Girona

El Girona tindrà a prova el punta Albert Yagüe

Possible reforç. El davanter va iniciar la temporada passada al Dinamo de Tblisi i la va acabar al Badalona

Albert Yagüe serà una cara nova en l'entrenament del Girona d'aquest matí a Torremirona (Navata). El davanter reuneix una condició indispensable per poder fitxar per l'equip gironí amb el mercat d'altes tancat, que és la de jugador en atur –el club de Montilivi li pot fer lloc perquè té fitxes lliures–. Però en necessita dues que són tant o més importants: que convenci els tècnics i, en cas afirmatiu, que accepti unes condicions econòmiques que el secretari del Girona ja ha avançat que seran molt modestes. “Ha d'encaixar en un perfil econòmic baix”, va explicar Sergi Raset. I, si hi encaixa, el club de Montilivi encara necessitarà el vistiplau de la Lliga de Futbol Professional, que ja li va impedir fitxar l'última setmana d'agost perquè havia esgotat el saldo.

Raset va assenyalar que no és necessari que sigui un jugador de 60.000 euros (el salari mínim de segona A). “Amb fitxa professional, la suma final ha de ser aquesta, però s'hi pot arribar afegint-hi clàusules per objectius, o amb un acord entre les dues parts que estigui per sota d'aquesta quantitat”, va exposar el secretari tècnic. De tota manera, per negociar les condicions econòmiques, el jugador, de 28 anys, haurà de superar abans l'avaluació dels tècnics. Si demostra un bon estat físic i futbolístic, el fitxatge podrà prendre forma: “No hi perdem res, perquè vingui a entrenar; pot ser bo per a nosaltres i per a ell.” “Entenc que, des del seu punt de vista, el que ha de fer és mirar d'aprofitar aquesta ocasió per reenganxar-se a la segona A”, hi va afegir.

De més a menys

Format a les categories de base de l'Espanyol, Yagüe tirava molt amunt. Va destacar al filial de l'Espanyol a segona B (19 gols en dues temporades) i d'allà va fer el salt a segona A: una temporada al Lorca (19 partits i cap gol), i dues a l'Eibar (35 partits i 4 gols el primer any, i 23 i 4 el segon).

No va poder continuar a la divisió de Plata i va haver de baixar a segona B. Va jugar al Melilla (9 gols) i la Cultural Leonesa (5) abans de provar sort a l'estranger, on es va enrolar a l'equip del Dinamo de Tblisi (Geòrgia) amb el qual va jugar partits de la competició domèstica i la prèvia de la Lliga Europa. Va acabar el curs passat al Badalona, a segona B, amb més pena que glòria (12 partits i cap gol).

SERGI RASET

“Estem atents al mercat de l'atur. No perdem res perquè [Yagüe] vingui a entrenar”

28 ANYS

Va jugar al Lorca i l'Eibar a segona A, però els seus millors números són a segona B
Per fitxar, ha de convèncer els tècnics i acceptar una oferta que serà molt modesta

Òscar Sielva es continua entrenant amb l'equip

La posició que ocupa Òscar Sielva (mig centre) “no és una prioritat” ara mateix per al Girona, segons va reconèixer Sergi Raset, però el garrotxí es continua entrenant sota la mirada de Ricardo Rodríguez. “Reuneix diverses condicions que ens agraden, és jove [22 anys] i sempre ha destacat entre els de la seva edat”, va explicar. “Va debutar a primera i va ser internacional en diverses categories de base; ja veurem si pot tenir un lloc o no”, hi va afegir Raset, que no va tancar cap porta. “La nostra obligació és estar atents al mercat de l'atur”, va indicar el secretari tècnic, conscient del desequilibri que hi ha a la plantilla, però també de les limitacions econòmiques que té l'entitat, que no es pot permetre cap despesa extraordinària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)