Girona

Vuit minuts a 2a B i 90 per mantenir-se a 2a A

D'infart. El Girona va estar descendit matemàticament entre el minut 71 i el 79. Berrocal el va situar momentàniament a 2a B després de l'1-1, però Ortuño el va tornar a rescatar amb l'1-2

El Girona no depèn d'ell, però serà difícil que no se salvi si guanya dissabte el Dépor
Com tothom desitjava, els gallecs visitaran Montilivi ja ascendits a 1a

Berrocal, a dinou minuts del final, va situar el Girona amb els dos peus a segona divisió B. En aquell moment, pintava a drama: els de Machín no guanyaven i les victòries del Madrid B i del Mallorca sentenciaven de manera matemàtica els gironins. Per sort, Alfredo Ortuño va sortir al rescat quan més entre les cordes estava l'equip, i amb l'1-2 (és el vuitè gol del murcià, que ahir va fer el doblet) va ressuscitar el Girona, que va viure vuit minuts clavats a segona divisió B.

El triomf permetrà el Girona arribar molt viu el proper dissabte, en l'última jornada, que pot ser d'infart (hi ha tres places de descens per assignar i vuit equips involucrats). El Girona no depèn d'ell mateix, però serà molt difícil que no se salvi si dissabte s'imposa al Deportivo, que arribarà a Montilivi com tothom volia: com a nou equip de primera divisió. Els gallecs encara aspiren a prendre el títol a l'Eibar, però això ja és una qüestió molt més secundària.

La millor notícia

L'Hèrcules és, des d'ahir, equip de segona B. Però el seu triomf a Miranda (0-1) pot resultar clau en les aspiracions de salvació del Girona. Si el Mirandés hagués tan sols empatat, s'hauria plantat a l'última jornada amb 51 punts, els mateixos que el Lugo (va perdre a Eibar, 1-0). I haurien pogut pactar un empat en l'última jornada que hauria situat el Lugo i el Mirandés amb 52 punts i matemàticament salvats. Ara, aquest enfrontament és un duel enverinat i un dels dos equips (el Mirandés si empata o perd o el Lugo si perd) serà superat pels gironins. A més, un empat múltiple a 51 punts amb el Lugo o el Mirandés implicats és or per al Girona, que ha guanyat els sis punts als dos equips i, per tant, resultaria molt beneficiat en qualsevol operació de desempat.

L'última jornada promet emocions molt fortes perquè també hi ha un duel directe a l'estadi de La Victoria, on el Jaén i l'Alavés dirimiran un autèntic drama. Al Girona li convé més que empatin (deixaria tots dos equips per sota seu) o que s'imposi l'Alavés (li té el goalaverage guanyat), però no pas el Jaén.

El triomf d'ahir a El Toralín va servir per involucrar de ple en la lluita pel descens la Ponferradina, obligada a puntuar a Las Palmas, que encara aspira a ficar el cap a la fase d'ascens a primera divisió. És el mateix escenari amb què es trobaran el Madrid B al camp del Múrcia (els murcians defensaran el lloc que els dóna el factor camp) i el Mallorca a Còrdova.

LES MALES NOTÍCIES

Van arribar de Palma i de Madrid, amb els triomfs del Mallorca (2-0) i el Madrid B (2-1)

TRIOMF CLAU

L'Hèrcules ja és a 2a B, però la seva victòria a Miranda va ser crucial per als gironins

LUGO I MIRANDÉS

S'enfronten en l'última jornada, no podran pactar l'empat i el Girona en tindrà un a tir

MÉS LLENYA AL FOC

També hi haurà drama en el Jaén-Alavés. Al Girona li convé la “X” o el “2”

ELS ALTRES PARTITS

La Ponferradina, el Mallorca i el Madrid B visiten rivals que aspiren a fer el ‘play-off'
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)