3a divisió FEF

Les eleccions per posar fi a la fractura del Cornellà

3a divisió. Els socis del club de Baix Llobregat decidiran demà entre el fins ara president, José Gálvez, i l'exporter Álex Talavera, en uns comicis que han de tancar una etapa de gran crispació

El Cornellà viurà demà una jornada electoral que ha de servir per posar fi a una etapa marcada per la fractura social. El fins ara president, José Gálvez, i l'exporter del club Álex Talavera són els candidats entre els quals hauran d'escollir els 332 socis del Cornellà, que podran votar de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, tot i que la majoria ho faran durant el partit de la tarda contra la Muntanyesa. El primer equip de l'entitat, aliè a les polèmiques del club, manté una bona trajectòria aquesta temporada a tercera, i actualment és el segon classificat.

Feia temps que veus opositores dins del mateix club acusaven Gálvez de no voler convocar eleccions, i li recordaven que ja s'haurien d'haver celebrat el juny de l'any passat, però el president assegurava que llavors hi va haver una confusió en la interpretació de la durada del mandat. Diversos directius van dimitir a principi d'octubre i es va presentar una demanda contra Gálvez, amb petició d'inhabilitació inclosa, replicada amb una querella per part del president. Paral·lelament, els responsables del planter, Fernando Lechuga i Juan Antonio Rey, i el director esportiu, Andrés Manzano, van ser destituïts. Gálvez no estava content amb la seva manera de treballar i, de fet, el club reclama a Manzano uns diners que s'hauria apropiat de manera indeguda. Finalment, Gálvez va convocar les eleccions per al 9 de desembre. Durant la campanya no ha disminuït la crispació, amb intercanvi d'acusacions de joc brut.

Sigui com sigui, els candidats desitgen que tot plegat s'acabi demà. Gálvez, qui més avals va presentar per validar la candidatura, espera que s'imposi el seu projecte de reforçament de la gestió i de renovació de la parcel·la esportiva, amb Toni Llebaria com a director esportiu. Per la seva banda, Talavera confia ser el nou president encapçalant un projecte amb canvis en la gestió però continuïtat en el projecte esportiu i de planter, ja que recuperaria els tècnics i coordinadors destituïts. Guanyi qui guanyi, els 1,4 milions d'euros que el club reclama al València per Jordi Alba seran, ben segur, de gran ajuda per a la nova directiva.

POLÈMIQUES

Hi ha hagut destitucions, demandes, acusacions de joc brut...

EL CORNELLÀ JUGA

Els 332 socis podran votar tot el dia, però molts aprofitaran el partit (a les 5)

El programa de Talavera

- Ascens a segona B

com a objectiu important del club.

- Escola de futbol

reforçada per mantenir el planter com un referent.

- Transparència i codi ètic

firmat per tots els directius.

- Renovació

pel que fa sobretot a la gestió institucional.

- Readmissió

dels tècnics i coordinadors acomiadats, ja que considera que el model funcionava.

- Participació real

dels socis en les activitats del club, que siguin més protagonistes. Captar-ne de nous.

- Futbol femení

com a projecte a estudiar.

El programa de Gálvez

- La direcció esportiva,

amb Toni Llebaria, tindrà un pes important.

- Un gerent

encapçalarà un nou organigrama de gestió, més professional.

- L'escola de futbol

com a eix vertebrador del club.

- Unió i transparència
enfront dels interessos particulars i les diferències ideològiques.

- Paritat
entre homes i dones dins del club.

- La fundació
és un projecte que el club té des de fa temps i que Gálvez vol tirar endavant.

- Ascens a segona B,
però planificat amb temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)