada Anglaterra és primera de grup i s'enfrontarà amb Itàlia en els quarts de final.

ERRADA

Una cantada de Piatov va donar el gol mastegat a Rooney en l'inici del segon acte

XEVTXENKO

L'astre local no va poder disposar de cap ocasió en els vint minuts que va disputar
L'equip arbitral no va apreciar com un xut de Devic entrava a la porteria

Blokhin cuida Xevtxenko

Andrei Xevtxenko no arribava de la millor manera l'enfrontament d'ahir. En l'entrenament previ quasi no havia participat amb la resta del grup per una molèstia al genoll esquerre que finalment el va retirar de l'onze inicial d'Oleg Blokhin. Xevtxenko, de fet, va saltar a la gespa del Donbass Arena per fer l'escalfament dels suplents tocant-se repetidament la part afectada. L'absència del capità del Dinamo de Kíev va ser una més en el dia que, sorprenentment, Blokhin va decidir canviar bona part de l'onze titular, més enllà de les bones sensacions que havia deixat en els primers partits. Començant des del darrere, on el central del Xakhtar Rakitski va ocupar el lloc de Mikhailik, i acabant per l'avantguarda del seu equip, on el tècnic ucraïnès es va decantar per futbolistes més joves com ara Garmish en la posició de Nazarenko i Milevski acompanyat de Devic com a parella ofensiva. Una decisió, una vegada més, atrevida, la del carismàtic Blokhin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)