Girona

Amb els deures gairebé fets

Molt a prop. Després de guanyar a Jaén, la Ponferradina té la salvació a tocar i li podria valdre un empat contra el Girona per assolir-la. Els de Barragán només han perdut un dels últims sis partits a casa

La Ponferradina, gràcies a la victòria al camp del Jaén (0-1) de la passada jornada, va fer un pas gairebé decisiu per assolir la permanència a segona A. Tant és així que el conjunt dirigit per Claudio Barragán arriba a la penúltima jornada de lliga sabent que un empat contra el Girona –i fins i tot una derrota, depenent dels altres resultats– li valdria la salvació. Per arribar a aquesta situació de relativa tranquil·litat, la Ponferradina ha hagut de compensar una temporada marcada per la irregularitat amb un bon tram final de campionat –ha sumat tretze dels últims 21 punts– que li ha permès agafar un marge de cinc punts respecte del descens quan només queden dos partits pendents.

Tot i així, demà el conjunt del Bierzo buscarà els tres punts contra el Girona per poder celebrar la permanència amb la seva afició en l'últim partit de la temporada a El Toralín, on els de Barragán només han perdut un dels últims sis partits. En contrapartida, la Ponfe és el tercer pitjor equip de la categoria a domicili, després d'haver sumat disset punts en vint partits, la mateixa estadística que el Girona –i el Mirandés– acumula lluny de Montilivi. Només el Sabadell (13 punts) i el Jaén (16) presenten uns números pitjors fora de casa.

La Ponferradina i el Girona s'han enfrontat en dues ocasions aquesta temporada. En la primera, els gironins, aleshores dirigits per Ricardo Rodríguez, es van imposar a Montilivi per 2-1 en la primera eliminatòria de la copa del Rei, després de remuntar el gol inicial de Robusté (44') amb dues dianes en els últims minuts obra de Juncà (84') i Felipe (85'). Gairebé quatre mesos més tard, ja amb Javi López a la banqueta gironina, el Girona va poder esgarrapar un punt in extremis, també a Montilivi (1-1), gràcies a un gol de penal de Felipe (94') que neutralitzava el que havia marcat deu minuts abans Alberto Aguilar (84'). Ara els gironins saben que només els val la victòria per continuar amb esperances de salvació en l'última jornada de lliga, on rebran el Deportivo.

Dos gironins a Ponferrada

A la Ponferradina conviuen tres jugadors catalans, Miquel Robusté (Vilassar de Mar) i els gironins Alan Baró (Darnius) i Òscar Ramírez (la Bisbal d'Empordà), que curiosament no han jugat mai en el Girona. Al conjunt del Bierzo també juga el porter Roberto Santamaría, que va defensar la samarreta del Girona els cursos 2010/11 i 2011/12.

REACCIÓ

La Ponfe va sortir del descens i ara respira després de sumar 13 dels últims 21 punts

UN CAS CURIÓS

Alan Baró (Darnius) i Òscar Ramírez (la Bisbal) no han jugat mai al Girona

DOS PRECEDENTS

Aquest curs, la Ponfe encara no ha guanyat el Girona: derrota en la copa i empat en la lliga
Amb 17 punts en 20 partits, gironins i castellans són el tercer pitjor equip a domicili de 2a A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)