2a divisió FEF

Ben vius, malgrat tot

El Llagostera s'avança a Tarragona amb un gol de Sellarès (57') però veu com els grana remunten en cinc minuts (64' i 69')

Els del Gironès van sobreviure a un duel intens, a l'ambientàs del Nou Estadi i a l'expulsió del davanter centre (78')

El municipal de Llagostera dictarà sentència. Perdre no és mai un bon resultat, però fer-ho per la mínima, marcant un gol, al camp d'un dels equips més en forma del moment i en un estadi en ebullició permet veure el got mig ple en una eliminatòria que es decidirà on volia el Llagostera. És cert que quan Marc Sellarès va superar Manu Reina amb un bon cop de cap per avançar els visitants en la segona meitat (57'), el somni de l'ascens es podia començar a palpar, però després va arribar la previsible reacció del Nàstic. Empesos per l'afició i conscients que havien de posar tota la carn a la graella, els tarragonins van assetjar la porteria de Moragón. Va ser un penal innocent comès per Álex Cruz el que va permetre als grana empatar (64'), i un córner defensat amb massa condescendència el que els va donar avantatge (69'). Després va arribar l'expulsió de Sellarès (78') i uns últims minuts amb els dos equips tocats físicament i donant, tots dos, per (mig) bo el resultat. El Llagostera va demostrar contra l'Avilés que pot capgirar una eliminatòria en contra –llavors era encara més difícil–, però no cal oblidar que el Nàstic sap, molt millor que els asturians, el pa que s'hi dóna al municipal.

Cometre qualsevol errada, donar mig avantatge al rival en qualsevol jugada, es paga molt car en les eliminatòries de fase d'ascens, en què els gols van molt buscats, de manera que els dos equips van arriscar molt poc en la primera meitat. El Nàstic, amb la inèrcia pròpia de l'equip que juga davant la seva afició, que va convertir el Nou Estadi en una olla a pressió, va portar la iniciativa a l'inici, tot i que el Llagostera no renunciava a tenir la pilota. En una àrea, Moragón es va haver d'esforçar per rebutjar un córner de David Sánchez que es dirigia al fons de la xarxa i, a l'altra, l'àrbitre va anul·lar un gol al visitant Tarradellas i, poc després, Eloy Gila va xutar mossegat a la mitja volta. L'estratègia era l'arma que més utilitzava el Nàstic i, en una falta servida per David Sánchez, Pablo Marí va pentinar la pilota però no la va desviar prou per sorprendre el porter Moragón, que va tenir una bona actuació davant del seu exequip (21').

Llavors va arribar la fase del partit més tancada, amb un Llagostera ben situat i un Nàstic sense les idees ofensives mostrades els últims mesos. Abans del descans, i després d'una centrada perillosa de Fullana (37') –en la qual es va fer mal, i va haver de ser substituït– el Nàstic va augmentar el ritme i entre la defensa visitant i Moragón van haver de treballar per fer avortar tres atacs tarragonins. El Nàstic havia acabat la primera meitat a l'àrea visitant, demostrant la seva perillositat, i potser per això el Llagostera va canviar l'actitud després de la represa. No podien permetre els homes de Lluís Carrillo i Oriol Alsina que el Nàstic els tanqués a la seva àrea, ja que qualsevol acció podia ser perillosa.

I així va ser com el Llagostera va sortir molt més despert que el Nàstic després del descans, i més estirat per mantenir el rival lluny de la zona de perill ofensiu. Álex Cruz, amb un xut creuat en bona posició, per bé que un pèl forçat; Tarradellas, que va posar una bona pilota dins l'àrea que la defensa local va rebutjar amb molts problemes, i Eloy Gila, amb una canonada llunyana, ja van avisar de les intencions visitants abans que Sellarès, que va aprofitar, oportunista, una pilota morta dins l'àrea, avancés el seu equip (57'). El Nàstic, que abans del gol dels blaugrana havia inquietat un encertat Moragón amb una rematada de Verdú al segon pal, va fer una passa endavant buscant la remuntada. Álex Cruz va arribar molt tard dins l'àrea intentant interceptar una acció de Lago Júnior i li va fer un penal molt clar, que el davanter ivorià no va desaprofitar (64').

