Sabadell

Culpables i reincidents

Sabadell. Una altra desfeta a domicili dels d'Olmo, que s'allunyen de la promoció en un partit en què són incapaços de generar perill. El gol de Malonga 30 segons després del xiulet inicial no va ser el pitjor

SABADELL0

MÚRCIA2

Ja ho deien els jugadors durant la setmana, que les permanències s'aconsegueixen a casa i les promocions d'ascens, a domicili. La cara B del Sabadell apareix cada quinze dies, quan, en autocar o en avió, abandona Catalunya. Fora del país, els arlequinats accentuen tots els seus mals: desordre tàctic, errors infantils i una feblesa defensiva exagerada. En la categoria del cos a cos, de la resposta ràpida, del jugador a terra al mig del camp, la defensa arlequinada és el més semblant a l'Escolania de Montserrat. I, quan no té la pilota, cosa que passa sovint fora de casa, els punts s'escapen a grapats. Ahir el Múrcia es va emportar els tres punts amb un gol 30 segons després de l'inici del partit i amb atacs a batzegades. La segona part va ser contemplativa, amb millora inclosa del Sabadell. Amb el joc endurit i un gol en contra, però, els d'Olmo ho tenen malament.

El comptador de possessió indicava al final de la primera meitat un 50%, però la realitat és que la pilota va anar sense rumb per l'aire, casualment més a prop de la porta de Nauzet. El Múrcia, un equip que amb la victòria es col·loca en zona de promoció, només va atacar a còpia d'intensitat contra un Sabadell desconnectat de l'atac. Amb el vent en contra, els arlequinats eren incapaços de treure la pilota del seu camp: semblava un bumerang. Però tot això no hauria estat tan dramàtic si no haguessin badat en la primera jugada del partit. De nou, l'equip va rebre un gol molt aviat per una greu errada: 30 segons després del xiulet inicial, en la primera possessió, pèrdua de Jesús Olmo al mig del camp, defensa contemplativa d'Olivas i Hernández i Malonga, davanter esforçat, va superar Nauzet després que la pilota rebotés en un defensa.

Tot i les advertències de l'entrenador visitant, el Múrcia va servir set córners en els primers 45 minuts i un grapat de faltes laterals. El Sabadell, en canvi, era incapaç de xutar. Ho veia tan negre que Miquel Olmo va haver de moure fitxa al mig del camp: un dels culpables del gol, Jesús Olmo, era substituït per Gato (31').

Més empenta

El Múrcia, trepitjant constantment zona perillosa, només va inquietar en tres ocasions: de Dos Santos (14'), Kike Garcia (17') i Wellington (18').

En la segona part, amb el vent a favor, el Sabadell va estar molt més ben col·locat i va apostar per l'empat en els primers minuts del segon acte. Una relliscada i un regateig innecessari van separar Gato del gol (48') just abans que Cristian xutés a les mans de Casto (49') en una transició ràpida. Minuts més tard, amb el Múrcia renunciant a trepitjar l'àrea rival, Casto va tornar a aturar una rematada de cap d'Hidalgo en un córner (70'). Però aquí es van esgotar les possibilitats d'empat dels visitants. Els tres centrals del Múrcia van ser massa per al desordenat atac del Sabadell, que va rebre una ocasió claríssima de Wellington (80') en una cursa des del mig del camp i finalment el gol definitiu de Truyols (87'), que va rematar amb el cap una falta lateral. Abans, Edgar Hernández va ser expulsat exageradament, cosa que va posar de manifest que en aquesta categoria els àrbitres tampoc estan a l'altura.

MÚRCIA: Casto; Molinero, Mauro, Bautista; Wellington, Dorca, Toribio (Acciari, 86'), Eddy (Saúl, 66'), Alex Martínez; Malonga (Truyols, 58') i Kike Garcia. SABADELL: Nauzet; Toni Lao (Sotan, 58'), Kiko Olivas, Carlos Hernández, Clerc; Cristian Garcia, Olmo (Gato, 31'), Juanjo, Longás (Edgar, 76'); Hidalgo; i Aníbal. GOLS: 1-0 (1') Malonga. 2-0 (87') Truyols. ÀRBITRE: Melero López.T.G.: Al visitant Juanjo. T.V.: Al visitant Edgar per vermella directa (84'). PÚBLIC: 6.670 espectadors a la Nueva Condomina.
Intentem canviar la dinàmica com a visitants, perquè després tenim pressió de locals