Internacional

SERGI ALBERT

“Jo em negaria a pagar al cinquè àrbitre”

Quines diferències principals hi ha entre l'arbitratge actual i el que hi havia quan vostè era àrbitre professional?
Sens dubte, tot ha anat a millor. Avui dia hi ha col·legiats més ben preparats que abans. Sobretot culturalment, ja que dominen idiomes, es comporten millor, la preparació física és envejable, fan cursets, etc. Però segueixen sent humans i, evidentment, es continuen equivocant.
Es va veure en el partit d'Anglaterra contra Ucraïna que l'anomenat cinquè àrbitre serveix de poc...
Si jo fos president d'un club, em negaria a pagar aquests àrbitres, ja que el nivell d'incidències que tenen és molt baix. Es passen molta estona del partit sense activitat i quan han de tenir tensió, la concentració és més difícil d'obtenir.
Quina solució hi veu?
Amb tecnologia es podria aconseguir pal·liar aquests errors, però, a quin preu? Per una acció similar que passa dos cops l'any... Estem disposats a parar el joc durant un partit per mirar vídeos?
Com valora el nivell de l'arbitratge en l'Eurocopa?
N'hi ha de millors i de pitjors. El que no pot ser és que es mantinguin àrbitres pel seu caixet. Els que estiguin en el seu millor moment que hi vagin.
Recentment va deixar el seu càrrec com a defensor dels clubs en la Federació Catalana de Futbol. Els té rancor?
Cap rancor. No els interessava que seguís en el meu càrrec i el meu temps té un valor. Hi va haver coses que no agraden, com que et buidin el correu electrònic i que no es comuniquin amb tu. Segurament els molestava la meva independència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)