L'ambient al Nou Estadi va tornar a guanyar decibels i els grana van aprofitar l'empenta ambiental per continuar atacant. I, en un córner servit per David Sánchez, Rocha va rematar amb massa comoditat per acabar de donar la volta al marcador (69'). Un dels jugadors més baixos i amb menys potencial en el joc aeri havia superat els centrals llagosterencs en el punt de penal. Poc després, el panorama se li va acabar de complicar al Llagostera, ja que Sellarès va veure la segona groga (78'), però malgrat això no es va notar excessivament la superioritat numèrica dels locals en els últims minuts del partit. Els dos equips estaven molt cansats però, malgrat tot, tots dos van tenir el gol a prop en una jugada per cada banda. A l'àrea visitant, Moragón va rebutjar oportunament un xut des de molt a prop de Lago Júnior i, a l'altra, Álex Cruz gairebé supera Reina amb un xut amb poc angle (85'). Els dos equips van acabar el partit amb les forces justes i pensant en el duel definitiu de la setmana que ve, que, de ben segur, tornarà a ser intens, disputat i marcat pels detalls. El Llagostera, després d'una llarga cursa de 43 partits, arriba al número 44, el decisiu, ben viu i amb motius per creure en l'ascens: juga al seu terreny de joc i només necessitarà un gol.

LLAGOSTERA: Moragón, Aimar, Lobato, Vallho, Masó (Enric Pi, 74'), Tito, Jordi López, Fullana (Álex Cruz, 40'), Tarradellas, Eloy Gila (Chamorro, 85') i Sellarès.

NÀSTIC: Reina, Juanjo, Xisco Campos, Pablo Marí, Verdú, Rocha, David Sánchez, Lago Júnior, Adri Cuevas (Querol, 54'), Rubio (Piojo Hernández, 61') i Marcos (Perera, 79').

OPORTUNISME

A la primera part els dos equips van arriscar poc per por de cometre errades fatals

ACCIÓ INNOCENT

El Llagostera ja va remuntar contra l'Avilés, però el Nàstic ja sap el pa que s'hi dóna

CÓRNER DECISIU

El Nou Estadi, amb prop de 13.000 aficionats, va fer el paper de dotzè home
GOLS: 0-1 (57') Sellarès. 1-1 (64') Lago Júnior. 2-1 (69') Rocha. ÀRBITRE: Cordero Vega. T.G.: Als locals David Sánchez i Marcos, i als visitants Aimar, Álex Cruz i Tito. T.V.: Dues grogues al visitant Sellarès (78'). PÚBLIC: 12.876 espectadors al Nou Estadi.

A LA TORNADA

Sellarès va pescar una pilota morta dins l'àrea per superar Manu Reina de cap

RESPECTE I TEMOR

Álex Cruz va arribar tard en l'intent de tallar una acció de Lago i li va fer penal
Rocha, que no és un rematador habitual, va aprofitar un marcatge tou

TRAM FINAL

Molt cansats, els dos equips van donar per mig bo el resultat en els últims minuts

La mala ratxa a fora continua

El Llagostera va allargar ahir a Tarragona la mala dinàmica a camp contrari. Ja fa tres mesos i mig de l'última victòria de l'equip de Lluís Carrillo i Oriol Alsina com a visitant. Es va produir l'1 de març al camp de l'Ontinyent, on els blaugrana es van imposar 1-2. Des de llavors, cap victòria en els set desplaçaments posteriors, en què els del Gironès només han estat capaços de marcar dos gols, el que van fer al camp del filial del Llevant i que els va servir per aconseguir un punt (1-1) i el d'ahir a Tarragona. En els altres dos partits a camp contrari en la fase d'ascens, el Llagostera es va quedar sense marcar a Santander, on va perdre per la mínima, i a Avilés, on va caure 2-0. Per sort per als blaugrana, el seu rendiment a casa és molt millor i, per això, entre altres coses, continuen vius en la lluita per pujar, ja que van remuntar contra els asturians. Al municipal, el Llagostera no perd des del 12 de gener, quan va caure contra l'Huracán. Des de llavors, l'equip del Gironès ha guanyat sis partits a casa i n'hi ha empatat cinc.