2a divisió A

Cinc que es queden

El Llagostera va confirmar les primeres renovacions: Aimar, Vallho, Jordi López, Pitu i Tarradellas continuen en el projecte blaugrana a segona divisió A

En la jornada d'ahir, Sellarès va deixar el club per marxar a Reus i es va oficialitzar el primer fitxatge. Avui s'esperen més renovacions i fins i tot alguna incorporació

La coneguda com a columna vertebral del Llagostera ja agafa forma, i ahir el club blaugrana va confirmar que cinc peces molt importants en la temporada 2013/14 continuaran en la disciplina llagosterenca en l'aventura de la segona divisió A. Jordi López ja va anunciar fa uns dies que la seva voluntat era mantenir-se en la plantilla, on va arribar per jugar a segona divisió B a prop de casa seva després de voltar pel futbol europeu i on ha acabat aconseguint un inesperat retorn al futbol professional. López, amb cartell suficient per jugar en la majoria d'equips de la divisió de plata, va tenir ben clar que de Llagostera no es movia.

Qui tampoc no ha respost als cants de sirena que arribaven des del Baix Camp, on el Reus està fent un equip molt potent, és Pitu Comadevall. El de Salt tornarà a segona A, on ja va jugar amb el Las Palmas sota les ordres de Santi Castillejo, i intentarà mostrar la seva preuada cama esquerra a tot el futbol professional. Qui també agafa un últim tren cap a segona A és Pere Tarradellas. Foguejat a la categoria de bronze, el seu bon rendiment en el tram final de la temporada passada li ha valgut per pujar un graó més en la seva dilatada carrera: “Entenem que tots ells ens poden aportar moltes coses a la nova categoria. És cert que són peces clau en l'ascens, però no han renovat per això, sinó per com ens ajudaran el curs vinent”, va apuntar el director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina.

Projecció

Dos dels jugadors que havien sonat per al Girona fins fa pocs dies continuaran creixent a segona A amb l'equip que els ha fet grans en les darreres temporades. El lateral Aimar i sobretot Vallho no es mouen de l'entitat blaugrana i estan cridats a ser dues peces importants i de llarg recorregut de la plantilla llagosterenca. Tots dos van arribar al Gironès quan l'equip jugava a tercera divisió i han viscut en primera persona l'evolució del club, alhora que la seva carrera també anava creixent. Ara, amb 27 anys, tots dos aterren en plena maduresa futbolística a segona divisió A.

“L'entesa ha sigut fàcil. Ells volien continuar i nosaltres també comptàvem amb ells”, va apuntar Oriol Alsina, que avui també espera tancar una nova tongada de renovacions: Enric Pi, Eloy Gila, Jordi Masó o Tito també tenen pràcticament tancada la continuïtat.

Entrades i sortides

Marc Sellarès és la cinquena sortida confirmada del Llagostera en espera que s'anunciï oficialment què passa amb Chamorro. El d'Igualada agafa el camí cap a Reus i en les properes hores es podria informar que precisament un reusenc fa el camí a la inversa. David Querol, ara al Nàstic, no continuarà a l'equip grana, tal com va confirmar el director esportiu del tarragonins, Emilio Viqueira, a Tarragona Ràdio. Querol, de 25 anys, fa dies que està en l'òrbita llagosterenca i la seva arribada podria ser el segon fitxatge del club entrenat per Santi Castillejo després de tancar el d'Óscar Rico. Sense Sellarès i amb poques possibilitats que Chamorro continuï, la davantera llagosterenca necessita reforços. “L'atac és una zona on caldrà fitxar, però també busquem altres coses”, va puntualitzar Oriol Alsina. Ara mateix, el Llagostera té sis futbolistes assegurats en la plantilla, que dilluns engegarà de nou.

CONFIANÇA TOTAL

“Han estat peces clau a 2a divisió B i creiem que ho poden ser a 2a A”, explica Alsina

El salt al futbol professional, un gran reconeixement per a Tarradellas

Si per a algú és especialment important la renovació i l'entrada al futbol professional, aquest és Pere Tarradellas. El migcampista de Tona deixarà la segona divisió B després de quinze temporades consecutives en la categoria i d'haver jugat en nou equips diferents –Figueres, Espanyol B, Mataró, Lleida, Ponferradina, Badalona, Gavà, Sant Andreu i Llagostera– amb els quals havia disputat fins a sis fases d'ascens sense obtenir el premi de poder jugar a segona A fins ara. En aquesta dilatada experiència, el jugador només havia aconseguit fer el salt a la segona categoria del futbol estatal amb el Lleida, amb qui va aconseguir l'ascens en el curs 2003/04, però la direcció esportiva dels de la Terra Ferma no el va renovar durant aquell estiu. En totes aquestes temporades, Tarradellas ha tingut un paper destacat en el seu equip, i una mostra d'això és que deixa la segona divisió B després d'haver disputat més de cinc-cents enfrontaments en aquesta categoria. Tarradellas, doncs, arriba a la lliga de futbol professional camí dels 35 anys, però amb la voluntat de continuar sent una peça clau del Llagostera, tal com ho ha estat en les tres temporades que ha encadenat a l'equip del Gironès. A les ordres d'Oriol Alsina i Lluís Carrillo, el migcampista ha disputat 125 partits de lliga, a banda dels de copa i fase d'ascens. El jugador llagosterenc es caracteritza per ser més un assistent que no un golejador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció