2a divisió A

Experiments i il·lusions

Quarts. El Barça B, el Sabadell i el Girona, que acaben de perdre en la lliga, es volen refer contra l'Europa, el Cerdanyola i el Badalona, en una eliminatòria marcada per les rotacions

Els equips de segona, tret del Llagostera, inicien avui el seu camí en la copa Catalunya. Ho fan en uns quarts de final en què esperen dos conjunts de tercera, l'Europa i el Cerdanyola, i un de segona B, el Badalona. La diferència de categories fa que cada un es prengui aquesta competició d'una manera ben diferent, malgrat que gairebé tothom aprofitarà la cita d'aquest vespre per fer proves i donar minuts als homes que no en solen tenir. Al Barça B, al Sabadell i al Girona, aquest partit els ha arribat en una setmana complicada, ja que tots tres han perdut en la lliga, mentre que el seus rivals no tenen cap pressió. L'objectiu dels més humils, que afronten la cita amb la calma que et dóna estar en una situació còmoda en la lliga, és molt clar: gaudir plantant cara. El Gavà espera en les semifinals com a equip exempt.

El Barça B visita el Nou Sardenya en quadre. El filial té un grapat d'internacionals a les seves files, i Eusebio no podrà disposar de sis dels seus homes: Sandro, Samper, Munir, Halilovic, Ondoa i Babunski. D'altra banda, Kaptoum i Gumbau, lesionats, també es perdran el partit. L'Europa, per la seva banda, té tots els seus homes a punt, excepte Padilla, que és dubte per grip, i el porter Alberto, lesionat. A Gràcia la copa té un valor especial i el record dels dos títols guanyats contra el Barça, el 1997 i el 1998, encara perdura. Enguany, toca rebre el filial i els escapulats, un dels blocs més potents de tercera, esperen tornar a imposar-se tot i la diferència de categories. El tècnic, Pedro Dólera, no farà gaires rotacions tot i ser conscient del desgast: “Tenir un partit entre setmana no ajuda, perquè diumenge estarem morts, però ve el Barça i això sempre és emocionant per als jugadors i l'afició.”

Com el Barça B, per al Sabadell arriba en un moment molt delicat el partit d'avui. No només psicològicament per la derrota, sinó perquè els d'Olmo estan tenint molts problemes físics en aquest tram de curs. El tècnic es pot oblidar de Cristian i Hidalgo, perquè acaben de sortir d'una lesió, a part de les ja conegudes baixes de Longás, Juanjo i Tamudo. Això sí, li pot servir per rehabilitar jugadors que diumenge passat van sortir de l'onze com Eguaras i Sotan. Olmo donarà la convocatòria després de l'entrenament d'aquest matí. El Cerdanyola, en canvi, està molt convençut de les seves possibilitats, que depenen directament d'atabalar el Sabadell en un camp que, si als grans de tercera els costa jugar, als de segona A també els pot afectar. “Per a nosaltres, és un partit històric, però el preparem com si fos un partit de lliga. Utilitzarem el millor que tinguem, competirem al màxim i no farem res de diferent”, deia Toni Carrillo, que sortirà amb l'onze de gala.

Noves oportunitats

El menut camp provisional del Badalona, el del Pomar, rebrà la vista d'un Girona que aprofitarà la cita per fer rotacions. Pablo Machín té pensat donar l'alternativa als menys habituals, que haurien d'estar àvids de minuts. El tècnic del quatre blanc-i-vermell no decidirà els divuit convocats fins després de l'entrenament d'aquest matí. Machín, però, ja té clar que els jugadors amb més minuts a les cames es quedaran a Girona. Tampoc hi serà David Juncà, l'única baixa obligada. Val a dir, això sí, que l'equip visitant no serà l'únic que farà rotacions, ja que Manolo González, el tècnic del Badalona, també treballa centrat en la lliga i donarà l'alternativa a alguns dels menys habituals.

PER AL RECORD

L'Europa, que va vèncer el Barça en dues finals, vol reviure sensacions contra el filial

AL CERDANYOLA

“Per nosaltres, és un partit històric. Utilitzarem el millor que tenim”, diu Toni Carrillo
El Barça B afronta l'eliminatòria sense sis dels internacionals i amb dos lesionats

ROTACIONS

Els tècnics del Badalona i el Girona donaran minuts als menys habituals

Els grans, sense trampes

Si bé el Girona no té gaires baixes (només una, de fet), el Barça B i el Sabadell s'hauran d'espavilar amb
el que tenen. La normativa els impedeix fer coincidir
al terreny de joc més de quatre jugadors del juvenil i del filial, respectivament.

La copa Catalunya es regeix exactament per la mateixa regla que hi ha en la LFP, amb la qual cosa els tècnics hauran de fer malabarismes. Els arlequinats, per exemple, es van entrenar ahir amb vuit homes amb dorsal del filial: Sandro, David Jiménez,
Yeray, Agus, Ernest Forgas, Campos, Estellés i Pol
Roigé.

Les convocatòries poden ser de divuit homes i poden ser substituïts fins a sis jugadors.

Qui guanyi s'assegura 3.000 euros

La copa Catalunya és una competició que es posa amb calçador al calendari i molts cops és difícil trobar al·licients, ja que els equips prioritzen sempre la competició regular. Val a dir, això sí, que la Federació Catalana de Futbol (FCF), ha establert un sistema de primes per als participants per mirar de dinamitzar aquest trofeu. D'entrada, assumeix el cost dels arbitratges i els desplaçaments –i el Barça B, el Sabadell i el Girona reben 600 euros per ser l'equip visitant en l'eliminatòria d'avui–. Més enllà d'això, i un cop arribats als quarts de finals, el conjunt que superi l'eliminatòria rebrà un premi de 1.000 euros, al qual s'hi han de sumar els 2.000 euros que tenen assegurats, ja que és la recompensa que reben els perdedors de les semifinals. En el cas dels finalistes, les xifres són força més altes: el subcampió té una recompensa de 5.000 euros i el campió, de 15.000 euros. Arribar al partit definitiu és enguany força més factible per als equips més humils, ja que ni el primer equip del Barça ni l'Espanyol competeixen en la copa Catalunya –ja tenen la seva supercopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)