3a divisió FEF

L'oportunitat del Rubí

Lluita aferrissada. L'equip vallesà, que s'ha situat a un punt del quart, vol vèncer el líder, la Muntanyesa, per condensar al màxim la zona alta. Els altres de dalt juguen contra rivals de baix

Tres triomfs consecutius han recuperat el Rubí per lluitar de ple per acabar entre els quatre primers. Ara, té la zona de fase d'ascens a només un punt i el líder, a quatre. Precisament, el primer classificat, la Muntanyesa, visita avui Can Rosés en un duel que, en cas de victòria dels locals, condensaria fins a l'extrem una zona alta ja prou igualada i emocionant. La Muntanyesa només ha guanyat un dels últims quatre partits, però malgrat tot es manté al capdamunt de la taula.

A sota de la Muntanyesa hi ha, empatats i a dos punts de l'equip de Nou Barris, l'Europa i el Cornellà, que avui tenen enfrontaments contra equips immersos en la lluita per no baixar. L'Europa rep la Rapitenca, amb un peu i mig en la primera catalana, mentre que el Cornellà visita un Santboià que ha perdut quatre dels últims cinc partits i per això no ha enllestit la permanència. El quart classificat, l'Ascó, que diumenge va caure clarament a Rubí, també s'enfronta avui amb un equip de baix, el Vilassar. Els maresmencs són l'equip més en forma del moment, ja que encadenen quatre victòries sense rebre gols, un fet que els ha permès sortir de la zona de descens.

A sota del Rubí, hi ha dos equips més que podrien disputar la fase d'ascens, tot i que no tenen marge d'error: el Terrassa i el Palamós. Els dos equips visiten rivals que voldran confirmar la permanència assolint els 45 punts davant la seva afició: el Castelldefels i el Cerdanyola.

En la zona baixa, el duel de la jornada és el que enfrontarà a la Bòbila el Gavà, en zona de descens, i el Masnou, que només té dos punts més. Els dos equips saben que emportar-se els tres punts en aquest duel pot ser clau, sobretot si es compleixen els pronòstics i els seus rivals directes, que juguen contra els de dalt, ensopeguen. Però aquesta lliga és poc amiga dels pronòstics.

L'amenaça dels descensos de compensació

Els equips que lluiten per evitar el descens saben que no només han d'evitar caure en les tres últimes posicions. El descens d'un català de segona B a tercera suposaria un altre descens a la primera catana; i ara mateix, en la categoria de bronze, el Prat ho té complicat per salvar-se. És per això que per als equips de baix la referència de la salvació és el setzè lloc, ja que en la situació actual el dissetè lloc, ocupat pel Vilassar, comportaria el descens. Ningú no vol esperar a dependre d'un ascens català a segona B.

La Rapitenca baixarà si perd contra l'Europa

La Rapitenca ja va evitar diumenge el descens matemàtic en derrotar el Castelldefels, però com que els rivals directes no afluixen –el Masnou i el Vilassar també van guanyar–, avui podria ser equip de primera catalana encara que venci al camp de l'Europa, sempre que el Masnou i el Vilassar també guanyin. El que és clar és que si l'equip del Montsià perd al Nou Sardenya consumarà el seu descens facin el que facin els rivals. Podria aspirar a un empat a punts amb el Vilassar, del qual sortiria perdedor, o a un triple empat afegint-hi el Gavà, en què seria el millor classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)