Sabadell

Sabadell

Un veterà en evolució

Antonio Hidalgo ha passat de ser un futbolista amb arribada a un treballador al costat de Juanjo

L'equip, sense ell, ho ha passat molt malament, per la veterania i l'ascendent que té al vestidor

Va liderar l'equip quan la plantilla es va adonar que Salamero no funcionava

Del migcampista amb arribada a un treballador que es buida fins al minut 70. Antonio Hidalgo (Canovelles, 1979) és un supervivent del futbol. Ha passat per mil batalles, i ara condueix cap a la fase d'ascens –moralment– un equip que estava en la misèria. I tot, amb reconversió futbolística inclosa: tota la vida ha estat un jugador de tres quarts de camp i ara és capaç de mantenir la seriositat defensiva al mig del camp. “Ara t'ho penses més quan hi vas, perquè hauràs de tornar”, explica, fent broma.

Diuen que tots els jugadors tenen la seva categoria, i Antonio Hidalgo sempre ha estat un futbolista de segona, en el sentit més positiu de la paraula. Xavi Roca el va rescatar de l'atur, quan s'entrenava amb un equip de tercera de les Canàries després que el Tenerife l'acomiadés en un ERO quan tenia 32 anys. En el primer curs a la Creu Alta, va donar un bon rendiment, però en el segon curs s'hi va afermar. “Arribar al Sabadell era el millor que em podia passar. Al final de la meva carrera, gaudir així del futbol no es paga. Estic molt a prop de la meva família i això sempre és important. El Sabadell ara mateix està en una etapa de consolidació”, explica el jugador. La temporada passada, Hidalgo es va convertir en el capità i en el líder espiritual d'un equip que va acabar amb molts problemes de vestidor.

De l'arribada a la feina bruta

El curs anterior, Hidalgo va fer un gran curs gràcies a l'esquema de Lluís Carreras, que beneficia especialment els interiors amb arribada. Però enguany, el jugador s'ha hagut de reciclar. Amb dos o tres pivots, el de Canovelles ja no és un jugador tant de trepitjar l'àrea rival, sinó d'una feina més fosca. És a cavall de la destrucció de Juanjo i la creativitat de Longás. “Em toca un rol d'arribar menys, de tenir menys protagonisme en atac, perquè a dalt tenim molts jugadors determinants (Collantes, Cristian, Sotan, Aníbal...). Has de saber què has de fer en cada moment i, si em toca ser escuder dels altres, per mi perfecte”, explica.

També el cos tècnic li ha sabut trobar un lloc ideal a les seves renovades característiques. Amb l'equip mancat de jugadors amb caràcter, Hidalgo s'ha convertit en un jugador clau gràcies a l'ascendent que va demostrar quan anaven mal dades. Ell, juntament amb Moha, van liderar la recuperació de l'equip quan el vestidor es va adonar que Salamero no funcionava i, posteriorment, van donar suport a la feina d'Olmo. El vestidor tenia la clau de la continuïtat del tècnic i el van avalar per posar pau. Ara, el jugador, que va ser renovat per al curs vinent, busca reblar el clau: jugar la fase d'ascens amb l'equip que el va rescatar de l'oblit.

Sobre el futur
“Estaria molt content de tenir una nova experiència en la primera divisió, però hem d'anar amb calma i pensar només en el Tenerife. La feina que estem fent es basa només a pensar en el proper partit”, assegura Hidalgo, que prefereix centrar-se en el present, tal com li aconsella la seva dilatada experiència en el món del futbol.
2
gols
ha marcat aquest curs, un dels quals de penal contra el Tenerife.
15
jornades
s'ha perdut, la majoria de les quals per una lesió en un genoll.
63
minuts
de mitjana ha disputat aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)