3a divisió FEF

Un dels dos farà història

Fase d'ascens a 3a divisió. El Sabadell B i el Viladecans afronten l'eliminatòria per pujar amb il·lusió i amb ganes d'ascendir a una categoria en què cap dels dos equips no ha jugat mai

Qui els ho havia de dir, al Sabadell B i al Viladecans que, deu mesos després d'enfrontar-se en un partit de pretemporada, s'haurien de veure novament les cares en un duel històric. El premi és d'allò més engrescador: jugar a tercera per primer cop. Si els dos equips han arribat fins aquí és, en part, gràcies a la bona tasca realitzada des de la banqueta per Toni Rodríguez i Juan Camilo, dos homes que viuen amb passió el dia a dia de la seva professió. Ca n'Oriac serà l'escenari del partit d'anada de la promoció d'ascens entre els dos subcampions del grup 1 i 2 de primera catalana, respectivament. Una eliminatòria que enfrontarà el màxim golejador –Sabadell B– i el menys golejat –Viladecans.

Assolit l'ascens a primera catalana la temporada passada, el Sabadell B tenia entre cella i cella mantenir-se en la categoria. No obstant això, la ràpida adaptació de la plantilla –la majoria eren nouvinguts–, així com els bon resultats inicials, va fer que els arlequinats completessin uns registres demolidors que els han permès trobar-se en disposició d'assolir el segon ascens seguit. Abans, però, queda un os dur de rosegar, el Viladecans, un conjunt del qual Rodríguez destaca “la seva solidesa defensiva”. Pel que fa al matx de diumenge, Rodríguez preveu un duel intens i amb molt joc directe. “Les segones jugades seran vitals; qui les controli, durà la iniciativa del joc”, afirma. En una eliminatòria de 180 minuts, Rodríguez considera que l'aspecte mental serà clau per acabar de desequilibrar la balança. “Hem de tenir el cap fred i saber que la feina no es podrà fer en un sol partit”, opina.

Un Viladecans rocós

En el seu quart any al Viladecans, Juan Camilo comença a recollir els fruits de la feina ben feta. Assolit l'ascens a primera catalana en el seu primer any, l'entitat del Baix Llobregat ha viscut una etapa en què el club ha anat de menys a més en la categoria, fins al punt d'aspirar a pujar a una categoria que mai ha disputat. De cara al duel d'anada, Camilo espera un partit “intens i en què la pilota aturada serà determinant”. Sobre les possibilitats del seu equip, el tècnic creu que la clau raurà en el factor mental. “La confiança en un mateix i en el grup és fonamental”, diu, taxatiu.

La bona sintonia que hi ha de manera manifesta entre els dos entrenadors fa que coincideixin en demanar total esportivitat, tant a la gespa com a les graderies. “Esperem gaudir de l'espectacle, però sense oblidar que això és futbol.” Que així sigui.

LES FRASES

Els meus jugadors estan motivats per afrontar la promoció. Veig l'equip molt il·lusionat
Toni Rodríguez
entrenador del sabadell b
La clau de l'èxit és que som com una família. El que tenim ara és un premi que hem de gaudir
Juan Camilo
ENTRENADOR DEL VILADECANS

El malefici de la tercera

Al llarg de la història, tant el Sabadell B com el Viladecans ja van tenir la possibilitat de jugar a tercera. No obstant això, el destí els va fer passar una mala jugada i cap dels dos clubs van poder fer realitat el somni. Especialment dolorós va ser el cas del Sabadell B. L'equip aleshores dirigit per Antonio Jaurrieta va aconseguir l'ascens a tercera la temporada 92/93 després de completar un campionat magnífic. Aquell mateix any, però, el primer equip consumava dos descensos en un mateix any. En el primer va passar de segona a 2a B pels mals resultats esportius. El pas de 2a B a tercera encara va ser més cruel, atès que en aquest cas va ser pels greus problemes econòmics que tenia el club arlequinat en aquella etapa, una de les més tristes i amargues en els més de 100 anys d'història de l'entitat vallesana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)