3a divisió FEF

3a divisió

Mai no és tard

El defensa del Santfeliuenc David Arcos va debutar dissabte a tercera amb 39 anys, un premi a una trajectòria llarga i amb rècord

El futbolista que ha disputat més partits a primera catalana viu la temporada com un premi i no es planteja de moment la retirada

La segona jornada de lliga a tercera va demostrar que, en el futbol i en la vida, mai no és tard per aconseguir fites. David Arcos, conegut també com a Palote, va sortir al camp en els últims minuts del partit que el seu equip, el Santfeliuenc, disputava dissabte passat contra la Muntanyesa. No era un moment qualsevol, ja que significava el debut del futbolista pratenc a tercera divisió, amb 39 anys. Era el premi a una trajectòria llarga marcada per la dedicació amateur al futbol i per un rècord, el de ser el jugador amb més partits disputats en la història de la primera catalana. David Arcos ha jugat 431 partits en dues dècades a la categoria, sobretot amb l'equip de la seva ciutat, el Prat –amb el club potablava també va jugar dues campanyes a preferent–, però també amb el Sants, el Pubilla Casas, el Poble-sec, el Marianao Poblet i el Santfeliuenc.

David Arcos es mostra molt content per haver posat el colofó a la llarga carrera amb el debut a tercera, sobretot perquè demostra que s'ha sabut actualitzar als canvis en la superfície –de la terra a la gespa artificial–, en la manera de jugar –de les puntades de peu al futbol de toc–, en els mètodes dels entrenadors... i que el pacte que té amb el tècnic –no cobra, però a canvi té menys obligacions i fa la pretemporada pel seu compte– és vàlid. Per ell, però, no era cap trauma no haver jugat mai fins ara a tercera, sobretot perquè a primera catalana s'hi ha trobat molt a gust –“és una categoria competitiva, neta i amb importància del treball físic”, afirma– i li ha permès quedar-se a prop de casa, tot i que admet que tot futbolista, sobretot quan és jove, vol jugar com més amunt millor. Va tenir alguna oportunitat de fer el salt a tercera, sobretot quan Calderé el volia per al Santboià o quan va aconseguir l'ascens amb el Prat. Després, una reestructuració que va deixar fora molts jugadors de casa li va impedir debutar.

L'estrena va arribar quan gairebé ja no hi comptava gràcies a l'ascens històric del Santfeliuenc, que aquest any, com David Arcos, juga a tercera per primer cop en la seva història. Va ser una fita que el defensa pratenc va viure de manera especial, ja que està orgullós del paper que hi va tenir, aportant experiència i bon ambient al vestidor i ajudant els joves. És el rol que també tindrà aquest any, que no s'ha plantejat si serà o no l'últim de la seva carrera. De moment, dissabte va debutar i, curiosament, ho va fer com a davanter centre, intentant contribuir a una remuntada que no va arribar.

Professor, pagès i futbolista
David Arcos és professor d'educació física, una feina que compagina amb la de pagès a la seva masia als afores del Prat. També troba temps per al futbol, tot i que el fet que a tercera el seu equip s'entreni quatre dies a la setmana el fa anar més de bòlit.
39
anys
va complir David Arcos dissabte passat, el mateix dia en què va debutar a tercera divisió.
431
partits
ha disputat el futbolista pratenc a primera catalana, amb el Prat, el Sants, el Pubilla Casas, el Poble-sec, el Marianao Poblet i el Santfeliuenc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)