Girona

Una illa per evitar el naufragi

Javi López debuta a la banqueta del Girona al camp del Mallorca amb l'obligació d'invertir una dinàmica molt negativa en la lliga (2 punts de 15)

L'equip ja sap que si no guanya acabarà l'any en posicions de descens

El Girona fa setmanes que navega a la deriva i Mallorca apareix en l'horitzó com un tros de terra on aferrar-se i evitar que el temporal se l'emporti una mica més lluny. L'equip ha canviat de timoner, però s'haurà de veure si Javi López és capaç de redreçar el rumb. La tripulació sembla cansada i amb poques forces, però sap que si deixa escapar aquesta oportunitat, la propera trigarà a arribar. I no seria una bona manera acabar el 2013 amb l'aigua al coll. Per evitar-ho, caldrà sorprendre un rival que tampoc no ha acabat de trobar la velocitat de creuer, però que com a mínim transita per aigües una mica més calmades.

La diferència entre el Mallorca i el Girona no és ni de bon tros abismal, però tal com està d'atapeïda la classificació, els quatre punts que separen tots dos equips són prou significatius. Possiblement tots dos equips estiguin per sota les expectatives. Del Mallorca s'esperava molt més, després del descens de primera, però ja se sap que l'aclimatació a segona A no és fàcil. “És un dels grans equips de la categoria i dels que tenen clar que l'objectiu és l'ascens. Però tot i que tindrem en compte el rival, la feina important aquesta setmana ha estat centrar-nos en nosaltres mateixos”, va indicar Javi López, que tindrà un debut exigent malgrat que el Mallorca no s'ha mostrat gaire expeditiu al seu terreny de joc. El conjunt balear hi ha cedit dotze punts per culpa de dues derrotes (Múrcia i Barça B, totes dues per 2-4) i tres empats (Lugo i Numància, 0-0 i Ponferradina, 2-2). I de les quatre victòries, només n'hi ha una per més d'un gol (contra el Real Madrid B, 2-0). Les altres han estat contra el Mirandés (1-0), l'Alcorcón (2-1) i l'Alavés (2-1).

Des de la defensa

Javi López va reconèixer que per canviar les dinàmiques és imprescindible fer-ho a partir de la solidesa: “Mires les estadístiques i t'adones que ets el cinquè o sisè equip que rep més gols. El primer que cal fer és enfortir la defensa, a partir del col·lectiu.”

En descens

Ja des de Mallorca, l'expedició del Girona va poder comprovar com, en una tarda negra pel que fa a la combinació de resultats, l'equip queia en descens. Les victòries de l'Hèrcules a Lugo (1-3) i del Sabadell al camp del Tenerife (0-3), els dos immediats perseguidors dels blanc-i-vermells, van fer perdre dues posicions als de Javi López, que abans del matx d'avui ocupen la vintena plaça. La part baixa de la taula es comprimeix molt, i és que el nou cuer, l'Alavés, té només dos punts menys que el Girona.

Hem tingut pocs dies i amb el que hi ha tampoc es poden fer miracles, però esperem ser molt competitius i sòlids defensivament
Ens hem centrat sobretot en nosaltres, però no podem obviar el rival, un favorit
Javi López
ENTRENADOR DEL GIRONA
Cal treballar per ser agressius i forts, i s'ha de protegir bé la porteria. I començar a créixer a partir de fer bé tots aquests conceptes

LA PRÈVIA

No crec que Javi López hagi pogut donar un altre aire al Girona, però segur que ells vindran amb una motivació especial
No sempre competim com entrenem, i això és una llàstima. Ens cal més regularitat
Josep Lluís Oltra
ENTRENADOR DEL MALLORCA

EL MALLORCA

No ha estat del tot fi a casa, on ja ha cedit 12 punts (dues derrotes i tres empats)

JORNADA NEGRA

Els triomfs ahir de l'Hèrcules i el Sabadell han deixat l'equip antepenúltim
Partim de zero i tothom ha d'estar implicat, més enllà del canvi de ‘mister'. Ens cal fer un gir
Migue
DEFENSA DEL GIRONA
Sabem que el del Mallorca és un camp complicat, però aquí tothom pot competir contra tothom
Eloi Amagat
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
No sé si és la millor plantilla, però una de les millors, segur. Hi anem amb ganes de reaccionar
Jofre Mateu
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

L'onze es una incògnita i Vivi i Coris entren a la llista

“No cal donar pistes al rival.” Com Rubi l'any passat o Ricardo Rodríguez aquesta mateixa temporada, el nou entrenador del Girona evitarà que el rival tingui massa informació prèvia sobre el possible onze de l'equip. I avui les incògnites es multipliquen perquè tot just és la primera alineació que farà Javi López, que no va revelar si plantejaria un doble pivot (probable) o si optaria per un de triple per donar més consistència al centre del camp. Amb Ricardo, el Girona va alternar tots dos sistemes, però no va aconseguir trobar una certa regularitat amb cap d'ells. De les poques coses que semblen clares, una és la porteria (Isaac Becerra actualment està davant de Palatsí, que no va tenir una bona eliminatòria de copa) i els laterals (lesionats Ramalho i David Garcia, tenen plaça assegurada Iván López i Juncà). La resta de l'equip està obert. Hi ha tres jugadors per dos llocs a l'eix de la defensa (Migue, Moisés Hurtado i Richy) i també hi ha uns quants candidats per dirigir la sala de màquines, tot i que s'hi visualitzen Timor i Eloi, amb permís de Matamala. La teoria diu que Felipe i Jandro han de sortir d'inici, però tampoc no seria desorbitat que Javi López els reservés per a un pla B i utilitzés altres jugadors per fer madurar el partit, cosa menys probable. Jofre també entraria en les apostes per a l'onze. I sense Chando, Bordas, ja recuperat, sembla tenir tots els números. El tècnic va completar la llista amb els jugadors del filial Vivi (va debutar en la lliga a Còrdova) i Coris (ho va fer en la copa a Getafe).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)