Barça B

Vacances merescudes

Barça B. El filial tanca el curs amb una irrisòria victòria contra el cuer de segona divisió i posa la cirereta a una temporada brillant en què ha acabat tercer, igualant la seva millor actuació

BArça B2

HÈrcules1

No era fàcil trobar al·licients per veure l'Hèrcules- Barça B d'ahir. Els alacantins van certificar el descens de categoria la setmana passada i els blaugrana ja tenen la nota posada a l'expedient des de fa un grapat de setmanes. Al Rico Pérez d'Alacant només hi van anar quatre gats, però es van encarregar de que el cos tècnic i tota la plantilla local sabessin què en pensen de la seva actuació d'enguany i del descens a segona B. Els xiulets i els càntics en contra dels seus homes es van succeir durant els 90 minuts i els jugadors no van saber donar-los una resposta per mitjà d'un triomf. Aquest era l'incentiu d'uns. Pel Barça B, l'objectiu era guanyar i certificar el tercer lloc a la lliga, igualant la millor actuació del filial blaugrana– el de la temporada 2010/11 va acabar amb 71 punts, 5 menys que l'actual. I ho va aconseguir. El Barça B es va imposar per la mínima a l'Hèrcules i va tancar la temporada de la millor manera, amb la cirereta del triomf.

Ahir, la primera ocasió per avançar-se en el marcador va ser de Babunski, que va provar-ho des de lluny. Enmig el clima de crispació a la grada i d'indiferència sobre la gespa, els blaugrana aconseguien el domini de la pilota. La relaxació dels defenses alacantins va propiciar el primer gol blaugrana. Munir es va plantar sol davant del porter local després d'una errada defensiva clamorosa i amb una definició precisa amb la cama esquerra va fer el 0-1. L'Hèrcules responia amb un bon xut de Ferreiro que Bañuz –ahir titular en el seu primer i últim partit amb el filial blaugrana– va aturar amb l'ajuda del pal.

Al límit del descans, el Barça B va firmar la sentència. En una centrada de córner, la defensa tornava a errar per passivitat i Bagnack, amb l'esquerra, va fer el 0-2.

Després de la represa, la intensitat del partit va seguir brillant per la seva absència, però l'Hèrcules va voler donar la cara. I ho va aconseguir, però es va quedar a mitges. Quan no s'havien jugat ni deu minuts de la segona part, l'Hèrcules va retallar distàncies mitjançant Eldin. El ràpid extrem alacantí va rebre una pilota a l'esquena de la defensa i va fer un xut creuat per obrir la llauna. L'Hèrcules protagonitzava les poques ocasions de gol del partit i insistia sobre la porteria de Bañuz, que va tornar a aparèixer per salvar l'empat alacantí. Van acabar tenint ocasions tots dos equips per moure l'1-2, però no van afinar la punteria i el partit, i la temporada, va morir allà.

SENSE INTENSITAT

HÉRCULES: Aulestia (Iván 88'), Juanma Ortiz, Escassi, Carbonell, Peña, Sissoko, Yuste, Ferreiro (Juanma 66'), De Lucas, Eldin (Javi Hervás 84') i Sardinero. BARÇA B: Bañuz, Patric, Bagnack, S.Gómez (Adama 67'), Planas (Grimaldo 22'), Ilie, Espinosa, Edu Bedia, Babunski, Dani Nieto, i Munir (Samper 53'). GOLS: 0-1 (17') Munir. 0-2 (45') Bagnack. 1-2 (54') Eldin. ÀRBITRE: Sureda Cuenca (del col·legi balear TA: Als locals Yuste (43')i Eldin (84'), i als visitants Munir (43') i Edu Bedia (82').

MÈRIT

Cap dels dos equips no va forçar la màquina, però el Barça va acabar imposant-se
El Barça B acaba tercer i iguala el millor resultat de la història del filial blaugrana

Carles Planas diu adéu de manera amarga

El FC Barcelona va anunciar divendres que Carles Planas deixaria de ser jugador del Barça l'any vinent. El club no compta amb ell per al curs vinent i el salt al primer equip era una possibilitat que no es preveia. Planas s'enfundava la samarreta blaugrana ahir, al Rico Pérez, per última vegada i tancava una etapa de cinc anys en el filial. Però no va ser dolç el seu adéu, perquè el de Sant Celoni es va lesionar i va haver d'abandonar el terreny de joc quan només s'havien jugat 22 minuts de partit. Per la seva banda, Bañuz, que també s'acomiadava ahir del Barça, va ser titular i va fer una gran actuació salvant l'equip amb un parell d'aturades de mèrit.