Girona

Quatre d'una tacada

Girona-Betis. Machín va donar la titularitat contra l'equip andalús a quatre jugadors nascuts a la demarcació: Juncà, Mas, Pere Pons i Granell

De mica en mica, el Girona recupera aquella denominació d'origen que va tenir el punt àlgid coincidint amb el debut de l'equip en la divisió de plata fa set temporades. En aquell primer curs (2008/09) hi va haver fins a nou gironins en la primera plantilla. En la temporada 2009/10 el nombre de gironins es va reduir a sis; en la següent, a cinc, i es va caure a nivells mínims durant els cursos 2011/12 i 2012/13, amb només quatre jugadors nascuts a la demarcació. L'any passat ja hi va haver un repunt, amb cinc. Són els mateixos que aquest any, en espera d'alguna irrupció d'algun dels jugadors del filial a la plantilla professional.

Quatre titulars

Els cinc gironins que el Girona té a la plantilla van jugar contra el Betis. I quatre d'ells (Mas, Juncà, Granell i Pere Pons) van ser titulars. Si no van coincidir tots cinc al camp és perquè Eloi Amagat va substituir Àlex Granell en el tram inicial de la segona meitat.

Per trobar un precedent amb quatre gironins en l'onze cal recular un any. El 29 de setembre del 2013, Ricardo Rodríguez va alinear d'entrada al Nuevo Arcángel Mas, Juncà, Matamala i Eloi. I hi va intervenir un cinquè gironí, ja que va ser el bateig de Vivi a divisió de plata. El bescanoní va sortir en el minut 82. Tampoc no hi va haver un repòquer de gironins a sobre la gespa perquè Eloi havia estat substituït uns minuts abans.

El primer any, amb Raül Agné, hi va haver partits fins i tot amb set gironins en l'onze (a Albacete, el 14 de setembre del 2008, van coincidir en l'onze Jose, Serra, Matamala, Dorca, Chechu, Jaume Duran i Arnal, i durant el partit s'hi va afegir Xumetra).

23 gironins

En set anys a segona A, al Girona hi han jugat 23 jugadors nascuts a la demarcació. Els últims a afegir-se a la llista han estat Granell (titular des del primer dia) i Coris (5 minuts contra el Tenerife).

RECUPERACIÓ

Hi ha un repunt de la gironització de la plantilla després dels nou del curs 2008/09

ELOI, EL CINQUÈ

Va entrar per Àlex Granell, cosa que va evitar que els cinc gironins juguessin alhora

DE LA DEMARCACIÓ

23 gironins han gaudit de minuts a segona A en els set cursos del Girona a plata

EL PRECEDENT

Fa just un any Juncà, Mas, Eloi i Matamala van ser titulars a Còrdova amb Ricardo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)